Autor Téma: Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha  (Přečteno 26120 krát)

Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #45 kdy: 16. 05. 2013, 12:17:56 »
Na Philipsu to chodí zcela jistě v pohodě (osobně vyzkoušeno), o Sharpu nevím. A na nejběžnějších značkách jako Samsung, LG, Panasonic, Toshiba a všech novějších set-top-boxech taky žádný problém. Takže skutečně je chyba u Pařízka, protože slovutná Sony přece musí mít všechno v pořádku a běda, když na těch bezcenných šuntech náhodou něco nefachá :D
Takže uživatel s Philipsem si podle vás zjevně vymýšlí, protože u vás to na Philipsu chodí. Co na tom, že mux 4 se v Praze a Brně liší a že Philips má více modelových řad z nichž část má podobný FW jako již potvrzený Sharp. Nevadí, Pařízek to má přece vždy dobře, jen všichni, kterým to nefunguje, mají šunty :-)
K tomu běžnému bezchybnému Samsungu - už i tam se objevil problém s řadou B a RMuxem7, kde se cukají HD kanály ČT. Ale to zas jistě zdůvodníte tím, že řada B je už stará...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


petuna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #46 kdy: 16. 05. 2013, 12:28:02 »
Na Philipsu to chodí zcela jistě v pohodě (osobně vyzkoušeno), o Sharpu nevím. A na nejběžnějších značkách jako Samsung, LG, Panasonic, Toshiba a všech novějších set-top-boxech taky žádný problém. Takže skutečně je chyba u Pařízka, protože slovutná Sony přece musí mít všechno v pořádku a běda, když na těch bezcenných šuntech náhodou něco nefachá :D
Takže uživatel s Philipsem si podle vás zjevně vymýšlí, protože u vás to na Philipsu chodí. Co na tom, že mux 4 se v Praze a Brně liší a že Philips má více modelových řad z nichž část má podobný FW jako již potvrzený Sharp. Nevadí, Pařízek to má přece vždy dobře, jen všichni, kterým to nefunguje, mají šunty :-)
K tomu běžnému bezchybnému Samsungu - už i tam se objevil problém s řadou B a RMuxem7, kde se cukají HD kanály ČT. Ale to zas jistě zdůvodníte tím, že řada B je už stará...

Ano, tento problém se na mé TV Samsung řady B skutečně vyskytuje. A HD kanály jsou nekoukatelné. Na jiných TV Samsung co máme doma se problém neobjevuje. Takže to opravdu nelze paušalizovat pouze na určitého výrobce. Byla vyměněna i anténa, signál odbornou firmou proměřen. Opravdu není problém u nás, ale na straně provozovatele.


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #47 kdy: 16. 05. 2013, 12:29:05 »
Na Philipsu to chodí zcela jistě v pohodě (osobně vyzkoušeno), o Sharpu nevím. A na nejběžnějších značkách jako Samsung, LG, Panasonic, Toshiba a všech novějších set-top-boxech taky žádný problém. Takže skutečně je chyba u Pařízka, protože slovutná Sony přece musí mít všechno v pořádku a běda, když na těch bezcenných šuntech náhodou něco nefachá :D
Takže uživatel s Philipsem si podle vás zjevně vymýšlí, protože u vás to na Philipsu chodí. Co na tom, že mux 4 se v Praze a Brně liší a že Philips má více modelových řad z nichž část má podobný FW jako již potvrzený Sharp. Nevadí, Pařízek to má přece vždy dobře, jen všichni, kterým to nefunguje, mají šunty :-)
K tomu běžnému bezchybnému Samsungu - už i tam se objevil problém s řadou B a RMuxem7, kde se cukají HD kanály ČT. Ale to zas jistě zdůvodníte tím, že řada B je už stará...
A jsme zase u toho, když to některém Philipsu chodí a na jiném ne, tak co s tím má společného provozovatel multiplexu? A k tomu Philipsu ještě tolik, že tento výrobce je skutečně kapitola sama pro sebe, protože některé jejich modely např. neumí naladit a uložit DVB-T programy ve VHF (jak se vysílají v Německu, tj. ve správné šířce pásma 7MHz), zatímco jiné si s tím poradí úplně v pohodě. A některé modely to sice naladí, ale neuloží. Prostě co kus, to unikát.
Jinak samozřejmě platí, že starý přijímač nemusí korektně zvládnout nový multiplex a třeba u satelitního vysílání jsou upgrady firmwarů v receiverech na denním pořádku. U DVB-T by si na to měli jak uživatelé, tak hlavně výrobci již začít zvykat taky.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


petuna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #48 kdy: 16. 05. 2013, 12:33:17 »
Na Philipsu to chodí zcela jistě v pohodě (osobně vyzkoušeno), o Sharpu nevím. A na nejběžnějších značkách jako Samsung, LG, Panasonic, Toshiba a všech novějších set-top-boxech taky žádný problém. Takže skutečně je chyba u Pařízka, protože slovutná Sony přece musí mít všechno v pořádku a běda, když na těch bezcenných šuntech náhodou něco nefachá :D
Takže uživatel s Philipsem si podle vás zjevně vymýšlí, protože u vás to na Philipsu chodí. Co na tom, že mux 4 se v Praze a Brně liší a že Philips má více modelových řad z nichž část má podobný FW jako již potvrzený Sharp. Nevadí, Pařízek to má přece vždy dobře, jen všichni, kterým to nefunguje, mají šunty :-)
K tomu běžnému bezchybnému Samsungu - už i tam se objevil problém s řadou B a RMuxem7, kde se cukají HD kanály ČT. Ale to zas jistě zdůvodníte tím, že řada B je už stará...
A jsme zase u toho, když to některém Philipsu chodí a na jiném ne, tak co s tím má společného provozovatel multiplexu? A k tomu Philipsu ještě tolik, že tento výrobce je skutečně kapitola sama pro sebe, protože některé jejich modely např. neumí naladit a uložit DVB-T programy ve VHF (jak se vysílají v Německu, tj. ve správné šířce pásma 7MHz), zatímco jiné si s tím poradí úplně v pohodě. A některé modely to sice naladí, ale neuloží. Prostě co kus, to unikát.
Jinak samozřejmě platí, že starý přijímač nemusí korektně zvládnout nový multiplex a třeba u satelitního vysílání jsou upgrady firmwarů v receiverech na denním pořádku. U DVB-T by si na to měli jak uživatelé, tak hlavně výrobci již začít zvykat taky.

 proč by to stará televize neměla umět přijímat, když z jiného multiplexu jde HD program bez jediné chyby. Tak kde je problém? V TV? Asi těžko. Jste příliš radikální, než abyste dokázal přijmout i názor někoho jiného.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #49 kdy: 16. 05. 2013, 12:35:48 »
Jinak samozřejmě platí, že starý přijímač nemusí korektně zvládnout nový multiplex a třeba u satelitního vysílání jsou upgrady firmwarů v receiverech na denním pořádku. U DVB-T by si na to měli jak uživatelé, tak hlavně výrobci již začít zvykat taky.
Což je samozřejmě nesmysl, protože norma se od té doby nezměnila.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #50 kdy: 16. 05. 2013, 12:42:56 »
Norma se nemusela měnit, ale v rámci té normy se mohou použít jiné parametry, které tady dřív nebyly. A to je právě případ RS7.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #51 kdy: 16. 05. 2013, 12:43:46 »
podstatné není "čí je to chyba". Podstatné je, že prodavači by měli upozornit případné kupující, na kterých TV lze v Praze vysílání přijímat a na kterých ne. Zatím my již majitelé Sony Bravia máme smůlu, ale i zkušenost pro další případné nákupy TV přijímačů.
Kdo si asi znova koupí TV značky, pro kterou je "malým zákazníkem" a která přitom patří mezi nejdražší ? Já už udělal podobnou špatnou zkušenost se sat přijímačem Kathrein UFS910, který se dodnes nenamáhal dát do FW možnost příjmu české abecedy EPG či Technisatem Multyradio, který neupgradoval na DAB+. To je opravdu lepší nějaký Korea či Taiwan, který to vše má, o zákazníky se stará a přitom je levnější.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #52 kdy: 16. 05. 2013, 12:45:11 »
Norma se nemusela měnit, ale v rámci té normy se mohou použít jiné parametry, které tady dřív nebyly. A to je právě případ RS7.
Kdyby se použily v rámci normy, tak by s nimi zařízení normu splňující nemohlo mít problém.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #53 kdy: 16. 05. 2013, 12:47:00 »
author=YABAKA link=topic=3033.msg44231#msg44231 date=1368699011]

Nevím, zda výrobci stihnou vyrábět a zveřejňovat nové a nové firmwary, aby vyhověly příjmu jednoho, defacto neceloplošného multiplexu, který má „své špecifiká“, navíc nestálé v čase. Rozhodně jim to nezávidím.

Pokud by ten multiplex nejel na žádném přijímacím zařízení, tak by to byla jiná situace. Ale když nejede jenom na těch nejhorších krámech, mezi které patří i Sony, tak bych to na multiplex nesváděl.



A proč, když je tedy v muxu 4 vše v pořádku, ani Panasonic nereaguje standardně? To jest - ponechá naladěné "staré" programy bez EPG a současně i ty "nové" s EPG, aniž by remceal, jako v kterémkoli jiném případě, že kanály (programy) již existují???


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #54 kdy: 16. 05. 2013, 12:49:03 »
 ;D :o 8) ::) :)co k tomu víc dodat,někdo si prostě nepřipustí,že vznikla u mux 4 chyba.Osobně cokoliv jsem odzkoušel,tak přesto,že se zdá,že to jde bez problému,tak nejde.Chyby se vyskytují snad na všem,někde sebou škube obraz,někde se ani nenaladí,jinde stále nejde epg,u jiného se zase neustále mění formát obrazu,atd atd,a to jsou to třeba loňské modely samsungu,philipsu,ecg,panasonicu,prostě různé značky,jen se to jinak projevuje oproti normálu.


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #55 kdy: 16. 05. 2013, 13:05:45 »
Norma se nemusela měnit, ale v rámci té normy se mohou použít jiné parametry, které tady dřív nebyly. A to je právě případ RS7.
Kdyby se použily v rámci normy, tak by s nimi zařízení normu splňující nemohlo mít problém.
Takže klidně může být problém v tom, že přijímací zařízení tu normu nesplňuje. Dál už nemá smysl nic řešit.

author=YABAKA link=topic=3033.msg44231#msg44231 date=1368699011]

Nevím, zda výrobci stihnou vyrábět a zveřejňovat nové a nové firmwary, aby vyhověly příjmu jednoho, defacto neceloplošného multiplexu, který má „své špecifiká“, navíc nestálé v čase. Rozhodně jim to nezávidím.

Pokud by ten multiplex nejel na žádném přijímacím zařízení, tak by to byla jiná situace. Ale když nejede jenom na těch nejhorších krámech, mezi které patří i Sony, tak bych to na multiplex nesváděl.



A proč, když je tedy v muxu 4 vše v pořádku, ani Panasonic nereaguje standardně? To jest - ponechá naladěné "staré" programy bez EPG a současně i ty "nové" s EPG, aniž by remceal, jako v kterémkoli jiném případě, že kanály (programy) již existují???
Nevím co je nebo není "standardní chování", ale nikde není dané, že po přeladění televizoru nebo set-top-boxu musí automaticky dojít k výmazu původně naladěných stanic. Někdy to tak je, jindy nikoliv. A pochopitelně při každé změně na straně provozovatele vysílání může dojít k nutnosti opětovného proladění TV a STB. Je tomu tak i u satelitního vysílání, kde se také doporučuje smazání a nové ladění.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #56 kdy: 16. 05. 2013, 13:14:17 »
...třeba u satelitního vysílání jsou upgrady firmwarů v receiverech na denním pořádku. U DVB-T by si na to měli jak uživatelé, tak hlavně výrobci již začít zvykat taky.
Za toto by tě měli postižení uživatelé a diváci pověsit za uši do průvanu.

BTW: například pravidla Irdeto "denní pořádek" aktualizace SW přijímače naprosto vylučují.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #57 kdy: 16. 05. 2013, 13:15:18 »
Nevím co je nebo není "standardní chování"...

Nebude tedy vhodná doba aspoň si otevřít D-book?


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #58 kdy: 16. 05. 2013, 16:47:57 »
...třeba u satelitního vysílání jsou upgrady firmwarů v receiverech na denním pořádku. U DVB-T by si na to měli jak uživatelé, tak hlavně výrobci již začít zvykat taky.
Za toto by tě měli postižení uživatelé a diváci pověsit za uši do průvanu.

BTW: například pravidla Irdeto "denní pořádek" aktualizace SW přijímače naprosto vylučují.
Nějaká pravidla Irdeto jsou mně ukradená, protože zrovna tento subjekt přistupuje ke kódování takovým způsobem, že by mu nejraději většina uživatelů s chutí nakopala zadnici a ty jejich certifikované krámy jenom dokládají, jak je firmware nedotažený a potřebuje aktualizovat. Což se aspoň u těch ostatních přijímačů děje poměrně často, na takové Amiko nebo Goldena najdeš nový firmware i několikrát do týdne (tedy ty asi nenajdeš nic, ale ostatní useři nepochybně ano :) ).

Nevím co je nebo není "standardní chování"...

Nebude tedy vhodná doba aspoň si otevřít D-book?
V něm se píše o tom, jestli má televizor přepisovat dříve naladěné programy nebo ne? :D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #59 kdy: 16. 05. 2013, 16:56:25 »
naprostá většina TV přijímačů má v nastavení možnost aktualizace softwaru/firmwaru z DVB-T nebo USB/internetu. Pamatuju se, že kdysi v počátcích DVB-T této možnosti updatovat z DVB-T dokonce jedna firma využila, bohužel si nepamatuju která.