tento "typ rušení" má na svědomí jednak anténa, jednak málo selektivní FM tuner, pokud teda rušící signál nepřichází ze stejného směru na stejném kmitočtu
a kolik lidi ma na liberecku ma pokřadnou antenu a drahy selektivní tuner? zatim všude a to i v nemocnici, uřadech, samozřejmě na stavbach a u lidi se najdou obyčejna radia či radia od vietnamců, neli radia v ne zrozna dobrem technickem stavu, no a jakou to pak ma selektivitu? Když to hraje přes 4 frekvence? Bohužel tech nekvalitnich radií je mraky, druha vec je prapodivne polske vysilavní, to kolikrat jsou nemci "hned vedle" ale polaci ob 1 frekvenci dal to zaruší teda pěkně, zkus si zajet trasu liberec straž pod ralskem česka lipa a měj naladene nejake rockove radio (hey, beat, rockradio), nebo nejake menší komerční radio, kde ti to bude hrat? Ješte sem nezažil aby byl ryze čistý ničim nerušený příjem po celou dobu kdekoli v libereckém kraji, hold komerčky nemají miliardy aby takove kraje jako je liberecký obsypali vysílači, je to tu tak členitý že signal ti zmizne za rohem města... pak maš akorad šumítko kdy i ta audiokazeta hraje lepe
nebo je to zarušené polakama... je tu spousta míst kde pomalu ani ten čro nehraje, zato německý dab hraje i v mistech kde naše fm nehraje, s vyjimkou vypaku v jablonem a pak směr česka lipa z mimoně (jih lípy) směrem na sever a dale to hraje. Problem členitosti terenu neni jen na severu čech. Rušení z polska neni jen na liberecke strane ještedu a tak podobně. nejlip se da radio chytat v autě, pak na nejakem drahem selektivnim tuneru s pořadnou antenou, a to plati pro většinu libereckeho kraje. Hlavne že tu hrajou polaci v fm misto našich a v dab sou po celem kraji němci no nemckemu dab+ asi ty kopečky nevaděj, ale mame tu i dab od čro z prahy, jen není kraj pokryt ze 100% ale tak 20-30 s telekem tak 40-50. A to mimo budovy v autě.