Na ja, Kahlenberg, sen DAB pošuků jako já 
S Kahlenbergem už to bude nuda, to bude na celé jižní moravě signál téměř všude a zastíněné lokality bude možné jednoznačně identifikovat. Zato teď je to ta správná duchařina.
O motorestu u Ladné jsem již psal, Břeclav nechám na jindy, ale velikonoce jsem strávil po mnoha kopcích a sklepích jižní Moravy. Chtěl jsem si ověřit, jestli města u hranic s Rakouskem a Slovenskem jsou na tom lépe než třeba u Brna. Výsledek je překvapivý, v obydlených lokalitách vesměs nejede nic, jakmile se však začne stoupat do vyšších poloh, tak se signály objeví. Ve vyšších polohách byly k dispozici 4 kmitočty 11C-Zobor, 11D-DC Tower, 12B-Liessing a 12C-Kamzík, na vrcholu Děvína se objevil ještě 5D z Č.Budějovic.
Údaj za pomlčkou značí počet Tescodílků, které daný kmitočet ukazoval.
Sirotčí Hrádek – 11C-6, 11D-15, 12B-5, 12C-16
Vrchol Děvína u vysilače – 11C-8, 11D-16, 12B-8, 12C-17, 5D-3
Valtice – ve městě nejede nic, až na nahoře na konci zámecké zahrady u umělé jeskyně Peklo se začnou objevovat náznaky signálu. Kolonáda Raisna už je pak jiná liga - 11C-6, 11D-15, 12B-2, 12C-16
Mikulov-ve městě nejede nic, na vyhlídce v zámecké zahradě se to začne lepšit a na Svatém kopečku jsem našel nejlepší místo celého pobytu. Ve výšce pouhých 360m/m měly všechny 3 kmitočty plný kotel a Nitra dávala neuvěřitelných 12 dílků.
Dolní Dunajovice – nejede nic
Miroslav-nejede nic
Závěr.
11C Nitra - čím je pozorovatel jižněji, tím je vyšší pravděpodobnost zachycení. Vrchol Děvína byla zatím nejsevernější lokalita, kde jsem ho zachytil. Dá se říci, že 11C chodí od přímky Zobor-Děvín směrem dolů na jih.
12B Liessing - nižší výška antény snižuje dosah, některými průsmyky se však prosmýkne až k nám. V Břeclavi je dokonce silnější než 11D z DC Toweru.