reklama

Autor Téma: problémy s digitálem  (Přečteno 28293 krát)

╟╫┼┼┼┤

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 75
    • Zobrazit profil
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #15 kdy: 07. 01. 2014, 17:04:29 »
U mě taky dnes OK. Ukázka - tak jak je trhaný zvuk, tak je i obraz. S tím logem nevím, možná to dělal celý obraz, ale na logu to bylo nejvíc patrné.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #16 kdy: 07. 01. 2014, 17:56:52 »
U mě taky dnes OK. Ukázka - tak jak je trhaný zvuk, tak je i obraz. S tím logem nevím, možná to dělal celý obraz, ale na logu to bylo nejvíc patrné.
když na to logo koukám,tak hlavně na konci ukázky vidím,že to dělá celý obraz


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #17 kdy: 08. 01. 2014, 09:41:07 »
Nyní sleduji 43 k z liberce ,poté co jste si stěžovali na 52 k a chci se zeptat,vyskytuje se vám občasné zaseknutí obrazu asi na 1 s ?


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #18 kdy: 08. 01. 2014, 21:41:27 »
Již více než rok,někdy v koncem listopadu roku 2012,se začaly objevovat poruchy v obraze v podobě škubání obrazu horizontálním směrem na několika stb a i dokonce zamrznutí,přepnutí normy,změna nastavení parametrů,rozpad obrazu na proužky.Nejdříve jsem se domníval ,že se stb porouchal,nebo je chyba v anténě,zesilovač,spoje,zdroj,atd.Postupně jsem vylučoval jednotlivé možnosti až jsem zjistil,že se jedná o chybu vysílání,nebo rušení.Přijímám Bukovou horu jako hlavní vysílač a v době kdy se poruchy objevovaly třeba na 33 k ,otočil jsem antenu na Chomutov,také 33 k a závada byla odstraněna.Takto se choval i 58 k a myslím i 55 k,který ovšem nevysílá z CV .Jednou se to ovjevovalo na 33 k ,pak zas na 58 k a i snad na 55 k,prostě se to měnilo.Při naladění 34 a 48 k z Plzně,nebyl žádný problém.Usoudil jsem,že tím směrem je na ÚL  zdroj rušení,nebo přímo na vysílači.Kontaktoval jsem čra,prý udělali kontrolu a nic neshledali ani v záznamech datového toku.Poruchy se objevovaly třeba týden,den,měsíc a nebo byl klid i tři měsíce.Během roku se podařilo zjistit,že nejen já mám tyto potíže,ale že i kolega vzdálený 4km.Když se to děje u mě,tak u něho ne a obráceně,z toho vyplívá,že se nejedná o problém vysílače a i jako důkaz je to,že se zjistilo,že to dělá i na k 40 Trutnov a i 43 Ještěd ,nezávisle na sobě.Opět kontakt s čra a ty sdělily,že v tu dobu kdy to začalo,si stěžovali lidi na litoměřicku a kladensku,kdy se tam stavěly vysílače LTE a GSM.Kontaktoval jsem firmu z LT ,zda s tím mají nějaké zkušenosti,jelikož jak se ukázalo,poruchy jdou opravdu ze směru ÚL a LB .Po hodinovém hovoru se dospělo k názoru,že ani měřidlem za 100 000 to nejsou schopni zjistit,čím to je.Ještě podotknu,že chyby se vyskytují i s anténou dlouhá kolorka bez zesilovače,přímý svod do stb.Máte někdo s tímto zkušenosti,čím to může být?


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #19 kdy: 09. 01. 2014, 14:05:37 »
Pro: Tako 50 a zkoušel jste dát filtr na LTE, GSM, MATRA? Měřit můžete cokoliv, ale pokud to přebudí nebo zmrší anténní zesilovač takovým způsobem že to zaruší pásmo DVB-T, tako to opravdu nezměří nic. Ten filtr tuším stojí do 300Kč.
« Poslední změna: 09. 01. 2014, 14:11:00 od Mik Kotanen »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 514
    • Zobrazit profil
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #20 kdy: 09. 01. 2014, 15:02:05 »
Ten popis problemu je tak kosaty a propleteny, ze opravdu tezko radit. :)
Osobne ale povazuji souvislost mezi nejakym horizontalnim skubanim obrazu a rusenim GSM/LTE za temer vyloucenou. Ale mozna spatne chapu pojem "skubani". Mozna by chtelo poruchu presneji popsat nebo uvest vidoezaznam obrazovky ci DVB-T nahravku.
Jak byla propojena TV s STB? Bylo treba merenim vylouceno preecho chomutov-usti? Pokud nebylo mereni signalu, tak co aspon ukazoval ukazatel kvality signalu STB behem poruchy. Mozna je to taky vic problemu dohromady.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #21 kdy: 09. 01. 2014, 18:34:14 »
Pro: Tako 50 a zkoušel jste dát filtr na LTE, GSM, MATRA? Měřit můžete cokoliv, ale pokud to přebudí nebo zmrší anténní zesilovač takovým způsobem že to zaruší pásmo DVB-T, tako to opravdu nezměří nic. Ten filtr tuším stojí do 300Kč.
Ne na LTE, GSM, MATRA ,jsem zádrž  zatím nezkoušel,nepovažoval jsem to za potřebné,když mám vysílač vzdálen 4 km a ještě bokem.Ovšem další vysílač je ve vzdálenosti 25 km vzdušnou čarou v LT ,což je směr jak ÚL i LB.Takže z ÚL  by to mohlo ovlivňovat k 33 ,55 , 58 a z LB k 43 a z Trutnova k 40 ,jak bylo doposud zjištěno kde se problém vyskytuje.Jak jsem psal,i na samotnou antenu kolorku se symetrákem,kabel,konektor rovnou do stb se to projevuje,zesilovač na to nemá vliv.Měření neprobíhalo zatím žádné,jak se ukazuje,je to problém v širším okolí a po konzultaci s anténářem z LT ,tak nedokáže pomocí svého zařízení za 100 000 tento problém odhalit.Nicméně není problém zařadit zádrž na LTE, GSM, MATRA.Jakou by jste doporučil?Nejlépe by byla přímo do antény v slabém předzesilovači,ale nic takového jsem zatím nenašel,jen linkovou.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #22 kdy: 09. 01. 2014, 18:53:38 »
Ten popis problemu je tak kosaty a propleteny, ze opravdu tezko radit. :)
Osobne ale povazuji souvislost mezi nejakym horizontalnim skubanim obrazu a rusenim GSM/LTE za temer vyloucenou. Ale mozna spatne chapu pojem "skubani". Mozna by chtelo poruchu presneji popsat nebo uvest vidoezaznam obrazovky ci DVB-T nahravku.
Jak byla propojena TV s STB? Bylo treba merenim vylouceno preecho chomutov-usti? Pokud nebylo mereni signalu, tak co aspon ukazoval ukazatel kvality signalu STB behem poruchy. Mozna je to taky vic problemu dohromady.
;D Tak já tomu rozumím,co jsem napsal,co není jasné? Prostě,někdy sebou obraz horizontálně zaškube z leva do prava,třeba i jen polovina obrazu na výšku.Když jede třeba auto,tak je vidět předek jak přijíždí a po škubnutí zadek jak odjíždí,jak kdyby vypadlo několik snímků.Jindy se začne pozvolna sekat obraz a rozpadat na proužky horizontálně,až obraz zamrzne úplně a třeba i celý stb,v něm dojde i k změně parametrů nastavení,ztráta informací v menu.Někdy stačí přepnout do jiného muxu a stb se opět rozjede,nestačí jen jiný program ve stejném muxu,jindy se musí vypnout aby se rozběhl.TV a STB propojeno scartem.Měření neprobíhalo zatím žádné,jen popsané zkoušky,ukazatele nevykazují žádnou změnu.Preecho CV , ÚL za 5 let žádný problém s příjmem,až poslední rok.Tento problém vylučuje i příjem k 40 Trutnov a k 43 LB ,na kterých se vyskytuje stejný problém.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #23 kdy: 09. 01. 2014, 19:13:30 »
Pro: Tako 50 a zkoušel jste dát filtr na LTE, GSM, MATRA? Měřit můžete cokoliv, ale pokud to přebudí nebo zmrší anténní zesilovač takovým způsobem že to zaruší pásmo DVB-T, tako to opravdu nezměří nic. Ten filtr tuším stojí do 300Kč.
Ne na LTE, GSM, MATRA ,jsem zádrž  zatím nezkoušel,
Jsem dalek toho, abych doporučoval nějakou blbost přes net a lidi by kupovali kraviny, které se neprokážou jako funkční, nicméně znám případ přímo z Litoměřic, kdy k rušení docházelo. Nevím jestli to bylo GSM nebo LTE, ale tomu pánovi, který to řešil i s ČTÚ pomohlo toto: http://www.anteny-satelity.com/52908-lte-filtry-a-odladovace/28443-rb-619-filtr-0-790-mhz-zadrz-60-db/?run=0
Ale co se týká škubání obrazu, to spíš vypadá jako takzvané vytrhávání řádků a tedy problém se synchronizací TV nebo set top boxu  ;) Tedy podle mého laického názoru...


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #24 kdy: 09. 01. 2014, 19:36:55 »
Pro: Tako 50 a zkoušel jste dát filtr na LTE, GSM, MATRA? Měřit můžete cokoliv, ale pokud to přebudí nebo zmrší anténní zesilovač takovým způsobem že to zaruší pásmo DVB-T, tako to opravdu nezměří nic. Ten filtr tuším stojí do 300Kč.
Ne na LTE, GSM, MATRA ,jsem zádrž  zatím nezkoušel,
Jsem dalek toho, abych doporučoval nějakou blbost přes net a lidi by kupovali kraviny, které se neprokážou jako funkční, nicméně znám případ přímo z Litoměřic, kdy k rušení docházelo. Nevím jestli to bylo GSM nebo LTE, ale tomu pánovi, který to řešil i s ČTÚ pomohlo toto: http://www.anteny-satelity.com/52908-lte-filtry-a-odladovace/28443-rb-619-filtr-0-790-mhz-zadrz-60-db/?run=0
Ale co se týká škubání obrazu, to spíš vypadá jako takzvané vytrhávání řádků a tedy problém se synchronizací TV nebo set top boxu  ;) Tedy podle mého laického názoru...
Na tu zádrž jsem už taky koukal,dík.Jinak,kdy se to tomu pánovi z LT začalo dít?Ne,nejedná se o poruchu rozpadu synchronizace TV ,to je na více TV odzkoušeno,i na více stb,je to opravdu čistě tím,co za signál se tu potuluje a zajímavé je,že se to tak toulá v celém kmitočtovém spektru.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #25 kdy: 09. 01. 2014, 19:55:32 »
Pro: Tako 50 a zkoušel jste dát filtr na LTE, GSM, MATRA? Měřit můžete cokoliv, ale pokud to přebudí nebo zmrší anténní zesilovač takovým způsobem že to zaruší pásmo DVB-T, tako to opravdu nezměří nic. Ten filtr tuším stojí do 300Kč.
Ne na LTE, GSM, MATRA ,jsem zádrž  zatím nezkoušel,
Jsem dalek toho, abych doporučoval nějakou blbost přes net a lidi by kupovali kraviny, které se neprokážou jako funkční, nicméně znám případ přímo z Litoměřic, kdy k rušení docházelo. Nevím jestli to bylo GSM nebo LTE, ale tomu pánovi, který to řešil i s ČTÚ pomohlo toto: http://www.anteny-satelity.com/52908-lte-filtry-a-odladovace/28443-rb-619-filtr-0-790-mhz-zadrz-60-db/?run=0
Ale co se týká škubání obrazu, to spíš vypadá jako takzvané vytrhávání řádků a tedy problém se synchronizací TV nebo set top boxu  ;) Tedy podle mého laického názoru...
Na tu zádrž jsem už taky koukal,dík.Jinak,kdy se to tomu pánovi z LT začalo dít?Ne,nejedná se o poruchu rozpadu synchronizace TV ,to je na více TV odzkoušeno,i na více stb,je to opravdu čistě tím,co za signál se tu potuluje a zajímavé je,že se to tak toulá v celém kmitočtovém spektru.
Od listopadu nechytl vůbec nic, zarušilo mu to komplet celé pásmo, vyřešil to pomocí zádrže těsně před Vánoci.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #26 kdy: 09. 01. 2014, 20:19:02 »
Teprve loni v listopadu?Já to mám už rok co se to náhodně objevuje.Takže mu to odrovnalo totálně všechno a najednou? Anténu měl s zesilovačem,nebo bez?


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #27 kdy: 09. 01. 2014, 21:30:25 »
Teprve loni v listopadu?Já to mám už rok co se to náhodně objevuje.Takže mu to odrovnalo totálně všechno a najednou? Anténu měl s zesilovačem,nebo bez?
Anténa byla se zesilovačem původně přijímal dálkově Krašov, po spuštění buňky některého z operátorů mu odešlo všechno nezávisle na počasí, což by se jinak dalo při dálkovém příjmu předpokládat. Po instalování pásmové propusti jako mávnutím kouzelného proutku příjem z několika směrů.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #28 kdy: 09. 01. 2014, 21:39:15 »
Teprve loni v listopadu?Já to mám už rok co se to náhodně objevuje.Takže mu to odrovnalo totálně všechno a najednou? Anténu měl s zesilovačem,nebo bez?
Anténa byla se zesilovačem původně přijímal dálkově Krašov, po spuštění buňky některého z operátorů mu odešlo všechno nezávisle na počasí, což by se jinak dalo při dálkovém příjmu předpokládat. Po instalování pásmové propusti jako mávnutím kouzelného proutku příjem z několika směrů.
Tak já ji taky vyzkouším tam dát tu zádrž a čas ukáže,jestli to bylo ono.Dnes jak je vidět,se stává ze sledování TV velký luxus.Jinak ten anténář taky tvrdil,že je v tom už neuvěřitelný guláš a jak spustil vysílání pařez v LT ,tak spoustě lidem zmizel signál co přijímali léta,ovšem to je zas něco jiného.Jinak díky za info.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problémy s digitálem
« Odpověď #29 kdy: 10. 01. 2014, 13:32:26 »
Ivovi : máte ještě jiný návrh,nápad,čím to může být?Každá rada dobrá.


 

reklama