Autor Téma: Skylink  (Přečteno 75010 krát)

pepa novák

• Profík
    • Zobrazit profil
Re: Skylink
« Odpověď #30 kdy: 21. 02. 2011, 21:05:34 »
No pepo, katastrofální sklatba vět, ale budiž, samozřejmě platí druhá varianta, tedy i když bude vypnut sys CW (první PC), karty ICE pojedou dále v CW čtečkách, protože jsou obsluhovány sys Irdeto.

Tohle dává smysl, ale víte to jistě? Já bych rád vyjádření někoho z Irdeta / Skylinku, nebo odkaz na nějaký dokument. I tak je otázkou, jestli budou takto ICE karty fungovat ve všech v minulosti licencovaných CW čtečkách.

Resp. je tu další věc. Jestli ono při prolomení "starého" CW zároveň nedojde i k prolomení té CW-kompatibilní části ICE. Mě to pořád není jasné. Jak říkáte ten "Irdeto PC" dodává stejná data pro ICE karty i čísté Irdeto? A až sama ICE karta to přizpůsobí pro CW přijímač? Není to náhodou tak, že ten "Irdeto PC" dodává zvlášť kompatibilní data pro CW část ICE, a i toto bude nucen Skylink časem vypnout?

kartu "Irdeto výměna ICE" jsem si koupil u prodejce, pokud máte zájem je těch prodejců mnoho i na internetu, cena dost pod "doporučenou" 600 Kč. Jen si vygůglovat. Nevím co tady na tom mudrujete a hledáte za složitosti. Prostě ty karty fungují i ve "starém hardware s CW"

Reklama

• Stálý člen

Kuba Melín

• Global Moderator
  • Profík
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
« Odpověď #31 kdy: 21. 02. 2011, 21:21:36 »

K přijímačům pouze se čtečkou CW - ten, kdo to někdy prodával, samozřejmě měl zákazníkům sdělit, že ten přijímač je jednorázovka. Tzn. že může přijít chvíle, kdy ho hodí do koše, protože bude k ničemu. 
                                                                                                                  Hlavně jestli zákazníkům sděluješ, že až budou chtít HD programy, a ty stále přibývají, budou muset své přijímače s CI , za které zaplatili více než bez CI, zahodit do koše, protože to prostě neumí.  Solidní prodejce dle mě umí nabídnout levnější řešení v době, která je časově úměrná technologickému rozvoji. Prodávat dnes jen CR modely bez upozornění je nesolidní, ale před jedním, dvěma roky jsem neviděl důvod proti prodeji.

Už od roku 2009 prodávám jen a pouze HD přijímače (jen jednou jsem dal SD přijímač jako nouzovku, před pár měsíci si ale zákazník stejně koupil novou TV s DVB-S2 tunerem...). Lidem jsem to tehdy vysvětloval stejně jako jim to vysvětluji dnes - nemá smysl kupovat něco, co za rok dva hodí do koše (dříve kvůli absenci HD, dnes zejména kvůli nekvalitě těch levných přístrojů). Někdo samozřejmě ztratí zájem a postačí mu DVB-T, většina ale souhlasí a naopak kvalitnější (a tím pádem dražší) řešení chtějí.
Hned jak byly k dispozici, jsem začal nasazovat ICE karty, a často jsem použil i moduly Mascom, takže zákazníci často nebudou vůbec výměnu karet řešit, a nebo budou měnit pouze kartu (což předpokládám, že Skylink bude minimálně dotovat, když už karty neposkytne zdarma) či pouze modul (jejichž ceny určitě ve chvíli vypínání CW díky zájmu spadnou).

Jinak ICE karty mají emulovaný CW a nativní Irdeto, tedy ve chvíli, kdy se vypne CW, měly by tyto karty začít pracovat jako čisté Irdeto karty.
« Poslední změna: 21. 02. 2011, 21:23:11 od Kuba Melín »
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz

Zip Zip

• Člen
  • **
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 21. 02. 2011, 21:51:07 »
No pepo, katastrofální sklatba vět, ale budiž, samozřejmě platí druhá varianta, tedy i když bude vypnut sys CW (první PC), karty ICE pojedou dále v CW čtečkách, protože jsou obsluhovány sys Irdeto.
ICE je prostě tunel Irdeto/CryptoWorks. Podobné tunely využívají i další evropské platformy např. Nagra/Betacrypt u SKY DE atd.
Není to úplně pravda, protože ICE se dají změnit na Irdeto-only. Což při prolomení CW je dost pravděpodobné, že by k tomuto došlo, protože jinak by defacto jel CW dál (byť emulovaný Irdeto kartou a jenom u uživatelů, kteří ICE vlastní).

Že je možné přepnout karty ICE do čistého Irdeta je pravda, ale proč by to provider dělal, když to není potřeba a když většina jeho zákazníků má příjímače s dekodéry CW?
ICE karty jsou obsluhovány systémem Irdeto, tedy instrukce přicházející do těchto karet jsou Irdeto a až samotná karta provede komunikaci s CryptoWorks dekodérem. Z toho plyne, že hack a následné vypnutí systému CW nemá vůbec žádný vliv na funkci a užívání karet ICE.

pepa novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 21. 02. 2011, 23:11:17 »
zip zap - ano vy to vykládáte přesně. Karta výměna ICE má tu výhodu, že funguje a bude fungovat jak na "starých" CW přijímačích,  tak pokud si její majitel v budoucnu koupí nový přijimač jen s čtečkou/modulem Irdeto

Jaroslav Syrový

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 22. 02. 2011, 13:17:29 »
ICE je prostě tunel Irdeto/CryptoWorks. Podobné tunely využívají i další evropské platformy např. Nagra/Betacrypt u SKY DE atd.
Není to úplně pravda, protože ICE se dají změnit na Irdeto-only. Což při prolomení CW je dost pravděpodobné, že by k tomuto došlo, protože jinak by defacto jel CW dál (byť emulovaný Irdeto kartou a jenom u uživatelů, kteří ICE vlastní).

Že je možné přepnout karty ICE do čistého Irdeta je pravda, ale proč by to provider dělal, když to není potřeba a když většina jeho zákazníků má příjímače s dekodéry CW?
ICE karty jsou obsluhovány systémem Irdeto, tedy instrukce přicházející do těchto karet jsou Irdeto a až samotná karta provede komunikaci s CryptoWorks dekodérem. Z toho plyne, že hack a následné vypnutí systému CW nemá vůbec žádný vliv na funkci a užívání karet ICE.
Kdyby to bylo tak jednoduchý jak popisuješ, tak se můžou rovnou vyrábět jenom ICE karty a budou spokojeni všichni. Skylink proto, že mu zákazníci neutečou a lidi zase proto, že nemusí investovat do nákupu nových zařízení.

Reklama

• Stálý člen

pepa novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 22. 02. 2011, 17:37:40 »
jaroslave syrový - tady si přečtěte - http://www.skylink.cz/web/structure/9.html je to komplexní a vyčerpávající info.

Jaroslav Syrový

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 22. 02. 2011, 17:58:28 »
Povídání je to povedený, ale vůbec to nevysvětluje, jestli se po prolomení CW překopnou ICE karty na Irdeto-only a CW definitivně odstaví nebo ne. To ostatně nemusí v tuto chvíli vědět ani Skylink.

pepa novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 23. 02. 2011, 07:51:50 »
firmware Mascom update 1.22/3,22 pro moduly Mascom Irdeto Cryptoworks podporuje karty Skylink Irdeto, možno stahovat/updatovat také z Astra 19,2 12692/H (kde vysílá ORF)

Moduly Mascom Irdeto CryptoWorks lze používat pro všechny karty používané u našich operátorů:
- CS LINK (Cryptoworks) + GITAL (starší název provozovatele)
- SKYLINK Standard (Cryptoworks) + Czechlink, Trade Technology (starší názvy provozovatele)
- SKYLINK ICE Standard + Standard HD
- SKYLINK Irdeto (HD)
- UPC Direct
l

Zip Zip

• Člen
  • **
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 23. 02. 2011, 13:52:21 »
firmware Mascom update 1.22/3,22 pro moduly Mascom Irdeto Cryptoworks podporuje karty Skylink Irdeto, možno stahovat/updatovat také z Astra 19,2 12692/H (kde vysílá ORF)

Moduly Mascom Irdeto CryptoWorks lze používat pro všechny karty používané u našich operátorů:
- CS LINK (Cryptoworks) + GITAL (starší název provozovatele)
- SKYLINK Standard (Cryptoworks) + Czechlink, Trade Technology (starší názvy provozovatele)
- SKYLINK ICE Standard + Standard HD
- SKYLINK Irdeto (HD)
- UPC Direct
l

Osobně jsem provedl upgrade modulu TWIN EASY Mascom na versi 1.22 a otestoval všechny karty vč. Irdeto karty Skylink, kromě Irdeto karty, všechny karty fungují. Kartu IR modul vůbec neidentifikuje, hlásí "no card", karta je v jiných přijímačích samozřejmě funkční, je registrovaná a global free již x dní ukončeno.
« Poslední změna: 23. 02. 2011, 13:55:00 od Zip Zip »

IVOzNR

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 23. 02. 2011, 14:57:40 »
Minulý týždeň som zakúpil CA modul IRDETO SKYLINK Neotion.
Modul mi vykazuje rovnaké výsledky s ICE kartou Skylink v sat.prijímačoch Octagon 918HD aj Optibox Alligator a to:

1. cca medzi 1h až 2h prevádzky prestane dekódovať signál. Stane sa to pri prepnutí z jedného SD programu na druhý SD program toho istého transpondéru, inokedy pri prepnutí z SD programu na HD program. Modul nezamrzne, pretože ďalej poskytuje informácie zo svojho Menu, iba prestane dekódovať. Satelitné prijímače vypíšu: Program je zakódovaný. Po vypnutí a zapnutí sat. prijímača modul opäť pracuje korektne, no po uvedenej viac ako 1h prevádzky sa problém opakuje.

2. Modul v časti aktualizácia software vypíše Nájdený nový software, po potvrdení povolenia na jej stiahnutie z frekvencie STV1 (po vybratí ICE karty z modulu - podľa návodu) začne sťahovanie až do 80%, potom modul vypíše: Sťahovanie software neúspešné! (v module je naištalovaná verzia SW: 01.00.07, podľa informácií technikov Skylinku najnovšia)
Bod 2 by ma zatiaľ netrápil, ale čo s problémom v bode 1?

pepa novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 23. 02. 2011, 15:06:50 »
modul CW Irdeto/Mascom - já měl dříve problém u příjmu Brava HD, která vysílala v CW a ještě nečem, nežli jsem přišel na to, že v nastavení - Expert menu - force PMT jsem měl:Auto, když jsem dal Off problém zmizel. Problém zjevně byl, že si modul v "Auto" vybiral přednostně to jiné kódování nežli CW.

Miloslav Soška

• Profík
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
« Odpověď #41 kdy: 23. 02. 2011, 16:36:46 »
No, já se musím pochlubit - kamarád si koupil kombinaci Ariva 100E + Skylink Standard HD ICE, čili jen UNI čtečka. Zatím není karta regnutá, jen aktivní. Aktivace proběhla bez problémů, karta běží v CW módu, a je identifikovaná s BIOS v. 3. Zatím žádné výpadky se nekonají, jenom je tu otázka, co se bude dít po regnutí...ještě, co se týká zápisů v předregistračním období, nic se nezapsalo.
« Poslední změna: 23. 02. 2011, 16:45:29 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

IVOzNR

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 23. 02. 2011, 17:05:45 »
V predregistračnom období by si mal mať na ICE karte tieto zápisy:
1389, 138A, 138B
a to s aktuálnym dátumom a tiež dátumom, kedy karta už bez registrácie nepôjde (tento druhý dátum sa nemení). Tieto zápisy sa z karty stratia v posledný (druhý) uvedený dátum. Ja som kartu registroval 18.deň. Potom sa na nej vytvorili zápisy nové, neplatenej ponuky:
03E9, 03EA, 03EB, 03EC, 03ED, 1772.
Po aktivácii balíka HD PLUS pribudli zápisy:
0BB9, 0BBA, 0BBC.

Miloslav Soška

• Profík
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
« Odpověď #43 kdy: 23. 02. 2011, 18:15:03 »
Jo, samozřejmě, je možný, že přišly později, než když jsem byl u něj na návštěvě....zkusím ho kontaktovat, ať se mi pochlubí, jestli je to v pořádku, nebo ne.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Vladimir Hirner

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 03. 03. 2011, 14:27:29 »
Minulý týždeň som zakúpil CA modul IRDETO SKYLINK Neotion.
Modul mi vykazuje rovnaké výsledky s ICE kartou Skylink v sat.prijímačoch Octagon 918HD aj Optibox Alligator a to:

1. cca medzi 1h až 2h prevádzky prestane dekódovať signál. Stane sa to pri prepnutí z jedného SD programu na druhý SD program toho istého transpondéru, inokedy pri prepnutí z SD programu na HD program. Modul nezamrzne, pretože ďalej poskytuje informácie zo svojho Menu, iba prestane dekódovať. Satelitné prijímače vypíšu: Program je zakódovaný. Po vypnutí a zapnutí sat. prijímača modul opäť pracuje korektne, no po uvedenej viac ako 1h prevádzky sa problém opakuje.

2. Modul v časti aktualizácia software vypíše Nájdený nový software, po potvrdení povolenia na jej stiahnutie z frekvencie STV1 (po vybratí ICE karty z modulu - podľa návodu) začne sťahovanie až do 80%, potom modul vypíše: Sťahovanie software neúspešné! (v module je naištalovaná verzia SW: 01.00.07, podľa informácií technikov Skylinku najnovšia)
Bod 2 by ma zatiaľ netrápil, ale čo s problémom v bode 1?

Mam uplne presne chovanie s tymto oficialnym skylink CAM modulom na DVD rekorderi: Panasonic DMR-XS385 s native IR kartou. S tym rozdielom, ze mne to nezacne ani ten software v bode 2 tahat (skonci to na 0%). Ak dam updatovat, tak po chvilke nic nerobenia sa resetne CAM. A ta 1ka je u mna presne rovnaka... pokym neprepinam, je vsetko v poriadku. Uz ma to dost stve a skylink support ziadna odozva :(. Aj uvazujem kupit radsej MASCOM modul aj ked nema CI+ ale to CI+ je aj tak iba sposob ako nas obmedzuju :(. Snad nezacnu cez firmware zariadenia zakazovat CI moduly a vyzadovat len CI+... vraj by mal MASCOM fungovat s IR kartou aj ked tu niekto pisal, ze mu to nefungovalo? :(.
« Poslední změna: 03. 03. 2011, 15:29:20 od Vladimir Hirner »