Autor Téma: Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha  (Přečteno 23156 krát)

Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #30 kdy: 15. 05. 2013, 20:56:29 »
Docela bych čekal, že na anténářském foru se někdo z rádců bude zajímat o to na jaké anténní systémy to vlastně nefunguje.
A proč, když to s anténou nemá nic společného?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #31 kdy: 16. 05. 2013, 07:56:34 »
S Tv Sony jsem si docela užil loni kolem vánoc, problémy podobného rázu, kanálová STA, z cca 60-ti přístrojů problém pouze s třemi Sony, přestože dle měření vše OK. Vyřešil jsem to různými pokusnými postupy ve skříni STA a na anténách. Měření na TV na rozdíl od měřáku ukazovalo řádově nižší BER. Fakticky nevím, proč se Sony takto chovaly, ale povedlo se vyřešit. Servis Sony sice odepsal, ale nepomohl. Takže vaše tvrzení beru jako od stolu a hodně odvážné. :)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #32 kdy: 16. 05. 2013, 09:25:11 »
Takže vaše tvrzení beru jako od stolu a hodně odvážné. :)
Není na něm nic odvážného, navíc jednu z takových Sonek mám. K nefunkčnosti došlo s rekonfigurací muxu začátkem května a u více diváků, ne se změnou AS. Pokud se nezapne nové ladění, tak jen nefunguje EPG ale obraz je OK, při novém ladění už kanál nelze nalézt. Nebo vám přijde jako pravděpodobnější vysvětlení, že více diváků různě po republice a zrovna s TV Sony si jeden květnový večer přenastavilo AS?


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #33 kdy: 16. 05. 2013, 09:38:11 »
Mají v tom  muxu fakt hokej. Jak píšete, po rekonfiguraci se přestalo zobrazovat EPG. Novým naladěním se EPG vrátilo zpět, avšak TV Panasonic vůbec "neprotestoval", jako vždy v jiných případech, že shodné programy jsou již v seznamu kanálů uloženy. Zkrátka došlo k naladění celého multiplexu znovu, přičemž původní programy bez EPG zůstaly nedotknuty (televizor je identifikoval jako programy jiné), a k nim přibyly tytéž s EPG. Tedy hurá - mux 4 máme 2x, jednou s EPG a jednou bez EPG!
No a asi, aby se to vyrovnalo neboli zprůměrovalo, tak Sony pro změnu nenaladí nic  ;)


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #34 kdy: 16. 05. 2013, 09:40:30 »
To určitě ne, ale přesto si myslím, že problém je komplexní a mělo by se na něj takto pohlížet. Značku nebráním, docela mi zavařila. Spíš to byl trošku obecný povzdech, je zde poměrně dost dotazů na problémy příjmu, spousta odpovědí a nadávání na to, či ono zařízení, nebo provozovatele, ale nikoho nezajímá, jestli je signál chytán na kus drátu, pokojovku, anténní systém pro jednu polaritu, nebo obě, směrování antén atd.  :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #35 kdy: 16. 05. 2013, 09:47:12 »
To určitě ne, ale přesto si myslím, že problém je komplexní a mělo by se na něj takto pohlížet.
V tomto případě je to opravdu jen problém konfigurace muxu a (ne)odolnosti FW Sony. Televizor funguje až do té doby, kdy si řeknete, že vám chybí EPG a zmáčknete tlačítko ladění. Do tohoto kroku je obraz bez výpadků, takže souvislost s AS tady opravdu není.


konradek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #36 kdy: 16. 05. 2013, 10:20:27 »
Jen přidám svoji zkušenost, nebráním žádnou značku (jak jsem se časem přesvědčil, problém má stejně vždy to zařízení, které zakoupím :) ) Psal jsem to již v jiném vlákně, nicméně nelze konkretizovat pouze jednu značku - já osobně vím o dvou... U sebe doma mám 2x Sony, stejná řada, jen jiné úhlopříčky - tedy na jedné nyní chytám již pouze kanál 25 (na radu z MUX4 jsem dal do továrního nastavení a kanál 42 znovu nenaladil) a na druhé stále kanál 42 ale bez epg. Kanál 25 kostičkuje (slabší signál - neřeším, vím) a kanál 42 na druhé Sony v pořádku, bohužel bez toho epg (Pre Viterbi e-6, Post Viterbi 0)... Lokalita Praha východ. U rodičů - Praha Prosek TV Philips 32PFL5403D/12, původní stav bezproblémový, po změnách v MUX4 (nefunkční epg) do továrního nastavení a automatické ladění. Našel vše mimo MUX4. Tedy zkouška přes ruční ladění a v pozadí se při skenování kanálu 42 objevil obraz Fandy - jenže po dlouhém skenování tohoto kanálu sdělila TV informaci - počet služeb na tomto kanálu 0, nových služeb 0, uloženo 0... Tedy signál je, dokonce vidím, že skutečně je, ale je tam zřejmě problém s nějakou tabulkou, která má určit právě počet služeb a zřejmě bude v rozporu s něčím jiným (berte to jen jako úvahu někoho, kdo tomu nerozumí). Pravděpodobně většina FW bude vycházet z jednoho údaje, jenže v situaci, kdy bude porovnávat z toho vypadne hloupost. Ve vlákně o stavu MUX4 již jednu chybu někdo zmiňoval, zatím ji nikdo ze strany MUX4 neodstranil. Samozřejmě to tím být může, ale také nemusí. Na podpoře MUX4 mě navíc potvrdili problémy na TV Sharp, na kterých také nelze naladit (prý také nějaká modelová řada). Jejich ochota je neuvěřitelná, nechtěli znát lokalitu, nepotřebovali znát přesný model TV, nechtěli kontakt... Prostě, hele volal nějakej pitomec z Prahy, že mu to nejede na Philipsu...


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #37 kdy: 16. 05. 2013, 10:25:02 »
To určitě ne, ale přesto si myslím, že problém je komplexní a mělo by se na něj takto pohlížet. Značku nebráním, docela mi zavařila. Spíš to byl trošku obecný povzdech, je zde poměrně dost dotazů na problémy příjmu, spousta odpovědí a nadávání na to, či ono zařízení, nebo provozovatele, ale nikoho nezajímá, jestli je signál chytán na kus drátu, pokojovku, anténní systém pro jednu polaritu, nebo obě, směrování antén atd.  :)

O komplexnosti problémů příjmu s mux4 máte bezesporu pravdu, avšak ne v tomto konkrétním případě, který zcela jednoznačně nastal po rekonfiguraci multiplexu. Jak jsem již psal, i TV Panasonic se nechová standardně, což rozhodně není z důvodu nekorektních prvků na straně příjmu. Který ano - v mnoha případech je docela tristní, kdy si kdekdo myslí, že opravdu stačí kus drátu kdesi na půdě, a ono to bude ukázkově hrát. :D Ale tyto "případy" se skutečně v této chvíli nevážou k popisovaným potížím zejména s televizory Sony Bravia.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #38 kdy: 16. 05. 2013, 11:23:15 »
dost mi překvapuje pasivita Sony a dalších firem, kterým vysílání mux4 dikvalifikuje jejich přijímače a také pasivita Novy, které snižuje sledovanost 3 programů v Praze. Nebo snad se nějak angažují, aby mux4 problém řešil ?


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #39 kdy: 16. 05. 2013, 11:35:40 »
Diky konradkovi za vyborny popis stavu i snahy o reseni na podpore muxu4. Verim tomu na 100%.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #40 kdy: 16. 05. 2013, 11:41:24 »
dost mi překvapuje pasivita Sony a dalších firem, kterým vysílání mux4 dikvalifikuje jejich přijímače a také pasivita Novy, které snižuje sledovanost 3 programů v Praze. Nebo snad se nějak angažují, aby mux4 problém řešil ?
Pasivita Sony mě nepřekvapuje. Jednak jsme pro ně příliš malá země a hlavně to není jejich chyba. Ovšem Novu taky nechápu, platí za to, takže funkčnost muxu je v jejich zájmu.


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #41 kdy: 16. 05. 2013, 11:49:24 »
Jasně, není to chyba Sony, protože na jejich krámech to nefunguje. Je to chyba provozovatele vysílání, protože na všech jiných televizorech a set-top-boxech (vyjma desetiletého TechniSatu) s tím problém není. Co za další vtip máš do placu?
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #42 kdy: 16. 05. 2013, 11:57:50 »
Jasně, není to chyba Sony, protože na jejich krámech to nefunguje. Je to chyba provozovatele vysílání, protože na všech jiných televizorech a set-top-boxech (vyjma desetiletého TechniSatu) s tím problém není. Co za další vtip máš do placu?
Jen o 5 příspěvků výše máte jmenovány další 2 značky, na kterých to nechodí (Philips, Sharp - dokonce potvrzený přímo podporou Muxu4). Ale pravdu máte opět vy, Pařízek přece chyby nedělá :-)


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 070
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #43 kdy: 16. 05. 2013, 12:01:20 »
Jasně, není to chyba Sony, protože na jejich krámech to nefunguje. Je to chyba provozovatele vysílání, protože na všech jiných televizorech a set-top-boxech (vyjma desetiletého TechniSatu) s tím problém není. Co za další vtip máš do placu?

Nevím, zda výrobci stihnou vyrábět a zveřejňovat nové a nové firmwary, aby vyhověly příjmu jednoho, defacto neceloplošného multiplexu, který má „své špecifiká“, navíc nestálé v čase. Rozhodně jim to nezávidím.


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #44 kdy: 16. 05. 2013, 12:10:11 »
Jasně, není to chyba Sony, protože na jejich krámech to nefunguje. Je to chyba provozovatele vysílání, protože na všech jiných televizorech a set-top-boxech (vyjma desetiletého TechniSatu) s tím problém není. Co za další vtip máš do placu?
Jen o 5 příspěvků výše máte jmenovány další 2 značky, na kterých to nechodí (Philips, Sharp - dokonce potvrzený přímo podporou Muxu4). Ale pravdu máte opět vy, Pařízek přece chyby nedělá :-)
Na Philipsu to chodí zcela jistě v pohodě (osobně vyzkoušeno), o Sharpu nevím. A na nejběžnějších značkách jako Samsung, LG, Panasonic, Toshiba a všech novějších set-top-boxech taky žádný problém. Takže skutečně je chyba u Pařízka, protože slovutná Sony přece musí mít všechno v pořádku a běda, když na těch bezcenných šuntech náhodou něco nefachá :D

Jasně, není to chyba Sony, protože na jejich krámech to nefunguje. Je to chyba provozovatele vysílání, protože na všech jiných televizorech a set-top-boxech (vyjma desetiletého TechniSatu) s tím problém není. Co za další vtip máš do placu?

Nevím, zda výrobci stihnou vyrábět a zveřejňovat nové a nové firmwary, aby vyhověly příjmu jednoho, defacto neceloplošného multiplexu, který má „své špecifiká“, navíc nestálé v čase. Rozhodně jim to nezávidím.
Pokud by ten multiplex nejel na žádném přijímacím zařízení, tak by to byla jiná situace. Ale když nejede jenom na těch nejhorších krámech, mezi které patří i Sony, tak bych to na multiplex nesváděl.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot