Označení vysílače "Novodvorská" považuji za optimální. Nové Dvory je původní usedlost, před pár lety zrevitalizovaná, ale s vysíláním MUXu 4 nemá nic společného. V sousedství Nových Dvorů, v ulici Novodvorská, stojí již delší dobu 3 panelové věžáky a na střeše jedno z nich je mnoho let TV vysílací anténa. Původně se z ní vysílalo i analogově, tuším na kanále 25, potom se zde zkoušela SFN v DVB-T, nějakou dobu se odtud nevysílalo nic, před časem bylo obnoveno vysílání MUXu 4 na kanále 64, které bylo nedávno opět vypnuto. Ač bydlím v sousedství, zatím jsem při prolaďování nenarazil na dobu, kdy by z této lokality bylo nově vysíláno pod hlavičkou P+Ž.
Tak já nevím, netvrdím, že Nové Dvory je úplně optimální název, ale 25 let jsem tam kousek bydlel a Novodvorská pro každého vždy byla a v podstatě stále je (koho znám) oblast "dole", tedy sídliště Novodvorská, ohraničené od ulice Vrbova po křižovatku Novodvorská - Zálesí/Mariánská, tedy zjednodušeně řečeno "kulturák", "výzkumák", dnes nově OC Novodovorská Plaza. "Nahoře" to byla vždycky Lhotka, Kamýk a pak Libuš. No a jestli se někdy někdo dočká metra D, stanice se má jmenovat právě Nové Dvory. Ono to není podstatné, ale je fakt, že když se mluvilo o vysílači na Novodvorské, dlouho jsem žil v domnění, že je prostě někde na Výzkumném ústavu. Každopádně, já žádné vysílání nechytám a je jedno, zda se to jmenuje Petr či Pavel, zda je to na stranu Žižkova či Novodovorské a zda na venkovní či vnitřní anténu. Zdá se, že soudruzi prostě někde udělali chybu, tak uvidíme, jestli ji do slibovaného pátku rozchodí nebo budem "potmě" i nadále....