reklama

Autor Téma: problémy s digitálem  (Přečteno 28658 krát)

ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 522
    • Zobrazit profil
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #30 kdy: 10. 01. 2014, 16:28:56 »
.. Prostě,někdy sebou obraz horizontálně zaškube z leva do prava,třeba i jen polovina obrazu na výšku.Když jede třeba auto,tak je vidět předek jak přijíždí a po škubnutí zadek jak odjíždí,jak kdyby vypadlo několik snímků.Jindy se začne pozvolna sekat obraz a rozpadat na proužky horizontálně,až obraz zamrzne úplně...
Dobre, takze to je zasekavani az rozpad obrazu - tedy bezne chovani pri spatnem signalu - kdyztak me opravte.

...zamrzne... třeba i celý stb,v něm dojde i k změně parametrů nastavení,ztráta informací v menu.
Tak to uz zni docela demonicky. Jaka zmena parametru, jaka ztrata informaci, to si nejak nedovadu predstavit?

Někdy stačí přepnout do jiného muxu a stb se opět rozjede,nestačí jen jiný program ve stejném muxu,jindy se musí vypnout aby se rozběhl.
Tak tahle se muze projevovat jak preecho (ktere vylucujete), tak treba vadny zdroj (kondenzatory) ci tuner v STB.

Muzete za ten STB strcit ruku do ohne? Testoval jste urcite i s jinymi?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #31 kdy: 10. 01. 2014, 17:35:05 »
1  Dobre, takze to je zasekavani az rozpad obrazu - tedy bezne chovani pri spatnem signalu - kdyztak me opravte.

    Ne ne,není to typický projev špatného signálu,je to jiné,jak když příjde nějaký impulz a podle intezity se to zachová.

2 Tak to uz zni docela demonicky. Jaka zmena parametru, jaka ztrata informaci, to si nejak nedovadu predstavit?

    Prostě to rozhodí sw,změní se výstupní norma z pal na secam v menu se ztratí různé informace,třeba ukazatele signálu.

3  Tak tahle se muze projevovat jak preecho (ktere vylucujete), tak treba vadny zdroj (kondenzatory) ci tuner v STB.

Muzete za ten STB strcit ruku do ohne? Testoval jste urcite i s jinymi?

    Ano,dám za něj ruku do ohně a testoval jsem to s 4 typy,navíc to nedělá jen mě,ale i kolegovi 4km vzdálenému.Navíc jsem se dozvěděl,že to dělá i v Bilině tj asi 25 km ode mě,což jsem přímo neviděl.Dnes se to opět ráno projevilo na k 43  z  LB .


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 441
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #32 kdy: 10. 01. 2014, 18:42:11 »
...zamrzne... třeba i celý stb,v něm dojde i k změně parametrů nastavení,ztráta informací v menu.
Tak to uz zni docela demonicky. Jaka zmena parametru, jaka ztrata informaci, to si nejak nedovadu predstavit?
Je to zvláštní, ale mně se takhle démonicky kdysi chovala stará Sony 2530 při impulsním rušení, pokud byla zapnutá automatická aktualizace kanálů. Tak dlouho hledala a aktualizovala, až se fw totálně zbláznil. Někdy stačilo TV vypnout, jindy se musel proladit poslední mux, ale asi 2x jsem musel zvolit tovární nastavení.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #33 kdy: 10. 01. 2014, 19:42:04 »
jaké impulzní rušení máte na mysli?


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 441
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #34 kdy: 10. 01. 2014, 21:49:29 »
jaké impulzní rušení máte na mysli?
Nevím přesně, co bylo zdrojem, bylo to na TV v práci uvnitř vcelku obsazeného areálu, takže jsem po tom moc nepátral. Objevovalo se to pravidelně, tak na 1/2 hodiny. Způsobilo to naprostý rozpad příjmu DVB-T, v analogu to byly rušivé úzké pruhy, jak když kolem projíždí neodrušená motorka. Asi po měsíci to zmizelo.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #35 kdy: 11. 01. 2014, 12:51:54 »
No,já zkusím tu zádrž LTE GSM ,ale popravdě si od toho moc neslibuju,když jsou ty vysílače poměrně daleko a dělá to i na samotnou anténu.Otravovat ČTU nevím zda má smysl,protože pokud to nebude zrovna dělat,tak tu měsíc na to čekat nebudou,aby to mohli změřit.Jinak s tím analogem jste mi nadhodil myšlenku,vyzkoušet to na stejném kanále ,který právě má zmiňované poruchy a ono to včera ukázalo,že v době kdy byl projev na digitálu,tak na analogu v tu dobu také.Šum se změnil v černý záblesk,nebo jak bych to popsal výstižně.Dnes zatím nic,ale budu to nadále tak sledovat.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #36 kdy: 13. 01. 2014, 21:47:42 »
Tak já mám momentálně pořád klid,žádné rušení a kolegovi to přešlo na 58 k mux 2 bukovka.Tak co to sakra může být.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #37 kdy: 14. 01. 2014, 10:48:57 »
Tak já mám momentálně pořád klid,žádné rušení a kolegovi to přešlo na 58 k mux 2 bukovka.Tak co to sakra může být.
Tak samozřejmě vliv počasí taky bude mít vliv.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #38 kdy: 14. 01. 2014, 11:29:24 »
Tak já mám momentálně pořád klid,žádné rušení a kolegovi to přešlo na 58 k mux 2 bukovka.Tak co to sakra může být.
Tak samozřejmě vliv počasí taky bude mít vliv.
To určitě ano,ono se tak děje po celý rok,i v létě.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #39 kdy: 01. 02. 2014, 00:34:09 »
Tak se opět objevilo neznámé rušení,které způsobilo totální zaseknutí stb,pomohl restart odpojením napájení.Není to zrovna u mě,ale u toho pána 4km vzdáleného.Já mám zatím klid a vyčkávám na rušení,abych vyzkoušel zádrž LTE.Předkládám foto.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #40 kdy: 01. 02. 2014, 11:00:46 »
Tak se opět objevilo neznámé rušení,které způsobilo totální zaseknutí stb,pomohl restart odpojením napájení.Není to zrovna u mě,ale u toho pána 4km vzdáleného.Já mám zatím klid a vyčkávám na rušení,abych vyzkoušel zádrž LTE.Předkládám foto.
Jaká lokalita?


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #41 kdy: 01. 02. 2014, 12:14:10 »
Louny,přesněji Peruc.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #42 kdy: 01. 02. 2014, 14:44:03 »
Louny,přesněji Peruc.
Těžko říct na jak velkou vzdálenost se to dokáže ovlivnit, přímo v Peruci LTE není.


vasek812

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #43 kdy: 01. 02. 2014, 15:10:38 »
Pošlete prosím odkaz na tu mapu.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #44 kdy: 01. 02. 2014, 15:17:03 »


 

reklama