Autor Téma: Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha  (Přečteno 23149 krát)

Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #120 kdy: 22. 05. 2013, 16:48:18 »
Už se mi to povedlo, napřed jsem manuálně naladil kanál 37 a přepsal zde nalezenými stanicemi původně uložené a potom jsem opět manuálně naladil kanál 42 t.j. MUX4. Funguje to jak má včetně EPG.
Ano, je potřeba TV z paměti odstranit veškeré informace o staré konfiguraci kanálu K37. Já když jsem na Sony 32S2530 dal proladit jen K42, tak mi "nalezla" i kanály z K37, které měla v paměti. Ale je třeba této staré verzi FW přiznat vyšší inteligenci než těm novějším, protože výsledkem nakonec byly pro každý program dvě pozice - jedna na K37, druhá na K42, z nichž jedna chodila.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


konradek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #121 kdy: 22. 05. 2013, 19:43:38 »
Také se přidávám, jak mnou uvedená Sony, tak Philips po úpravě u MUX4 bez problému laditelné.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #122 kdy: 23. 05. 2013, 07:43:14 »
Docela by mi zajímalo v čem byl problém a co udělá Sony, aby Bravia fungovala i za podmínek jako jiné TV.


konradek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #123 kdy: 23. 05. 2013, 08:17:28 »
Protože chyba nebyla na příjímači, ale vysílači, věřte pane "pepa novák", že Sony neudělá nic - nemá k tomu důvod!


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #124 kdy: 23. 05. 2013, 08:48:48 »
Docela by mi zajímalo v čem byl problém a co udělá Sony, aby Bravia fungovala i za podmínek jako jiné TV.
Problém byl jasně popsaný - stejný identifikátor (TSID) použitý ve dvou multiplexech. Sony s tím určitě nebude dělat nic, nemůže se přizpůsobovat každému joudovi, který neumí správně nakonfigurovat multiplex. Právě teď to odnesla Sony a Philips, ale při jiné chybě v konfiguraci to odnese zase jiná značka. Nakonec stále jsou v muxu4 problémy u spousty značek s cukáním a rozpadem obrazu SD kanálů, způsobené nestandardním mpeg streamem.
Chyba je samozřejmě i na straně ČTÚ, který špatnou konfiguraci potvrdil a výsledky nekontroluje.
« Poslední změna: 23. 05. 2013, 08:50:37 od Jan Novák »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #125 kdy: 23. 05. 2013, 09:22:25 »
Protože chyba nebyla na příjímači, ale vysílači, věřte pane "pepa novák", že Sony neudělá nic - nemá k tomu důvod!
Kdysi tady pan Novák přirovnával situaci k autům. Tedy dobrá, tam kde chybí dobré silnice si nekoupím Ferrari :) , protože chci jezdit a jiná auta jedou výmol nevýmol :)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #126 kdy: 23. 05. 2013, 10:28:49 »
Kdysi tady pan Novák přirovnával situaci k autům. Tedy dobrá, tam kde chybí dobré silnice si nekoupím Ferrari :) , protože chci jezdit a jiná auta jedou výmol nevýmol :)
Problém je v tom, že v tomto případě teréňák od Ferrari dopředu nepoznáte. Co vám funguje teď, nemusí fungovat při další drobné změně. Tento seznam je toho důkazem: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3061.msg44679#msg44679 Paradoxně na staré Bravii 2530 problém nemám.
« Poslední změna: 23. 05. 2013, 10:33:58 od Jan Novák »


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #127 kdy: 23. 05. 2013, 11:54:19 »
Až začnou lidi ty krámy nosit do servisu Sony a reklamovat, tak se možná tento skomírající výrobce poučí a půjde poradit do Číny jak na to, aby nebyl s příjmem problém :D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #128 kdy: 23. 05. 2013, 12:39:33 »
Až začnou lidi ty krámy nosit do servisu Sony a reklamovat, tak se možná tento skomírající výrobce poučí a půjde poradit do Číny jak na to, aby nebyl s příjmem problém :D
A ani číňani ani korejci mu zjevně nedokážou poradit :-)  http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3061.msg44679#msg44679


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #129 kdy: 23. 05. 2013, 12:46:13 »
Pak je to na tobě :D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot