reklama

Autor Téma: STA + kostičkování HD programů ČT  (Přečteno 34671 krát)

vigq19

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
STA + kostičkování HD programů ČT
« kdy: 27. 09. 2013, 20:51:46 »
Dobrý den,

jsem neodborník, proto omluvte můj možná hloupý dotaz.

TV přijímám přes STA. HD programy z RS 7 mi občas kostičkují obraz. Nova HD (než zmizela) těmito poruchami netrpěla.
Ostatní televizní stanice fungují bez problému až na zadrhávání Fandy, kde např. fotbal je nekoukatelný (četl jsem místní diskuzi).
Vyřešil by můj problém s obrazem ČT HD nějaký zesilovač, který bych zařadil mezi zásuvku STA a TV? Pokud ano, tak jaký?
Děkuji za radu.

Novák

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #1 kdy: 27. 09. 2013, 21:06:26 »
Televizor je značky? (předpokládám Samsung). STA - z kterého vysílače přijímáte? Popř. na jakém kanálu v jakém městě?
Programy Retro Music Television nebo ČT : D / art jdou normálně?
« Poslední změna: 27. 09. 2013, 21:22:58 od Aleš Pipek »
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Sax

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 220
  • Edelweisspitze (2577mnm)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #2 kdy: 27. 09. 2013, 21:25:41 »
Protože se Ceská Televize paktuje s amatérským provozovatelem pozemního vysílání. Hnal bych zodpovědné lidi v ČT k zodpovědnosti. RS7 neni sit pro programy veřejnoprávní TV. Kdo tohle v ČT rozhodl, měl by jít od valu.
VU+Ultimo, Pioneer Kuro PDP-5010FD, TBS 5980CI a 5881CI, KWS Varos 109, Rover HDTAB7 STC, Planar IT15T2 - ITtools, CrazyScan, 4T2, DAB player - RTL2832&E4000, WaveFrontier T90, Onkyo T9, Onkyo T-4711, Sony ST-S730ES, Tesla 810A, HB9CV, Telefunken Super Koncert.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 438
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #3 kdy: 27. 09. 2013, 21:32:42 »
Já bych to ještě zdokonalil a připsal.... Hnal bych zodpovědné lidi v ČT, kteří se zachovali nezodpovědně, k zodpovědnosti.....
;) :) :D ;D
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


petuna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #4 kdy: 27. 09. 2013, 22:24:00 »
Samsung béčkové řady? Nebo se mýlím? Případně vítej v klubu. Já jsem to vyřešil nakupem nového stb.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



vigq19

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #5 kdy: 27. 09. 2013, 22:52:41 »
Ano, jde o Samsung LE46B650.
Jediný problém je s ČT HD (Fandu už nepočítám). ČT Art i Retro běží bez problému.
Bydlím na Kladně, takže chytám pražské vysílače.


David Medvídek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #6 kdy: 28. 09. 2013, 01:43:53 »
Nepreletelo pres signal letadlo?  :)
DVB-S2 - HD-BOX IRD-8000HD, Skylink. Parabola 85cm, LNB: 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E
DVB-T - Zlin


David Medvídek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #7 kdy: 28. 09. 2013, 01:53:02 »
Dopisuji: u satu v koridoru letadel (jsem) to na kratko dela. Vsak u pozemniho digitalu by me take zajimalo, proc k preruseni muze dochazet
DVB-S2 - HD-BOX IRD-8000HD, Skylink. Parabola 85cm, LNB: 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E
DVB-T - Zlin


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #8 kdy: 28. 09. 2013, 06:51:09 »
Dela to i v oblasti kde jsou vetrne elektrarny. Otacejici se listy vrtule mrvej signal.
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #9 kdy: 28. 09. 2013, 07:14:55 »
Ano, jde o Samsung LE46B650.
Jediný problém je s ČT HD (Fandu už nepočítám). ČT Art i Retro běží bez problému.
Bydlím na Kladně, takže chytám pražské vysílače.
V tom případě není jiná možnost než kopit ext. set-top-box a prostřednictvím HDMI ho zapojit k TV. Vím, že takovou informaci zřejmě nehcete slyšet, ale je to lepší řešení než nákup nové TV. V každém případě nehledejte chybu v STA, ani nekupujte zesilovač.
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #10 kdy: 28. 09. 2013, 07:43:52 »
Mám stejné projevy na Sony W3000 v Brně, individuální anténa a oba Pařízkovy muxy vysílající na sousedních kanálech. Celý problém je v tom, že RS7 má jiné technické nastavení parametrů, než mux 4 a leckteré přijímače to nezvládají. Chvíli jsem doufal, že Pařezovci s tím něco udělají. Ale jsou nepoučitelní (pokud to není záměrné).


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 436
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #11 kdy: 28. 09. 2013, 08:25:21 »
Chvíli jsem doufal, že Pařezovci s tím něco udělají. Ale jsou nepoučitelní (pokud to není záměrné).
Pánové technici z ČT tady tvrdili, že Mux1a je plně pod jejich kontrolou. Tak by se také měli přihlásit k zodpovědnosti a něco s tím dělat. Ovšem jejich odpověď byla, že se to při náběhu sítě stává, vtip je v tom, že síť už "nabíhá" od 1. května.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #12 kdy: 28. 09. 2013, 09:28:38 »
Bohužel,žijeme v době,kdy kvůli penězům se prosazují jen zloději a ne odborníci a to prakticky v každém odvětví.Nemůžeme se tedy divit, jak to všechno vypadá.Vše je narychlo zpackáno,jen aby se prachy točily a po nás potopa a to je strašně špatně.K čemu to povede je víc než jasný,dějiny se stále opakují.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #13 kdy: 28. 09. 2013, 09:43:05 »
Hodně smutná pravda kapitalistické doby  :(


vigq19

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #14 kdy: 28. 09. 2013, 13:11:09 »
Děkuji všem za příspěvky, ač mě příliš nepotěšily. Aspoň vím, na čem jsem.


 

reklama