Dobrý den,reaguji na článek od závisláka.Mám ten samý problém,rušení se projevuje nepředvídatelně,jak se objeví ,třeba několik dní, tak zase zmizí.Je pouze ze směru B. hora kterou přijímám.U mne nejvíce na kanále č.33, ale v menší míře i na k.55,58. Taktéž ze stejného směru vysílač Liberec k.43 a Trutnov k.43.Německých muxu k. 36,39 které jsou asi 45 stupnů bokem vertikálně, se to netýká.Nepomáhá vůbec nic, ani kanálové propusti, ani k. slučovače, ani zádrže, prostě nic.Psal jsem na radiokomunikace s nulovým výsledkem. Inverzí to není, protože se to zcela nepředvídatelně objeví i v létě.Jak se objeví , tak zase zmizí.Zajímavý poznatek nebo náhoda, nevím, ale čím horší anténa, tím menší rušení.Ze zoufalství jsem připojil starou yagi ze sklepa, bylo to lepší a ještě lepší výsledek s kosočtverečnou antenou samo-domo.Tak opravdu nevím. Rušení se projevuje i na samostatnou anténu bez zesilovače.Jsem rád , že v tom nejsem sám. Myslel jsem si ,že je to jenom u mne a někdo to ruší ůmyslně.Pro upřesnění , bydlím v Bílině.