Autor Téma: Skylink  (Přečteno 75012 krát)

Zip Zip

• Člen
  • **
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
Re: Skylink
« Odpověď #15 kdy: 21. 02. 2011, 07:09:42 »
To je důležitá otázka,mě by zajímalo ještě víc,jestli existuje přístroj s UNI čtečkou,která přečte jen to nové IRDETO,protože irdeto2 uni přečtou,galymatyáš s ICE kartama mě nezajímá,děkuji !!!

Irdeto kartu v UNI čtečce jsem testoval s přijímači HD Vantage (FW 025201). Karta funguje, občas vyskakují přes den nesmyslné hlášky info e-mail, zápisy do karty po registraci fungují. V předreg. období karta funguje, dokonce se i spustí po prvním vložení karty ve Vantage. Co neprojde, jsou formátovací data po registraci karty, zkoušel jsem to sice jen asi 15-20 hodin, možná to po třech dnech  ;D projde, ale to už není normál, proto tedy doporučuji ve Vantage ICE kartu, která funguje jak z praku.

Reklama

• Stálý člen

Vladimír Dráb

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 21. 02. 2011, 07:59:37 »

K přijímačům pouze se čtečkou CW - ten, kdo to někdy prodával, samozřejmě měl zákazníkům sdělit, že ten přijímač je jednorázovka. Tzn. že může přijít chvíle, kdy ho hodí do koše, protože bude k ničemu. 
                                                                                                                  Hlavně jestli zákazníkům sděluješ, že až budou chtít HD programy, a ty stále přibývají, budou muset své přijímače s CI , za které zaplatili více než bez CI, zahodit do koše, protože to prostě neumí.  Solidní prodejce dle mě umí nabídnout levnější řešení v době, která je časově úměrná technologickému rozvoji. Prodávat dnes jen CR modely bez upozornění je nesolidní, ale před jedním, dvěma roky jsem neviděl důvod proti prodeji.

spyko

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 21. 02. 2011, 08:20:09 »
ZipZip-děkuji,tzn.že nove irdeto pro UNI čtečky není až tak nepřekonatelný problém jak o tom hlásal p.Glisnik,což mě těší,ale programátoři budou muset ještě na sw zapracovat,aby uni pracovaly bezchybně !!! 8)
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D

Jaroslav Syrový

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 21. 02. 2011, 08:23:49 »

K přijímačům pouze se čtečkou CW - ten, kdo to někdy prodával, samozřejmě měl zákazníkům sdělit, že ten přijímač je jednorázovka. Tzn. že může přijít chvíle, kdy ho hodí do koše, protože bude k ničemu. 
                                                                                                                  Hlavně jestli zákazníkům sděluješ, že až budou chtít HD programy, a ty stále přibývají, budou muset své přijímače s CI , za které zaplatili více než bez CI, zahodit do koše, protože to prostě neumí.  Solidní prodejce dle mě umí nabídnout levnější řešení v době, která je časově úměrná technologickému rozvoji. Prodávat dnes jen CR modely bez upozornění je nesolidní, ale před jedním, dvěma roky jsem neviděl důvod proti prodeji.
Většina přijímačů s CW-only čtečkou je stejně jenom SD a bez HDMI výstupu, takže pro HD úplně o ničem.

K. Vav

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 21. 02. 2011, 09:37:14 »
"A co chtěl tímhletím vláknem a touhletou zprávou kterou už každý ví tak půl roku vlastně básník K.Vav říci? Tipnul bych že se opět zviditelnit jako u spoustě jiných v poslední době v jeho podání založených trapných vláken a bohužel někdy i příspěvků. Jo holt zapálený DVB-T bojovník se fakt nezapře. "
Žádný bojovník, jen poznámka, že když se vypne šifrování v systému Cryptoworks a přejde se na Irdeto, tak stávající moduly a čtečky Cryptoworks hodíme do odpadu a pořídíme si všichni Irdeto a receivry na MPEG-4-AVC. Karty ICE jsou na příjem obou systému šifrování a po vypnutí CryptoWorksu půjde jen Irdeto ;)Jinak sat.příjem v DVB-S2 samozřejmě mám, ale ne na příjem Skylinku ani CSlinku, jelikož jejich neplacenou nabídku včetně slov.programů sleduji na obyčejné antény a o placenou nabídku nemám zájem :'( Jsou jiné, kvalitnější nabídky - http://www.sky.de/web/cms/de/index.jsp , která mi plně dostačuje a sleduji když nemám co dělat.

Reklama

• Stálý člen

pepa novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 21. 02. 2011, 11:12:00 »
ujasněme si možnosti karty skylink irdeto výměna ICE - mají ??:

- souběžně v sobě dvojí použitelnost pro vysílání a čtečku BUĎ A JEN cryptoworks NEBO A JEN irdeto ? pokud platí tahle možnost, přijímače s čtečkou cryptoworks by nemožno použít až bude jen irdeto vysílání. Ale jaká by byla logika lidem měnit karty a dávat jen s těmito schopnostmi ? To nemá smysl. To by rovnou mohl skylink dávat jen nové karty s Irdetem bez cryptoworksu těm, kdo si koupí přijimač s irdeto čtečkou. Ty jen na cryptoworks lidé mají (ty dosavadní).

- nebo použitelnost vysílání a příjem irdeto i cryptoworks, s tím že pokud je vysílání v irdeto umí převést ke čtení i ve čtečce cryptowork ? - pokud platí tahle možnost, přijímače s čtečkou cryptoworks netřeba vyhazovat až nebude cryptoworks vysílání

Já žiju v tom , že platí druhá možnost a karty Irdeto výměna ICE budou fungovat v cryproworks čtečkách i až bude jen irdeto vysílání.

Zip Zip

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 21. 02. 2011, 11:33:44 »
No pepo, katastrofální sklatba vět, ale budiž, samozřejmě platí druhá varianta, tedy i když bude vypnut sys CW (první PC), karty ICE pojedou dále v CW čtečkách, protože jsou obsluhovány sys Irdeto.
ICE je prostě tunel Irdeto/CryptoWorks. Podobné tunely využívají i další evropské platformy např. Nagra/Betacrypt u SKY DE atd.

Zip Zip

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 21. 02. 2011, 11:50:51 »
ZipZip-děkuji,tzn.že nove irdeto pro UNI čtečky není až tak nepřekonatelný problém jak o tom hlásal p.Glisnik,což mě těší,ale programátoři budou muset ještě na sw zapracovat,aby uni pracovaly bezchybně !!! 8)

Všechno je to SW, vše zaleží na výrobci konkrétních zařízení, zda napíšou funkční FW pro ten a ten přijímač. Pokud platí licenci majiteli kódovacího sys, dostanou kompletní podklady k implementaci systému od výrobce sys, pokud neplatí ("a tedy kradou"), pak musí někde "ukrást" i tyto informace, např z jiného licencovaného přijímače apd. Je tedy možné cokoli, nikdo to ovšem u nelicencovaných STB nemůže garantovat.
P. Glisník nemůže prohlašovat, že to pojede i na EMU STB, nebo na Conax překopávkách, protože se při podpisu smlouvy s Irdetem zavázal k dodržování právních norem, které výrobci nelicencovaných čteček porušují, nemůže je tedy podporovat, obhajovat atd.

pepa novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 21. 02. 2011, 12:59:15 »
zip zap - dík, jo, chtěl jsem ty karty co nejvíce vysvětlit ze "všech stran" a výsledek byla nesrozumitelnost. Vy jste to napsal jasně.

Takže dle Vás i mně , sat přijímače se zabudovanou čtečkou CW nebo CI slotem s vloženým modulem CW a vloženou kartou "Irdeto výměna ICE" budou dále použitelné a fungovat na skylink i když nebude už vysílání kódovat v cryptoworksu.
Tedy tyto přijímače netřeba měnit, stačí vyměnit starou jen CW skylink kartu

Jaroslav Syrový

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 21. 02. 2011, 13:40:10 »
No pepo, katastrofální sklatba vět, ale budiž, samozřejmě platí druhá varianta, tedy i když bude vypnut sys CW (první PC), karty ICE pojedou dále v CW čtečkách, protože jsou obsluhovány sys Irdeto.
ICE je prostě tunel Irdeto/CryptoWorks. Podobné tunely využívají i další evropské platformy např. Nagra/Betacrypt u SKY DE atd.
Není to úplně pravda, protože ICE se dají změnit na Irdeto-only. Což při prolomení CW je dost pravděpodobné, že by k tomuto došlo, protože jinak by defacto jel CW dál (byť emulovaný Irdeto kartou a jenom u uživatelů, kteří ICE vlastní).

K. Vav

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 21. 02. 2011, 13:42:30 »
http://www.skylink.cz/web/structure/6.html?do[loadData]=1&itemKey=cz_80
ICE karty jsou přechodovou verzí přístupových karet. Podporují totiž nejen systém Irdeto, ale rovněž CryptoWorks. Fungují tedy v dekodérech obou těchto systémů.
*PR Skylink, 8. 6. 2010*
V současnosti jsou prodejcům dodávány výhradně karty Irdeto ;)

V. Šetka

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 21. 02. 2011, 13:44:12 »

Tohle dává smysl, ale víte to jistě? Já bych rád vyjádření někoho z Irdeta / Skylinku, nebo odkaz na nějaký dokument. I tak je otázkou, jestli budou takto ICE karty fungovat ve všech v minulosti licencovaných CW čtečkách.

Resp. je tu další věc. Jestli ono při prolomení "starého" CW zároveň nedojde i k prolomení té CW-kompatibilní části ICE. Mě to pořád není jasné. Jak říkáte ten "Irdeto PC" dodává stejná data pro ICE karty i čísté Irdeto? A až sama ICE karta to přizpůsobí pro CW přijímač? Není to náhodou tak, že ten "Irdeto PC" dodává zvlášť kompatibilní data pro CW část ICE, a i toto bude nucen Skylink časem vypnout?
« Poslední změna: 21. 02. 2011, 13:47:50 od V. Šetka »

V. Šetka

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 21. 02. 2011, 13:58:09 »
Všechno je to SW, vše zaleží na výrobci konkrétních zařízení, zda napíšou funkční FW pro ten a ten přijímač. Pokud platí licenci majiteli kódovacího sys, dostanou kompletní podklady k implementaci systému od výrobce sys, pokud neplatí ("a tedy kradou"), pak musí někde "ukrást" i tyto informace

Není to nutně pravda, s tím "ukrást" (i když nevím, jak v jakém významu tu krádež myslíte). Asi nikdo přesně neví, jakým způsobem byly vyvinuty různé open-source SoftCAM programy. I proto, že jejich autoři pracují "utajeně", aby neměli problémy s majitelem oněch kódovacích systémů, který kvůli nim přichází o zisky. Také lze předpokládat, že vývoj těchto věcí nějak podporují i výrobci přijímačů s tzv. "UNI" čtečkami.

Ale existuje minimálně v ČR, a v moha jiných zemích legální metoda "clean room reverse-engineering". Pak nikdo nic nekrade a nedělá nic nezákoného. Zjednodušeně jedna skupina lidí vezme ten originální přijímač/CAM, a zdokumentuje jeho chování. Druhá oddělená skupina pak napíše program podle této dokumentace. Ten, kdo psal program, tedy nikdy s licencovaným HW nepřišel do styku. Podobně byly/jsou vyvíjeny i některé ovladače pro Linux (typicky WiFi adaptéry), a tam se na legálnost celého procesu dáva hodně pozor. Pak samotná implementace není nelegální. Ale stále může být nelegální takový SW používat, resp. to může být v rozporu s podmínkami poskytovatele služby. Na druhou stranu takové podmínky nemusí povolovat legislativa některých států.

Velmi obdobný problém byl kdysi s "nelegálností" kódu DeCSS pro přehrávání DVD na "nelicencovaných" přehrávačích.

K. Vav

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 21. 02. 2011, 14:44:28 »
... a pro mne další překvápko ze strany sat.providera o jehož služby nemám zájem, zaslal mi upozornění .... viz.příloha ;)
Když má údajně prodaných 1,5 mil.karet, kde všichni mají předplacenou minimálně pay nabídku multi za 250,-Kč/1 měsíc - proč to zasílá :o

spyko

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 21. 02. 2011, 17:16:37 »
P.Šetka,pan zipzip je oficiálním zastáncem teorie p.Glisnika o zlodějich s uni čtečkama,nedivím se ani jednomu-živitel/firma/je k tomu zavazuje,jeden podstatný rozdíl tu je,zipzip člověku v nesnázích nebo i lamovskou otázkou/sat.příjem/slušně odpoví-za to mu děkuji,narozdíl od arogantního p.Glisníka,který by majitele UNI čteček nejraději pozavíral,přinejmenším jim aspoň vyhrožuje !!! Gol největší je,že se od vás dovídám,že celý ten hunbuk není nijak podložen-děkuji !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D