Autor Téma: Skylink  (Přečteno 59262 krát)

IVOzNR

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Skylink
« Odpověď #45 kdy: 03. 03. 2011, 21:16:08 »
CA modul IRDETO NEOTION som dodatočne vyskúšal s ICE karou Skylink aj v TV SONY KDL-40NX705 so vstavaným satelitným tunerom s rovnakým výsledkom ako v Octagone 918 a Optiboxe Alligator. Teda po určitom čase s ukončením dekódovania pri prepnutí na iný sledovaný program, pričom modul ďalej korektne poskytuje svoje informácie z menu o karte, module.
Modul som zaslal na reklamačné konanie predajcovi a čakám na výsledok. Dám vedieť.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: Skylink
« Odpověď #46 kdy: 04. 03. 2011, 00:35:27 »
S moduly Neotion jsem také zaznamenal podobný problém na některých přijímačích.

Pokud se člověk začne probírat v menu modulu, modul zamrzne a přestane fungovat - tedy i dekódovat. Jediné řešení bylo vložit modul do jiného přijímače a zkusit opět menu - pak se rozchodil.

Pozorované problémy byly s ICE kartou a přijímači Kathrein UFS 903.
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Vladimir Hirner

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Skylink
« Odpověď #47 kdy: 04. 03. 2011, 08:54:11 »
CA modul IRDETO NEOTION som dodatočne vyskúšal s ICE karou Skylink aj v TV SONY KDL-40NX705 so vstavaným satelitným tunerom s rovnakým výsledkom ako v Octagone 918 a Optiboxe Alligator. Teda po určitom čase s ukončením dekódovania pri prepnutí na iný sledovaný program, pričom modul ďalej korektne poskytuje svoje informácie z menu o karte, module.
Modul som zaslal na reklamačné konanie predajcovi a čakám na výsledok. Dám vedieť.
asi to tiez reklamujem. Uz ma to nebavi a hlavne ziadna pomoc zo support. By ma zaujimalo, ci to vobec niekomu funguje a ako to SkyLink testoval. Nevyzera to na problem prijimaca ale CAM modulu a jeho software...


Vladimir Hirner

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Skylink
« Odpověď #48 kdy: 04. 03. 2011, 21:17:25 »
Mam take podozrenie na to (ne)fungovanie Neotion CAM modulu. Ivan: nevies nahodou ci ti to neblblo iba pri SK kanaloch? Ja mam taky pocit, ze je to spojene s tym blbym update ktory sa nedari stiahnut. Predpokladam, ze ten update sa zacne tahat aj automaticky ak som na spravnom kanaly (nie len ak to vyvolam cez menu). t.j. ak naladim niektory kanal z freq.12565Mhz (t.j. STV1, STV2, STV3, Markíza, Doma). A v tom je mozno pes zakopany. Skusam teraz pozerat vsetko okrem tychto 5tich programov a zatial sa mi to nezaseklo!

Cize nech si Skylink necha tie kecy ze novsi firmware nie je. Ak nie je, tak nech si fixnu ten svoj OTA ked to chce nieco tahat a nestiahne nic. Skusim dalej pozerat vsetko okrem SK kanalov a uvidim. Zatial mi to ide a tak dlho to este neslo...


K. Vav

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 225
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Skylink
« Odpověď #49 kdy: 05. 03. 2011, 09:47:12 »
Neotion Cam jde naprosto bez problémů v receivrech zn.Inverto, Humax a Kaon ;)
Info:Spółka Irdeto oficjalnie poinformowała o planach zakończenia wsparcia dla systemu CryptoWorks. Strategia dostępu warunkowego Irdeto ewoluowała od 2006 r., wzywając do bardziej skoncentrowanego podejścia do rozwoju produktu. Celem było dostarczenie najlepszych rozwiązań i usług dla wszystkich klientów w oparciu o własną technologię Irdeto. Zmiany te były ukierunkowane na system dostępu warunkowego Irdeto. W konsekwencji, podobne aktualizacje i ulepszenia nie zostały uwzględnione dla CryptoWorks.
Irdeto stopniowo wycofywało CryptoWorks i wstrzymało sprzedaż CAS CryptoWorks z dniem 1 stycznia 2007 r., a na koniec 2010 roku zaprzestało oferowania nowych wersji oprogramowania.
źródło: satkurier.pl
źródło: satkurier.pl Od 31 grudnia 2012 r. Irdeto nie będzie już zapewniało wsparcia dla systemu CryptoWorks. Od jakiegoś czasu Irdeto pracowało ze swoimi klientami, by indywidualnie dostosować plany migracji do CAS Irdeto, w celu zapewnienia, że ich treści są w pełni chronione, zarówno teraz, jak i w przyszłości.
źródło: satkurier.pl
źródło: satkurier.pl CAS Irdeto oferuje nie tylko bardziej zaawansowane zabezpieczenia niż system CryptoWorks, ale także więcej funkcji i korzyści dla abonentów płatnej telewizji. CAS Irdeto wspiera takie funkcje, jak Pay Per View, Video On Demand, PVR, Push VOD (abonament i PPV), jak również IP VOD. CAS Irdeto jest również ściśle zintegrowany z rozwiązaniem middleware Irdeto.
źródło: satkurier.pl
źródło: satkurier.pl Irdeto ma ponad 40 lat doświadczenia, chroniąc najbardziej rozpoznawalne marki w branży pay tv.droj:http://satkurier.pl/news/64034/irdeto-o-zakonczeniu-wsparcia-dla-cryptoworks.html

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


IVOzNR

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Skylink
« Odpověď #50 kdy: 05. 03. 2011, 15:45:13 »
Problém s CAM IRDETO NEOTION som zaznamenal rovnako ako opisuje Kuba Melín. Pokiaľ som nevstúpil do Menu CAM+, modul fungoval korektne. Dokonca v časti Aktualizácia software mi vypísal, že používam najnovšiu verziu. Zmena nastala po vstupe do časti CAM+, Zavádzacie programy, Program dekódovania. Tu po vstupe začali informácie z modulu sami mihať (cyklicky sa vracať na začiatok tejto časti menu), ak som sa chcel presunúť na nižšiu položku daných informácií, modul to pri opätovnom mihnutí vrátil späť. Takže na informáciu stav dekódovania sa bolo ťažko dostať, lebo modul sa vrátil na začiatok skôr, ako som naroloval na informáciu, ktorá je v poslednom riadku tohoto menu.
A odvtedy modul začal v časti Aktualizácia software vypisovať info, že bola zistená novšia soft.verzia. Po zahájení jej sťahovania, modul pri 80% vypísal info "Sťahovanie novej SW verzie neúspešné!"
Modul som zapožičal kolegovi do TV SONY KDL-40NX705 so vstavaným satelitným tunerom s mojou ICE kartou SKYLINK a modul po čase prestal rovnako dekódovať pri prepnutí programov.
Vladimír: Neviem Ti povedať, či ukončenie dekódovania bolo iba na 12 565Mhz.
Modul je teraz na reklamačnom konaní u solídneho veľkopredajcu v ČR, tak čakám na výsledky ich testov. Výsledok dám vedieť.


Vladimir Hirner

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Skylink
« Odpověď #51 kdy: 06. 03. 2011, 13:33:30 »
Vladimír: Neviem Ti povedať, či ukončenie dekódovania bolo iba na 12 565Mhz.
Modul je teraz na reklamačnom konaní u solídneho veľkopredajcu v ČR, tak čakám na výsledky ich testov. Výsledok dám vedieť.
som si uz takmer isty, ze je to kvoli OTA upgrade. Na inych kanaloch mi to zatial vobec neblbne. Ak prepnem na 12565 kanal, tak problem sa ukaze.

Co sa tyka funkcnosti na Inverto, Humax a Kaon: skusali ste aj pobehat po CAM menu, pripadne spustit upgrade na 12565 kanaly manualne? Od tej chvile to podla mna zacne blbnut aj Vam


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 525
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Skylink
« Odpověď #52 kdy: 06. 03. 2011, 17:26:33 »
som si uz takmer isty, ze je to kvoli OTA upgrade. Na inych kanaloch mi to zatial vobec neblbne. Ak prepnem na 12565 kanal, tak problem sa ukaze.

Co sa tyka funkcnosti na Inverto, Humax a Kaon: skusali ste aj pobehat po CAM menu, pripadne spustit upgrade na 12565 kanaly manualne? Od tej chvile to podla mna zacne blbnut aj Vam
Nebylo by férovější varovat ostatní před upgrade, nic nezkoušet, aby to neblblo i jim?
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Vladimir Hirner

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Skylink
« Odpověď #53 kdy: 08. 03. 2011, 10:00:04 »
som si uz takmer isty, ze je to kvoli OTA upgrade. Na inych kanaloch mi to zatial vobec neblbne. Ak prepnem na 12565 kanal, tak problem sa ukaze.

Co sa tyka funkcnosti na Inverto, Humax a Kaon: skusali ste aj pobehat po CAM menu, pripadne spustit upgrade na 12565 kanaly manualne? Od tej chvile to podla mna zacne blbnut aj Vam
Nebylo by férovější varovat ostatní před upgrade, nic nezkoušet, aby to neblblo i jim?
Jasne, zabudol som pridat "na vlastne nebezpecie" :). Ak to niekto chce skusit, tak to skusi. Su to vsetko len dohady a mozno ten modul zacne blbnut uz pri dlhsom pozerani SK kanalov. Kto vie. Stale ale neviem, ci je to vec na vsetkym modeloch alebo na "certifikovanych" od skylink to funguje... Ak to nejde ani na certifikovanych tak potom je otazka, co skylink vlastne testoval. Ja konkretne idem skusit Mascom s IRDETO kartou
« Poslední změna: 08. 03. 2011, 10:01:50 od Vladimir Hirner »


Filip Ciz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
Re: Skylink
« Odpověď #54 kdy: 14. 03. 2011, 12:56:21 »
Pouzival som staru CW kartu v prijimaci Technisat Digiplus STR 1 s multifeedom na 3 druzice a vsetko bezalo bez problemov. Po zakupeni LCD s DVB-S2, novej Irdeto Skylink karty a Skylink Irdeto CAMu to zacalo blbnut ako spuste ostatnych. Vcera som vyhodil multifeed, dal novy konvertor (0.1db, povodne 3ks 0.2db) a co najlepsie nastavil parabolu a myslim, ze sa to zlepsilo. Za 24 hodin ziadne vypadky. Na STV1 to uz nehlasi novy FW pre CAM, ale neviem ci je to tym, ze prave ten transponder ma horsi signal a teda sa OTA aktualizacia manualne ani automaticky nespusti.
Vacsina transponderov ma vynikajuci signal (tv ukazuje bitovu uroven chyb na 0-40), ale niektore (najhorsie je asi transponder s STV1) ma signal horsi (bitova uroven chyb az k 400). Parabola je 80cm, konvertor je lacny twin 0.1db, kabel ma 10m.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: Skylink
« Odpověď #55 kdy: 14. 03. 2011, 17:58:11 »
Toho multifeedu je ale škoda. Kdyby se nastavil pořádně tak se nemusel vyhazovat.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


IVOzNR

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Skylink
« Odpověď #56 kdy: 15. 03. 2011, 18:10:17 »
Vladimír, aké máš skúsenosti s CA modulom IRDETO Mascom a IRDETO kartou Skylink?


Vladimir Hirner

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Skylink
« Odpověď #57 kdy: 28. 03. 2011, 15:48:08 »
Vladimír, aké máš skúsenosti s CA modulom IRDETO Mascom a IRDETO kartou Skylink?
vyborny, mozem len odporucit. Ale je to Mascom Cryptoworks modul (nie Irdeto) - https://www.mascom.de/index.php?id=19&tx_jppageteaser_pi1[backId]=13 ktory cez OTA upgrade treba dat aspon na verziu 1.21b (ja som tam nahodil 1.22, ktory pred par tyzdnami bol k dospozicii). Aktualne je upgrade cez druzicu off, lebo Mascom pripravuje novu verziu 1.23 s vylepseniami pre ICE kartu (http://www.mascom.cz/sat/_Sat_CI.htm). Prepinanie kanalov sa zrychlilo z 3-4sec na 1-2sec (cize pomale prepinanie bolo kvoli Neotion) a ziadne problemy s OTA upgrade.


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Skylink
« Odpověď #58 kdy: 28. 03. 2011, 16:56:18 »
Je to i Irdeto (nemyslím ICE, ale čistý Irdeto), alespoň nově prodávaný ano.


Vladimir Hirner

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Skylink
« Odpověď #59 kdy: 29. 03. 2011, 10:56:16 »
Je to i Irdeto (nemyslím ICE, ale čistý Irdeto), alespoň nově prodávaný ano.


Ja som naznacoval len typ CAM modulu: Mascom Cryptoworks CAM modul ktory sa upgradne na 1.22 (minimalne 1.21b) dokaze fungovat s Cryptoworks, ICE a aj s cistou Irdeto kartou (tu mam ja). Ale Mascom Irdeto CAM je nieco ine. Mascom predava aj Irdeto Eurocam CAM modul ktory neviem ci ide s SkyLink Irdeto alebo ICE...