reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 657558 krát)

Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #225 kdy: 26. 06. 2012, 15:19:22 »
Naladil tedy vůbec někdo někde mux 4? :-D  Už tam běží programy, třeba ČT 4 HD?
Jo. Projdi celé téma + Mux4:vysílače...
V mých příspěvcích máš, co tam aktuálně vidím.
Vysílá Pha/Novodvorská K64 (kanály PHA) a zkusil jsem natočit anténu na V. Popovice K44 - taktéž jedou, názvy kanálů jsou STC.

A pozdravuj Pařízka, ať mu to brzo funguje celé.  ;)

Já to mám celé projeté, neboj.  Jen jsem hledal nějaký screen, ne jenom písmenka.
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 060
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #226 kdy: 26. 06. 2012, 15:30:50 »
Já to mám celé projeté, neboj.  Jen jsem hledal nějaký screen, ne jenom písmenka.

Tak přibliž, co potřebuješ. Třeba ti budu umět pomoci.


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #227 kdy: 26. 06. 2012, 15:42:04 »
mám problém. Pořád v Praze ten mux 4 nemohu naladit. Nevím, kde je problém. Během dne to zkouším několikrát a nic


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #228 kdy: 26. 06. 2012, 15:50:30 »
Tady jsem zaslechl někoho z Jihlaváků, že je vysílač vypnutý, ale není..tady je vysvětlení. Samozřejmě AMATERISMUS prvního rangu ze strany provozovatelů MUXu4 ..když jsem ten článek četl, fakt jsem nevěřil. http://www.dxradio.cz/jidxc/z037.htm
Tak co vím, jeden člověk z Jihlavy a já z Havlíčkova Brodu jsme včera MUX 4 chytali na slušné úrovni (72/100), ale bez programů. Včera k večeru byl v Jeníkově signál vypnut a dosud nebyl zapnut ...

P.S.: Tak co teď čtu - http://www.digizone.cz/clanky/multiplex-4-se-stale-potyka-s-problemy-na-rade-mist-ho-vubec-nejde-naladit/ - tak jim tento vysílač v Jeníkově vyhořel.
« Poslední změna: 26. 06. 2012, 15:54:37 od Niente Nobody »


saggi

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #229 kdy: 26. 06. 2012, 16:24:22 »
Poděbrady a okolí nic otočil jsem anténu na všechny strany a nic. :-( Chytá někdo v okolí??? 

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



K. Vav

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 225
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #230 kdy: 26. 06. 2012, 16:39:32 »
Na ostravsku příjem v dosahu v jakém vysílala tefonica. Čeká se na spuštění vysílače v Ostravě na vodárně (Lanová ul.) a v Opavě, snad to spustí do konce měsíce - pak to má význam vyhodnocovat ;)


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #231 kdy: 26. 06. 2012, 16:48:07 »
Na Lanové ul., žádná "vodárna" není! Ty jsou (ale nejsou to vodárny, ale VODOJEMY) na Okrajní ul.!!


Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 480
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #232 kdy: 26. 06. 2012, 17:12:43 »
Co mám doma 4 placatý  televize a jedna je LG LED rok a pul stará a při koupi bylo ujištěno příjem v mpeg 2 i 4 ,ale ani na jedné nejdou HD kanály,jen pohoda,na některé jde aspon zvuk.Signál se naladí,programy se naevidují ale obraz nikde. Ještě,že mám dostatek STboxů od O2.Musel jsem vyhodit z rozvodu některé slučovače a rozbočovače, rozboural jsem obývák abych se ke všemu dostal,manželka nadává co zase zkouším ,a výsledek.... jde to ..a jak říkával můj otec,,Krásně to kreslí" Lokalita Novosedlice u Teplic signál Ústí 70/80 a z Liberce 25 kanál 60/70 anténa 21 prvků podle pana Ćeskýho str 141.Zesilovač ZKC 30 kanál.
DAB:Bavorsko/11D,12D/ -Sasko/5C,9A,10D/ -Sasko-Anhalt/11C/ -Berlin/10B/


Petr Kružík

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #233 kdy: 26. 06. 2012, 17:13:01 »
Tady jsem zaslechl někoho z Jihlaváků, že je vysílač vypnutý, ale není..tady je vysvětlení. Samozřejmě AMATERISMUS prvního rangu ze strany provozovatelů MUXu4 ..když jsem ten článek četl, fakt jsem nevěřil. http://www.dxradio.cz/jidxc/z037.htm
Tak co vím, jeden člověk z Jihlavy a já z Havlíčkova Brodu jsme včera MUX 4 chytali na slušné úrovni (72/100), ale bez programů. Včera k večeru byl v Jeníkově signál vypnut a dosud nebyl zapnut ...

P.S.: Tak co teď čtu - http://www.digizone.cz/clanky/multiplex-4-se-stale-potyka-s-problemy-na-rade-mist-ho-vubec-nejde-naladit/ - tak jim tento vysílač v Jeníkově vyhořel.

Jde o to, že v Jihlavě by to stejně nikdo nezjistil, i kdyby vysílače "nevyhořel". Já zkusil odpoledne i večer proladit a čistá nula! Vysílač má v mezinárodní (ITU notifikaci 43dBW všesměrově = 20kW všesměrově). Ten svazeček z jedné rakvičky severním směrem se určitě nedá nazvat všesměrovým. A už vůbec né, "chytatelným na jakoukoliv anténu bez jejího natočení" viz. R.Pařízek :)

http://www.dxradio.cz/jidxc/z037.htm


BLAZ

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #234 kdy: 26. 06. 2012, 17:15:41 »
Co mám doma 4 placatý  televize a jedna je LG LED rok a pul stará a při koupi bylo ujištěno příjem v mpeg 2 i 4 ,ale ani na jedné nejdou HD kanály,jen pohoda,na některé jde aspon zvuk.Signál se naladí,programy se naevidují ale obraz nikde. Ještě,že mám dostatek STboxů od O2.Musel jsem vyhodit z rozvodu některé slučovače a rozbočovače, rozboural jsem obývák abych se ke všemu dostal,manželka nadává co zase zkouším ,a výsledek.... jde to ..a jak říkával můj otec,,Krásně to kreslí" Lokalita Novosedlice u Teplic signál Ústí 70/80 a z Liberce 25 kanál 60/70 anténa 21 prvků podle pana Ćeskýho str 141.Zesilovač ZKC 30 kanál.

Hodně zajímavý je, že v Novosedlicích signál jak kráva a v Dubí, Teplicích a v Proboštově signál 7-14. Podle Davida Kříže je ale prý vysílač momentálně OFF.


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #235 kdy: 26. 06. 2012, 17:38:44 »
Co mám doma 4 placatý  televize a jedna je LG LED rok a pul stará a při koupi bylo ujištěno příjem v mpeg 2 i 4 ,ale ani na jedné nejdou HD kanály,jen pohoda,na některé jde aspon zvuk.Signál se naladí,programy se naevidují ale obraz nikde. Ještě,že mám dostatek STboxů od O2.Musel jsem vyhodit z rozvodu některé slučovače a rozbočovače, rozboural jsem obývák abych se ke všemu dostal,manželka nadává co zase zkouším ,a výsledek.... jde to ..a jak říkával můj otec,,Krásně to kreslí" Lokalita Novosedlice u Teplic signál Ústí 70/80 a z Liberce 25 kanál 60/70 anténa 21 prvků podle pana Ćeskýho str 141.Zesilovač ZKC 30 kanál.

Hodně zajímavý je, že v Novosedlicích signál jak kráva a v Dubí, Teplicích a v Proboštově signál 7-14. Podle Davida Kříže je ale prý vysílač momentálně OFF.
situace se mění každým okamžikem, třeba to už jede :)
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Jan Potůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 160
    • Zobrazit profil
    • Televizniweb.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #236 kdy: 26. 06. 2012, 18:10:12 »
Do aktuálního hlavního článku o problémech multiplexu 4 bylo doplněno čerstvé vyjádření Radima Pařízka (poslední tři odstavce):

http://www.digizone.cz/clanky/multiplex-4-se-stale-potyka-s-problemy-na-rade-mist-ho-vubec-nejde-naladit/

Uvnitř textu se taky vyjadřuje ke konkrétní situaci s vysílačem muxu 4 v Plzni.
Televizniweb.cz - vše o DVB-T2 na jednom místě


Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 480
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #237 kdy: 26. 06. 2012, 18:12:19 »
Co mám doma 4 placatý  televize a jedna je LG LED rok a pul stará a při koupi bylo ujištěno příjem v mpeg 2 i 4 ,ale ani na jedné nejdou HD kanály,jen pohoda,na některé jde aspon zvuk.Signál se naladí,programy se naevidují ale obraz nikde. Ještě,že mám dostatek STboxů od O2.Musel jsem vyhodit z rozvodu některé slučovače a rozbočovače, rozboural jsem obývák abych se ke všemu dostal,manželka nadává co zase zkouším ,a výsledek.... jde to ..a jak říkával můj otec,,Krásně to kreslí" Lokalita Novosedlice u Teplic signál Ústí 70/80 a z Liberce 25 kanál 60/70 anténa 21 prvků podle pana Ćeskýho str 141.Zesilovač ZKC 30 kanál.

Hodně zajímavý je, že v Novosedlicích signál jak kráva a v Dubí, Teplicích a v Proboštově signál 7-14. Podle Davida Kříže je ale prý vysílač momentálně OFF.
situace se mění každým okamžikem, třeba to už jede :)
Ta LED LG televize už jde.ty další cangcong.Hunday a LG monitor potřebují STB.Ale máte pravdu,situace se mění každým okamžikem chtělo to pár filtrů na 30 kanál a všepásmový výkopový zesilovač a mám 90/85.Ještě že jsem nezaměstnanej a mám čas.Jestliže v Dubí vidíte na východ a Bukovou horu,chce to čas a půjde to.PS.sítová anténa nestačí.
DAB:Bavorsko/11D,12D/ -Sasko/5C,9A,10D/ -Sasko-Anhalt/11C/ -Berlin/10B/


bojda82

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #238 kdy: 26. 06. 2012, 18:12:37 »
Ten jeden člověk nebyl z Jihlavy ale z Nového Města na Moravě na K42 jsem měl včera touhle dobou kvalita 100 síla 60 ,bohužel je to jedno protože Jihlava byla nulová díky špatně natočeném vysílači,takže osobně pochybuji že to půjde po opětovném spuštění,ale nevím podle jejich mapky by to jít mělo,ale......


Honza Pacák

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #239 kdy: 26. 06. 2012, 18:15:42 »
Ještě nedávno jsem chytal k64 v Praze (kousek od Novodvorské) jen na pokojovou anténu, na televizi mám kanál pořád naladěný, programy z něj v seznamu, jen televize hlásí, že není signál, takže jak to tam dostat, když Novodvorská/PHA údajně běží. Na manuálním ladění je ale K64 bez signálu, takže nové naladění taky nepomůže. MPEG4 přitom TV zvládá


 

reklama