Již více než rok,někdy v koncem listopadu roku 2012,se začaly objevovat poruchy v obraze v podobě škubání obrazu horizontálním směrem na několika stb a i dokonce zamrznutí,přepnutí normy,změna nastavení parametrů,rozpad obrazu na proužky.Nejdříve jsem se domníval ,že se stb porouchal,nebo je chyba v anténě,zesilovač,spoje,zdroj,atd.Postupně jsem vylučoval jednotlivé možnosti až jsem zjistil,že se jedná o chybu vysílání,nebo rušení.Přijímám Bukovou horu jako hlavní vysílač a v době kdy se poruchy objevovaly třeba na 33 k ,otočil jsem antenu na Chomutov,také 33 k a závada byla odstraněna.Takto se choval i 58 k a myslím i 55 k,který ovšem nevysílá z CV .Jednou se to ovjevovalo na 33 k ,pak zas na 58 k a i snad na 55 k,prostě se to měnilo.Při naladění 34 a 48 k z Plzně,nebyl žádný problém.Usoudil jsem,že tím směrem je na ÚL zdroj rušení,nebo přímo na vysílači.Kontaktoval jsem čra,prý udělali kontrolu a nic neshledali ani v záznamech datového toku.Poruchy se objevovaly třeba týden,den,měsíc a nebo byl klid i tři měsíce.Během roku se podařilo zjistit,že nejen já mám tyto potíže,ale že i kolega vzdálený 4km.Když se to děje u mě,tak u něho ne a obráceně,z toho vyplívá,že se nejedná o problém vysílače a i jako důkaz je to,že se zjistilo,že to dělá i na k 40 Trutnov a i 43 Ještěd ,nezávisle na sobě.Opět kontakt s čra a ty sdělily,že v tu dobu kdy to začalo,si stěžovali lidi na litoměřicku a kladensku,kdy se tam stavěly vysílače LTE a GSM.Kontaktoval jsem firmu z LT ,zda s tím mají nějaké zkušenosti,jelikož jak se ukázalo,poruchy jdou opravdu ze směru ÚL a LB .Po hodinovém hovoru se dospělo k názoru,že ani měřidlem za 100 000 to nejsou schopni zjistit,čím to je.Ještě podotknu,že chyby se vyskytují i s anténou dlouhá kolorka bez zesilovače,přímý svod do stb.Máte někdo s tímto zkušenosti,čím to může být?