reklama

Autor Téma: problémy s digitálem  (Přečteno 28302 krát)

Vladimír Kabátník

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
problémy s digitálem
« kdy: 01. 01. 2014, 11:25:18 »
  Mžikové výpadky částí obrazu při dobré jakosti příjmu,nestejná intenzita zvuku u různých programů,slabý vysílač v Liberci mi jde jen když mrzne a j.              Zdravím

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



BeatJ

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 802
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #1 kdy: 01. 01. 2014, 11:29:53 »
Co to je "dobra jakost prijmu"?Nejaky nespolehlivy bar graf na televizi?
Mel by jste se pomalu priravit financne na navstevu odbornika ve vasem miste bydliste,ktere jste take nesdelil.
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání,FM,DAB+
Kathrein AV12 pro DAB+ III.pásmo
RDC BD1G5 + Síťová parabolická anténa by dxpetr pro L-band
Kathrein ABH01 pro FM
Emme Esse 40XD pro DVB-T


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #2 kdy: 01. 01. 2014, 11:41:28 »
  slabý vysílač v Liberci mi jde jen když mrzne a j.   

Slabý vysílač, to myslíte ten regionální multiplex na 32 kanálu?
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


╟╫┼┼┼┤

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 75
    • Zobrazit profil
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #3 kdy: 01. 01. 2014, 17:39:20 »
Komplet MUX2 z Ještědu měl celé dopoledne a část odpoledne problémy, obraz byl trhaný, včetně zvuku, = chybějící snímky.


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 604
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #4 kdy: 01. 01. 2014, 17:59:10 »
Komplet MUX2 z Ještědu měl celé dopoledne a část odpoledne problémy, obraz byl trhaný, včetně zvuku, = chybějící snímky.
Také jsem si dnes všiml určitých problémů...
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Vladimír Kabátník

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #5 kdy: 03. 01. 2014, 14:21:23 »
  Kanál 32 v Liberci je prostě slabý i ve městě a mimo město není šance sledovat region,leda východočeské vysílání na 60.Horší je to s tím zvukem,hrozně rozdílná hlasitost nejen u různých multiplexů,ale i různých programů v témže multiplexu.


╟╫┼┼┼┤

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 75
    • Zobrazit profil
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #6 kdy: 06. 01. 2014, 19:11:24 »
Tak mám opět problém s MUX2. Zvláštní je, že pouze LCD Panasonic, 3 různé běžné STB bez problému...
Vypadá to takhle:
http://videobam.com/tQhLb (prima-vypadávající snímky)
http://videobam.com/PFMCU (nova-poskakující logo mě docela dostalo-co to je???)


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 186
    • Zobrazit profil
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #7 kdy: 06. 01. 2014, 20:54:58 »
Hlásím také problém s MUX2 z Ještědu. Pravděpodobně je nějaký problém s časováním zvuku/videa, nevím jak to popsat, ale projevuje se to tak, že všechny programy z MUX2 nefungují v DVBVieweru, po přepnutí na jakýkoliv program v MUX2 jde teletext, nastaví se dokonce poměr stran podle vysílaného pořadu, ale video ani zvuk nejedou a v DVB Source pluginu mi to háže chybu Graph too late. Hrál jsem si s nastavením voleb PTS latency a Max.quered audio a teď to většinou po nějaké době naskočí, ale očividně je něco špatně.


Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #8 kdy: 06. 01. 2014, 21:10:15 »
Mně blbne Ještěd už od předvánoc, Mux1 i Mux2 (zamrznutí, výpadky, ale nijak často; na všech TV a STB). Už jsem se ptal domovníka, jestli něco dělali se STA, prej nic a občas mu to vypadává taky.
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #9 kdy: 06. 01. 2014, 22:08:38 »
Jestli vám to pomůže,tak mě v lounech jde k 43 a k 60 bezchybně,ale k 52 mám dnes velmi slabý.


╟╫┼┼┼┤

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 75
    • Zobrazit profil
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #10 kdy: 06. 01. 2014, 22:36:54 »
Je potřeba rozlišit, jestli jde o
1) problém se signálem (typické kostičkování a kompletní rozpad obrazu)
nebo
2) s přenášeným obsahem  (jiné vady viz videa)

a tady to právě vidím na 2 - rozbitý mux, proto se ptám zde na fóru.
« Poslední změna: 06. 01. 2014, 22:39:15 od x655 ╟╫┼┼┼┤ »


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #11 kdy: 06. 01. 2014, 23:58:23 »
A není v takovémto případě moudřejší napsat rovnou ČRa?  ;)


╟╫┼┼┼┤

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 75
    • Zobrazit profil
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #12 kdy: 07. 01. 2014, 00:57:26 »
Neočekávám, že by mi z ČRa někdo promptně odpověděl s tím, že prováděli rekonfiguraci, malinko to pokazili a okamžitě to uvedou do původního stavu. Já jen chci zjistit, jestli jde o problém na mojí straně či nikoliv.
Ještě jsem zkoušel starou Airstar2 a DVBViewer jako kolega výše, výsledek stejný, takže u mě mají problém 2 zařízení z 5.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 514
    • Zobrazit profil
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #13 kdy: 07. 01. 2014, 09:47:02 »
Petr PetrK: Na overeni zda ma nekdo dalsi stejeny problem nevidim nic spatneho.
x655: To rytmicky radkujici logo Novy si nijak vysvetlit nedovedu, obzvlast pokud se to netyka i zbytku obrazu nebo tyka? A u Primy se toho moc nepozna - v upoutavce netrva zadny zaber dele nez sekundu a pokud ji clovek nezna jak ma vypadat tezko soudit.


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 186
    • Zobrazit profil
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #14 kdy: 07. 01. 2014, 15:01:20 »
Včerejší problém v DVBVieweru zmizel, dnes je to již OK.


 

reklama