Pane Becku,
zkusím se vyjádřit, možná nepřesně, proto prosím o případné upřesnění technických pojmů odborníky. Zde se krásně pozná síla jednoho z nejčtenějších mediálních webů a potvrzuje se nepsané pravidlo, že potrefená husa se vždy ozve.
Ale k věci - nesměšujte technické termíny ERP - vyzářený výkon, a MPX power. Obojí spolu sice souvisí, ale mají na sobě nezávislé nastavení, tedy, není problém nastavit MPX power na 0 dBr a zároveň zvýšit vyzářený výkon ERP vysílače instalací jiného koncového stupně, pokud se nepletu a případně mě opravte. Zvýšením ERP instalací jiného koncového stupně vyřešíte už vámi zmíněné stížnosti posluchačů, že se jim zhoršil příjem. Nicméně, ERP je dán licencí a dodržování by měl monitorovat ČTÚ. To samé je potřeba říct o parametru MPX power. To samé, pokud má občan podezření o překračování parametru ERP, má právo se obrátit na regulační orgán, který by měl tuto stížnost posoudit. Proto bych nějakými slovy o řešení právní cestou šetřil.
Další věc, na toto fórum si může, laicky řečeno, psát, kdo chce a co chce, pokud tím neporušuje daná pravidla serveru. A pokud jste i nadále přesvědčen o tom, že je vyzářený výkon zmíněných TXů v pořádku a můžete to podložit zde, veřejně, výsledky měření a porovnat je s výsledky měření ČTÚ, pokud tento bude tak konat, pak je vaše stížnost oprávněná a zmínění pánové by se měli omluvit. Nicméně, nemůžu mluvit za ně, neboť mi to nepřísluší. Prosím odborníky, opravte moje definice technických pojmů, pokud jsou špatné, děkuji.