Ja uz jsem se na to ptal v jinym foru, ale ta Kathrein mi az napadne pripomina Iskru 92, neni to nahodou jen stejna antrena s dvema nalepkama? Rozhoduju se mezi supercolorkou a iskrou - pro horizontal na bukovku. Iskra prej nejde pouzit na vertikalni polarizaci... A naoko stejny Kathrein jde... Divne...
Zeptam se jednoduse, jaky byl duvod pouziti dvou ruznych anten? Vzdyt na H i V by sli pouzit jak supercolorka tak ten kathrein.
Zdenek
Iskra 92 je naprosto jiná anténa než tento Kathrein AOT 65, výkonově se mu vůbec rovnat nemůže, naopak, i česká Colorka je lepší než Iskra! Iskry jsou špatně mechanicky zpracované, po pár letech je ta anténa značně prohnutá, a jejich zisky jsou velmi nadsazené, reálně si od nich odečtěte tak 2-3 dB.
S tímto Kathreinem se dá srovnat jen anténa Hirschmann FESA 818 N 60, která se ale již nevyrábí. To byla anténa dlouhá stejně jako Kathrein skoro tři metry, a její zisk opravdu dosahoval hodnot 17-18 dB.
Jestli volíte mezi colorkou z Kovoplastu a Iskrou, určitě zvolte Colorku. Já osobně ale ještě dávám třetí tip - Schwaiger CCK 91.
Je to anténa ziskem a vlastnostmi takřka stejná jako colorka, ale je zlatě eloxovaná a o něco robustnější (pevnější ráhno atd.). Cenově je stejná jako colorka, resp. stojí asi o 100 Kč víc.
A proč je na H polarizaci colorka a na V Kathrein? Jednoduché, původně tam byly dvě colorky, ale na V polarizaci to chtělo výkonnější anténu. Takže je tam Kathrein. Kupovat Kathreina i na H polarizaci, to by sice bylo optimální, ale zákazník by si protrhl kapsu.