Autor Téma: Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha  (Přečteno 23495 krát)

rkolbabek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #15 kdy: 15. 05. 2013, 09:43:45 »
Mně kousek od Brna třeba na Sony Bravia Mux 4 po přechodu na K46 chodil jako z praku a přitom TV hlásila 0% kvality. V té samé době si Panasonic TV ani neškrtl. Dokud mux jel na K64, fungovaly obě TV "normálně". Pak zničeho nic (aniž bych cokoliv dělal s anténou) mi začala Bravia hlásit 100% kvality a v tu chvíli začal fungovat i ten Panasonic...

To že nějaká TV "neschroupe" nenormovaný signál ještě neznamená, že je chyba v té TV. Chyba je v tom, kdo ten nenormovaný signál vysílá.

K čemu ty normy jsou, když mají TV počítat s tím, že je stejně nikdo nebude dodržovat?

Ještě jinak. Máme normu na matice M6. Ale chyba je ve šroubu, protože nepočítal s tím, že nějaký výrobce matic udělá ten závit trošku jinak?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #16 kdy: 15. 05. 2013, 10:00:47 »
odpověď pro pana rkolbabku - odolnost TV na kvalitu signálu, schopnost přijímat i signál s chybami a "opravit" příjem do koukatelné podoby je jistě jednou z kvalit každého TV. Navíc mě Sony Bravia dělala problém i u k53,41 Praha, kde vysílá v SFN ČRa "podle normy" - když jsem měl anténu na Cukrák a v zákrytu začaly vysílat Votice. Zatímco ostatní TV si uměly vybrat jeden vysilač a obraz byl i nadále bez problému, tak Sony Bravia kostičkovala, dokud "nedostala" signál z jednoznačně přesměrované antény jinam, tedy na Žižkov. Byl tu i technik Sony a kromě rady, abych předělal anténu, jinak řešit neuměl. Co kdyby se někdo ocitl v situaci, že má stejný signál ze všech třech vysilačů ? Ostatně i ted mi na jinak bezproblémovém k37 Praha najednou na chvilku, vteřinu či pár vteřin,  zmizí obraz, nevím zda za to může "Pařízek" nebo se na Bravii zase pere k37 Ladví s Novodvorskou. A zase na mých ostatních TV tento problém nemám, takže se domnívám, že se perou ty dva vysilače v Bravii.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #17 kdy: 15. 05. 2013, 10:16:19 »
Můžeme totiž srovnávat - za O2 mux 4 nikdy neměl problémy. To až za Pařízka.
To neni tak uplne pravda. Vypadky melo O2 casto a chybejici identifikatory (NIT) melo O2 casto taky, Parizek jen uspesne navazal.


rkolbabek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #18 kdy: 15. 05. 2013, 10:32:46 »
odpověď pro pana rkolbabku - odolnost TV na kvalitu signálu, schopnost přijímat i signál s chybami a "opravit" příjem do koukatelné podoby je jistě jednou z kvalit každého TV.
100% souhlas. Odolnost TV na kvalitu signálu, schopnost přijímat a opravit signál slabý, zarušený,... vysílaný dle normy je jednou z kvalit každého TV.

Ale tady nejde o chyby způsobené přenosem. Proč by TV měl umět zpracovat signál, který nesplňuje normu?

Tak ještě jinak. Možná Vaše auto jezdí na benzín. Až tam natankujete naftu, kdo je pitomec když auto odmítne jet? Výrobce auta? Měl přece počítat s tím...

Víc už nemám co říct. Už tak píšu víc než bych chtěl :)


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #19 kdy: 15. 05. 2013, 10:39:17 »

Tak ještě jinak. Možná Vaše auto jezdí na benzín. Až tam natankujete naftu, kdo je pitomec když auto odmítne jet? Výrobce auta? Měl přece počítat s tím...


pak nutno konstatovat, že ty jiné TV nežli Sony Bravia umějí i "jezdit na naftu"  :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #20 kdy: 15. 05. 2013, 10:44:39 »
pak nutno konstatovat, že ty jiné TV nežli Sony Bravia umějí i "jezdit na naftu"  :)
Ani ne, spousta jich zase vykazuje chyby jinde. Sice mux naladí, ale dochází ke kostičkování, rozpadu obrazu, takže se na to taky nedá dívat.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #21 kdy: 15. 05. 2013, 10:47:52 »
To neni tak uplne pravda. Vypadky melo O2 casto a chybejici identifikatory (NIT) melo O2 casto taky, Parizek jen uspesne navazal.
Výpadky časté byly, chyby spíš ze začátku. Hlavně díky tomu, že kdo nic nedělá, ten nic nezkazí, a tak když v O2 dospěli k funkční konfiguraci, další rok na to nešáhli. Což je u Pařízka problém, ten se v tom hrabe každou chvíli.


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #22 kdy: 15. 05. 2013, 15:45:27 »
Ty jim něco platíš za příjem? Nebo tě snad dokonce nutí si jejich multiplex ladit? Jinak ani na Samsungu a ani na set-top-boxech (vyjma TechniSatu) žádný problém. Holt SONY asi nebude úplně top značka.
Máte zajímavé myšlenkové pochody. Sony předpokládá naprosto korektní nastavení na vysílači. Můžeme totiž srovnávat - za O2 mux 4 nikdy neměl problémy. To až za Pařízka. Že se to dodnes nenaučili zvládat, je vidět i na této příhodě a určitě si to nezaslouží potlesk. Moje oprávněná kritika by měla být protiváhou obdivnému názoru, jak jsou dobří. Nejsou...
Stále to ale nic nemění na tom, že za příjem multiplexu 4 nikomu neplatíš ani korunu, takže i kdyby to nefungovalo vůbec, tak máš prostě smůlu. Ale jinak věz, že když se televizory a set-top-boxy naučí dělat kdejaký Číňan tak, aby to hrálo všude, tak se to stejně budou muset naučit i v Brně ve Wistronu (tam se ty úchvatné Sony vyrábí). A jen tak na okraj - co to je "korektní nastavení na vysílači"? To je nějaká norma od Sony? Tak ať si začnou vysílat sami a pak jim to bude snad fungovat. V opačném případě ať přizpůsobí svoje tunery okolnímu vysílání nebo jim budou lidi ty krámy házet na hlavu.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #23 kdy: 15. 05. 2013, 15:54:34 »
Tak ať si začnou vysílat sami a pak jim to bude snad fungovat. V opačném případě ať přizpůsobí svoje tunery okolnímu vysílání nebo jim budou lidi ty krámy házet na hlavu.
A proč by se měli přizpůsovat něčemu, co je mimo normu. Nebo když je to od Pařízka, tak to normy nemusí dodržovat? Za tohle by měl ČTÚ udělovat pokuty a ne mu jít na ruku.


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #24 kdy: 15. 05. 2013, 16:04:36 »
A jak ty víš, že je to mimo normu? Máš nějakou licenci na certifikované měření? Nemáš nic. A nejspíš tu normu ani neznáš, ale dle JPP to tak musí být, že? Navíc naprostá většina set-top-boxů a televizorů nemá s multiplexem 4 žádný problém, takže se ani provozovateli nedivím, že to neřeší. Kvůli nějaké pochybné Sony a 10 let starému TechniSatu si opravdu nikdo žíly trhat nebude.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #25 kdy: 15. 05. 2013, 16:07:36 »
A jak ty víš, že je to mimo normu? Máš nějakou licenci na certifikované měření? Nemáš nic. A nejspíš tu normu ani neznáš, ale dle JPP to tak musí být, že? Navíc naprostá většina set-top-boxů a televizorů nemá s multiplexem 4 žádný problém, takže se ani provozovateli nedivím, že to neřeší. Kvůli nějaké pochybné Sony a 10 let starému TechniSatu si opravdu nikdo žíly trhat nebude.
Těch příkladů, co je blbě, tady už bylo uvedeno dost. Ale chápu, nejsou to ČRa, je to Pařízek, tak je to bez chyb, i kdyby to nešlo naladit nikde...


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #26 kdy: 15. 05. 2013, 16:17:30 »
Není operátor jako operátor, že...  ;D :D ;D


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #27 kdy: 15. 05. 2013, 16:23:13 »
A jak ty víš, že je to mimo normu? Máš nějakou licenci na certifikované měření? Nemáš nic. A nejspíš tu normu ani neznáš, ale dle JPP to tak musí být, že? Navíc naprostá většina set-top-boxů a televizorů nemá s multiplexem 4 žádný problém, takže se ani provozovateli nedivím, že to neřeší. Kvůli nějaké pochybné Sony a 10 let starému TechniSatu si opravdu nikdo žíly trhat nebude.
Těch příkladů, co je blbě, tady už bylo uvedeno dost. Ale chápu, nejsou to ČRa, je to Pařízek, tak je to bez chyb, i kdyby to nešlo naladit nikde...
Nevím co kde a hlavně kým bylo uvedeno, ale tvrdit něco o porušování norem a nemít k tomu v ruce jediný hodnověrný důkaz, než kdesi z webu vyčtenou informaci o Sony, to je sakra málo. A ty tvoje České Radiokomunikace také nejsou úplně bez viny, viz svévolná změna parametrů multiplexu 3. Nehledě na fakt, jakou dobu (a s jakým rozpočtem i díky daňovým poplatníkům) budovaly ČRa svoje multiplexy a za jak krátkou dobu postavil celou síť Pařízek.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #28 kdy: 15. 05. 2013, 19:06:15 »
TV diváka zajímá, aby se mohl dívat, normy jsou mu šumafuk. A je podstatné, že na rozdíl od jiných TV Sony Bravia  tuto možnost na k42 Praha neposkytuje.


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 323
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #29 kdy: 15. 05. 2013, 20:52:24 »
Docela bych čekal, že na anténářském foru se někdo z rádců bude zajímat o to na jaké anténní systémy to vlastně nefunguje.