Autor Téma: problémy s digitálem  (Přečteno 29672 krát)

BeatJ

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 878
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #45 kdy: 01. 02. 2014, 15:20:43 »
LTE to u Tako50 nebude,chtel bych videt celou jeho prijimaci soustavu,od anteny az po samotny prijimac,tam bude zakopany pes.Bude tam nekde bastlirna ci ne zcela spravne nastavena anténa atd..Bez odborníka,ale odborníka bude tento mistr odkazan na ruseni.Evidentne chyba na jeho strane.
DISKUZNÍ SKUPINA DAB+   https://www.facebook.com/groups/1296962067091947/
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání, FM, DAB+
Kathrein AV12, Emme Esse 15RB3 pro DAB+ III.pásmo
Kathrein ABH01 a Small Five-Element Yagi pro FM
Emme Esse 40XD pro DVB-T

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #46 kdy: 01. 02. 2014, 15:35:03 »
Těžko říct na jak velkou vzdálenost se to dokáže ovlivnit, přímo v Peruci LTE není.

No právě,to je to co mi je záhadou,že i na samotnou anténu bez zesilovače to zlobí.Počkám  a jak to bude stabilně zas u mě zlobit,tak tam tu zádrž vložím.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #47 kdy: 01. 02. 2014, 15:37:55 »
LTE to u Tako50 nebude,chtel bych videt celou jeho prijimaci soustavu,od anteny az po samotny prijimac,tam bude zakopany pes.Bude tam nekde bastlirna ci ne zcela spravne nastavena anténa atd..Bez odborníka,ale odborníka bude tento mistr odkazan na ruseni.Evidentne chyba na jeho strane.
Nj,tady se zas koukám vyjádřil odborník na slovo vzatý.Není co dodat.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #48 kdy: 01. 02. 2014, 15:52:25 »
LTE to u Tako50 nebude,chtel bych videt celou jeho prijimaci soustavu,od anteny az po samotny prijimac,tam bude zakopany pes.Bude tam nekde bastlirna ci ne zcela spravne nastavena anténa atd..Bez odborníka,ale odborníka bude tento mistr odkazan na ruseni.Evidentne chyba na jeho strane.
Možná chytá nějaký nešťastný odraz z Bukovky, a třeba by si víc pomohl dálkovým příjmem z Cukráku nebo Žižkova, mnozí diváci na Litoměřicku to tak mají, ale pro konkrétní případ nemám křišťálovou kouli  ;) Každopádně by to chtělo kvalitní směrovou anténu  :)


BeatJ

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 878
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #49 kdy: 01. 02. 2014, 16:01:53 »
A nekoho odborneho kdo ti to v dane lokalite zmeri a doporuci + nastavi vhodnou antenu,jinak to tady budes porad resit i za 10 a cekat na zazrak.
DISKUZNÍ SKUPINA DAB+   https://www.facebook.com/groups/1296962067091947/
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání, FM, DAB+
Kathrein AV12, Emme Esse 15RB3 pro DAB+ III.pásmo
Kathrein ABH01 a Small Five-Element Yagi pro FM
Emme Esse 40XD pro DVB-T

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #50 kdy: 01. 02. 2014, 16:03:56 »
Možná chytá nějaký nešťastný odraz z Bukovky, a třeba by si víc pomohl dálkovým příjmem z Cukráku nebo Žižkova, mnozí diváci na Litoměřicku to tak mají, ale pro konkrétní případ nemám křišťálovou kouli  Každopádně by to chtělo kvalitní směrovou anténu 

Tak já to ještě jednou trošku popíšu, i když se opakuji.Anténa dlouhá kolorka bez zesilovače,jen symetrák, kabel,konektor.Od začátku vysílání DVBT žádný problém z Bukovky,asi tedy 6 let.Koncem roku 2012 se začal popisovaný problém objevovat a jak jsem již psal,to samé se děje ve vzdálenosti 4km ode mě,jednou je to u mě, pak zas u kolegy.Ověřeno u 3 typů stb.Jinak Praha je zde u mě nepoužitelná.Kromě toho se mi ozval jeden pán z Biliny,který má údajně stejný problém,což jsem ovšem neviděl.
« Poslední změna: 01. 02. 2014, 16:05:52 od tako50 »


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #51 kdy: 01. 02. 2014, 16:13:20 »
A nekoho odborneho kdo ti to v dane lokalite zmeri a doporuci + nastavi vhodnou antenu,jinak to tady budes porad resit i za 10 a cekat na zazrak.
Neznám žádného anténáře kdo by zjistil kde je problém,ale jak jsem psal,tak není u mě,to snad z toho co píšu vyplívá.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #52 kdy: 01. 02. 2014, 16:32:32 »
Možná chytá nějaký nešťastný odraz z Bukovky, a třeba by si víc pomohl dálkovým příjmem z Cukráku nebo Žižkova, mnozí diváci na Litoměřicku to tak mají, ale pro konkrétní případ nemám křišťálovou kouli  Každopádně by to chtělo kvalitní směrovou anténu 

Tak já to ještě jednou trošku popíšu, i když se opakuji.Anténa dlouhá kolorka bez zesilovače,jen symetrák, kabel,konektor.Od začátku vysílání DVBT žádný problém z Bukovky,asi tedy 6 let.Koncem roku 2012 se začal popisovaný problém objevovat a jak jsem již psal,to samé se děje ve vzdálenosti 4km ode mě,jednou je to u mě, pak zas u kolegy.Ověřeno u 3 typů stb.Jinak Praha je zde u mě nepoužitelná.Kromě toho se mi ozval jeden pán z Biliny,který má údajně stejný problém,což jsem ovšem neviděl.
Prozačátek bych vyměnil symetrák a nenechal ho na šroubcích, ale proletoval bych ho, rušení LTE bývá v případech, kdy je použit anténní zesilovač, u symetrálu dokáže zmršit příjem oxidace. A doufám, že je anténa na střeše a ne na půdě, víc nelze soudit.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #53 kdy: 01. 02. 2014, 16:56:17 »
Možná chytá nějaký nešťastný odraz z Bukovky, a třeba by si víc pomohl dálkovým příjmem z Cukráku nebo Žižkova, mnozí diváci na Litoměřicku to tak mají, ale pro konkrétní případ nemám křišťálovou kouli  Každopádně by to chtělo kvalitní směrovou anténu 

Tak já to ještě jednou trošku popíšu, i když se opakuji.Anténa dlouhá kolorka bez zesilovače,jen symetrák, kabel,konektor.Od začátku vysílání DVBT žádný problém z Bukovky,asi tedy 6 let.Koncem roku 2012 se začal popisovaný problém objevovat a jak jsem již psal,to samé se děje ve vzdálenosti 4km ode mě,jednou je to u mě, pak zas u kolegy.Ověřeno u 3 typů stb.Jinak Praha je zde u mě nepoužitelná.Kromě toho se mi ozval jeden pán z Biliny,který má údajně stejný problém,což jsem ovšem neviděl.
Prozačátek bych vyměnil symetrák a nenechal ho na šroubcích, ale proletoval bych ho, rušení LTE bývá v případech, kdy je použit anténní zesilovač, u symetrálu dokáže zmršit příjem oxidace. A doufám, že je anténa na střeše a ne na půdě, víc nelze soudit.
Já jsem vyřadil vše co jsem mohl,tj zesilovač slučovač,rozbočovač,zdroj atd, až jsem zvolil jen tu samotnou anténu a zkoušel jsem to s sítovkou a colorkou a jak jsem už popisoval,za rok zkoušek jsem zjistil,že problém přichází ze směru úl a lb. Jak se nakonec ukázalo,tak problém není u mě ani v mém okolí,což tu opět opakuji ,že i u kolegy ve vzdálenosti 4 km se stejný problém vyskytuje.Jednou to je u mě,pak třeba zas u něho a nebo se neděje nic.Stěhuje se to po k 33 , 55 , 58 z úl a i 40 z trutnova.Takže z toho jasně vyplívá,že problém není ani u mě ani u kolegy a ani třeba bukovky,když to je i z trutnova.Osobně si myslím,že ani zádrž lte nepomůže,ale přesto to vyzkouším.
« Poslední změna: 04. 02. 2014, 11:17:48 od tako50 »


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #54 kdy: 04. 02. 2014, 00:13:33 »
Takže se opět dostavil rušící signál a já vyzkoušel LTE zádrž,bez úspěchu.Tentokrát na k 33 ,na který jsem naladil analogový tuner a při sledování šumu je vidět,jakoby se tu opravdu potuloval nějaký plovoucí signál,dokonce jsem ho i jednou sledoval laděním k vyšší frekvenci asi až na 36 k.Pak signál zmizel z analogu a digitál přestal být rušen.Vysílá snad u nás něco ve 4 a 5 tv pásmu,kromě dvbt ?


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #55 kdy: 04. 02. 2014, 13:28:28 »
Ruzne kmitocty, ruzne vysilace, obrazek ruseneho obrazu, zasekvani STB, to vse mi prijde netypicke pro VF ruseni. Ty vase problemy jsou tak zahadne, ze bych nevyloucil treba ruseni po napajeci siti. V kazdem pripade to chce pripadne ruseni zmeri merakem driv nez kupovat naslepo ruzne filtry.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #56 kdy: 04. 02. 2014, 14:38:38 »
Ruzne kmitocty, ruzne vysilace, obrazek ruseneho obrazu, zasekvani STB, to vse mi prijde netypicke pro VF ruseni. Ty vase problemy jsou tak zahadne, ze bych nevyloucil treba ruseni po napajeci siti. V kazdem pripade to chce pripadne ruseni zmeri merakem driv nez kupovat naslepo ruzne filtry.
No kromě DVBT vysílačů,je ještě něco,co vysílá v 4 a 5 tv pásmu,třeba nějaké radary?Během ročního zkoumání se opravdu potvrdilo,že rušení přichází ze směru ÚL ,LB,Trutnov.Pokud mám anténu otočenou na Klínovec,Plzeň,tak se to ani jednou neobjevilo.Tím bych vyloučil rušení ze sítě,už jen to,že jednou to je u mě,pak zas 4km ode mě a zároveň se to toulá po 33,55,58k z ÚL a i 43 LB a 40 Trutnov.Teoreticky,pokud by se jednalo o jiskření někde na vedení VN napětí,které je asi 6km tím směrem,mohlo by to ovlivňovat různé kanály a vydržet to na jednom z nich třeba půl dne,nebo i týden?Myslím si že ne.Pokud je pravda,co mi psal pán z Biliny,tak to samé se děje u něj a to je asi 25 km ode mě.I kdybych použil kanálovou propust na 33 55 a 58 k ,což jsou pro mě důležité k z bukovky,tak si myslím,že by ani to nepomohlo.Změřit,nj,ale když to nebude zrovna dělat,tak tu nic nezměří.Jak jsem již psal,probíral jsem to asi hodinu s anténářem z LT  a vyjádřil se,že není schopen to ničím zjistit.Pokud máte Ivovi,nebo kdokoliv jiný nějaký nápad,sem s ním.Včera večer to zlobilo,vyzkoušel jsem zádrž LTE,nic platná,pak to zmizelo a dnes zatím je klid.


antenak

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 25
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #57 kdy: 04. 02. 2014, 21:16:30 »
Dobrý den,reaguji na článek od závisláka.Mám ten samý problém,rušení se projevuje nepředvídatelně,jak se objeví ,třeba několik dní, tak zase zmizí.Je pouze ze směru B. hora kterou přijímám.U mne nejvíce na kanále č.33, ale v menší míře i na k.55,58. Taktéž ze stejného směru vysílač Liberec k.43 a Trutnov k.43.Německých muxu k. 36,39 které jsou asi 45 stupnů bokem vertikálně, se to netýká.Nepomáhá vůbec nic, ani kanálové propusti, ani k. slučovače, ani zádrže, prostě nic.Psal jsem na radiokomunikace s nulovým výsledkem. Inverzí to není, protože se to zcela nepředvídatelně objeví i v létě.Jak se objeví , tak zase zmizí.Zajímavý poznatek nebo náhoda, nevím, ale čím horší anténa, tím menší rušení.Ze zoufalství jsem připojil starou yagi ze sklepa, bylo to lepší a ještě lepší výsledek s kosočtverečnou antenou samo-domo.Tak opravdu nevím. Rušení se projevuje i na samostatnou anténu bez zesilovače.Jsem rád , že v tom nejsem sám. Myslel jsem si ,že je to jenom u mne a někdo to ruší ůmyslně.Pro upřesnění , bydlím v Bílině.


ROHLA JAN

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #58 kdy: 04. 02. 2014, 23:38:14 »
Mládenci, jen tak mimochodem, není někde poblíž zmiňované příjímací antény instalované polské síto z "kurevsky" rozkmitaným zesilovačem ( no nekup to, když je to tak levné,že...??? ). Ono by to možná mohlo odpovídat tomu zarušení celého pásma. Jsem z Kladna, ale už jsem něco podobného u nás řešil.... ;D. Chce to kvalitní měřák a za 10 minut mám jasno.
Věnuji se problematice TV/R příjmu více než 25 let, není to mé hlavní zaměstnání, ale sem-tam někomu vycházím vstříc....


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #59 kdy: 04. 02. 2014, 23:50:33 »
Nevím jak velký dosah by ten polský zesilovač v sítu vyzářil,ale u mě by teoreticky mohl být tak 30m ode mě.Ovšem do Biliny ani ke kolegovi 4km vzdálenému by určitě nevyzářil.