...od 30.11. kdy vykopli Hády a tato 12D killer queen mi zlikvidovala sousední 11D Vídeň...no a dnes večer kolem osmé večer
Intenzita 9 dílků, chybovost 0-1. Zařval jsem "co se to k sakru děje?!"
Rozum mi to nebere.
Ne každý den je posvícení ... včera boli zlepšené príjmové podmienky, mne (okr. Topoľčany) včera hral aj kanál 9C z Chorvátska.
ano, v koutku duše jsem doufal, že může být meteo mimořádka, venku to bylo cítit v luftě a potvrdilo mi to sondážní měření ČHMU - inverzní koleno na grafu výškové teploty jak vyšité.
Což napovídá tomu, že místní robustní 12D leze do 110 km 11D, ale je tam asi zlom, kdy při určité intenzitě přespolního se s tím přijímač vyrovná (resp. místní predátor nemá absolutní moc); takže musím čekat, jak Rakousko realizuje celoplošný multiplex, který má být zaveden v první polovině 2018 tj. jaké technické parametry bude mít - místo a výkon vysílačů, SFN ap. Pokud budu mít štěstí tak budu na příjmu nezávisle na meteo.
Čta o DAB střevech, představuji si to, co se děje v přijímači asi takhle:
Když přijímač zobrazuje Playing (ale z důvodu vysoké chybovosti nehraje), identifikoval MUX tj. správně identifikoval i synchronizační kanál a správně načasoval okno pro Fouriera; protože pro FIC (Fast Information Channel), který následuje a který obsahuje MCI (Multiplex Configuration Information) se používá robustní ochrana proti chybovému přenosu s 0.33 konvolučním kódem, což odpovídá přenosu 67 % redundantních dat, přijímač dokáže dekódovat tuto informaci tj. při manuálním ladění zobrazí název Muxu. Samotný MSC (Main Service Channel) ale takhle luxusně zabezpečen není tj. když se mi do slabšího 11D sere brutální 12D, konvoluční kódování muziky již tahá za kratší konec a nedokáže zrekonstruovat info 11D protože mu 12D příliš rozdrbal posloupnost nul a jedniček.
Jiná věc je, že Kamzík 12C (soused predátora 12D) ukáže na intenzitě jenom velkou 0; to nevím jestli je již analog problém na vstupu anebo nějaké sekundární digitální hrátky