Pánové, trochu trpělivosti...
Po dni stráveném na střeše potřebuje člověk napsat i na jiná místa než na DZ fórum

Jen vysvětlivky: Jsou tam tři antény, na UHF Super Color (H) a Kathrein AOT 65 (V), a ještě FM anténa Schwaiger 3FM. Pro příjem UHF jsou použity speciální propusti, které tlumí o cca. 50 dB Ufona a asi o 10 dB CDMA, za nimi jsou zesilovače Teroz 22 dB, na podzim jsem tam měřil asi pět různých zesilovačů a tyto vyšly nejlépe (zejména odolnost). Zesilovače se ale zahlcovaly od Ufona, takže proto ty propusti. Nyní se zesilovače již nezahlcují. Zesilovače a propusti jsou ve skříňce u rotátoru, asi 3 metry pod anténami. Pak je dalších cca. 20 m kabelu dolů do bytu.
Na FM je anténa samozřejmě bez zesilovače. Kolega zatím nemá žádný pořádný přijímač, jen receiver Onkyo, kde mu i tak jde v místní kvalitě německý Lausitz... Se slušným tunerem tam bude chodit stanic mnohem více, třeba Bayern a další.

Ještě poznámka: ta montáž vypadá hezky, ale není ideální vzhledem k daným podmínkám. Plánoval jsem stožár vyměnit za vyšší, protože teď třeba FM anténa jistě není v optimální výšce a diagram je deformován, stejně tak (a bylo mi to zejména vmeteno uživatelem D.K.) není ideální onen výložník resp. rameno ke Kathreinu, které by optimálně mělo být jen kolmé. Takže třeba na podzim se pak udělá finální kolo, kdy to půjde o 1-1,5 metru výš a upraví se i onen výložník.

A co že na to hraje? Třeba vysílač Löbau v takřka místní kvalitě (předtím to šlo bídně), slabě Hoher Bogen, Dresden a Chemnitz (pod hranicí dekódování) analogová TV z Polska (více vysílačů), slabé české vysílače (ten 27. kanál je takřka jistě Černá Studnice, je tam na ni přímý výhled). Z ČR je třeba zajímavá Sušice (k. 49) a probíjí se k. 50, ale přes Bukovku se nenačte. Plus spousta dalších TXů, Lukáš se jistě pochlubí.
Ještě fotka z druhé strany: