... mi po připojení externího zdroje z příslušenství přijímač opakovaně nenašel vůbec nic. Jakmile jsem zdroj odpojil, vše opět OK. Zatím jsem příčinu nehledal....
Jsem sice VF trotl (tutovej), ale několik postřehů z mých hrátek si neodpustím.
Letos v Mariánských Lázních, v prvním patře obývaného objektu, na teleskop, jsem nezaznamenal rozdíl příjmu německých muxů v provozu na baterie nebo síťový zdroj.
Jako VF trotlovi se mi líbila věta z jedného fóra, že VF je "black magic" tedy černá magie.
Při připojení externí antény a ladění zemní protiváhy (bez ní mi to nehraje) při provozu na síťový zdroj přes dvě různé prodlužky, jsem u jedné musel vytvořit vazbu na rádio drátem přes vnější plastový plášť koaxu (!), při druhé prodlužce jsem musel drát spojit klasicky s opletením koaxu. Můj známý střelil od boku, jaký násobek lambda měly ty prodlužky? Druhý den jsem je změřil a jedna byla přesně sudý, druhá lichý násobek lambda. Samozřejmě jsem to nechal koňovi, ale mám pocit, že ani ten, kdo se VF technikou zabývá, by moc neměl chuť nad tím přemýšlet.
Třeba máš jen smůlu a ten síťový zdroj (spínaný) je špatně odrušený, nebo Ti po napájecí síti běhá elmag smog a přenáší se do rádia a nuly a jedničky jsou v háji.