reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 659292 krát)

Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #255 kdy: 27. 06. 2012, 00:45:28 »
a tady je obrázek z mého DVB Vieweru...jaký paskvil to stále je...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Hloupý Honza

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #256 kdy: 27. 06. 2012, 06:55:57 »
Označení vysílače "Novodvorská" považuji za optimální. Nové Dvory je původní usedlost, před pár lety zrevitalizovaná, ale s vysíláním MUXu 4 nemá nic společného. V sousedství Nových Dvorů, v ulici Novodvorská, stojí již delší dobu 3 panelové věžáky a na střeše jedno z nich je mnoho let TV vysílací anténa. Původně se z ní vysílalo i analogově, tuším na kanále 25, potom se zde zkoušela SFN v DVB-T, nějakou dobu se odtud nevysílalo nic, před časem bylo obnoveno vysílání MUXu 4 na kanále 64, které bylo nedávno opět vypnuto. Ač bydlím v sousedství, zatím jsem při prolaďování nenarazil na dobu, kdy by z této lokality bylo nově vysíláno pod hlavičkou P+Ž.
Tak já nevím, netvrdím, že Nové Dvory je úplně optimální název, ale 25 let jsem tam kousek bydlel a Novodvorská pro každého vždy byla a v podstatě stále je (koho znám) oblast "dole", tedy sídliště Novodvorská, ohraničené od ulice Vrbova po křižovatku Novodvorská - Zálesí/Mariánská, tedy zjednodušeně řečeno "kulturák", "výzkumák", dnes nově OC Novodovorská Plaza. "Nahoře" to byla vždycky Lhotka, Kamýk a pak Libuš. No a jestli se někdy někdo dočká metra D, stanice se má jmenovat právě Nové Dvory. Ono to není podstatné, ale je fakt, že když se mluvilo o vysílači na Novodvorské, dlouho jsem žil v domnění, že je prostě někde na Výzkumném ústavu. Každopádně, já žádné vysílání nechytám a je jedno, zda se to jmenuje Petr či Pavel, zda je to na stranu Žižkova či Novodovorské a zda na venkovní či vnitřní anténu. Zdá se, že soudruzi prostě někde udělali chybu, tak uvidíme, jestli ji do slibovaného pátku rozchodí nebo budem "potmě" i nadále....


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #257 kdy: 27. 06. 2012, 09:50:38 »
Praha 64k v 9,30 - mám setrvalý stav. Na PC kartě Aver 007 jede vše ok vč. HD. Na TV Sony Bravia a LG nenaladím.


Milan Pantůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 129
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #258 kdy: 27. 06. 2012, 09:53:10 »
Praha 64k v 9,30 - mám setrvalý stav. Na PC kartě Aver 007 jede vše ok vč. HD. Na TV Sony Bravia a LG nenaladím.
Já na TV Grundig mux 4 také nenaladím, protože tam chybí tabulka NIT.


Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 481
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #259 kdy: 27. 06. 2012, 12:25:18 »
Co mám doma 4 placatý  televize a jedna je LG LED rok a pul stará a při koupi bylo ujištěno příjem v mpeg 2 i 4 ,ale ani na jedné nejdou HD kanály,jen pohoda,na některé jde aspon zvuk.Signál se naladí,programy se naevidují ale obraz nikde. Ještě,že mám dostatek STboxů od O2.Musel jsem vyhodit z rozvodu některé slučovače a rozbočovače, rozboural jsem obývák abych se ke všemu dostal,manželka nadává co zase zkouším ,a výsledek.... jde to ..a jak říkával můj otec,,Krásně to kreslí" Lokalita Novosedlice u Teplic signál Ústí 70/80 a z Liberce 25 kanál 60/70 anténa 21 prvků podle pana Ćeskýho str 141.Zesilovač ZKC 30 kanál.

Hodně zajímavý je, že v Novosedlicích signál jak kráva a v Dubí, Teplicích a v Proboštově signál 7-14. Podle Davida Kříže je ale prý vysílač momentálně OFF.
Jestliže v Dubí vidíte na Milešovku otočte antenu na ní,půjde určitě 64 kanál z Prahy.
DAB:Bavorsko/11D,12D/ -Sasko/5C,9A,10D/ -Sasko-Anhalt/11C/ -Berlin/10B/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 456
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #260 kdy: 27. 06. 2012, 12:36:09 »
Jestliže v Dubí vidíte na Milešovku otočte antenu na ní,půjde určitě 64 kanál z Prahy.
A jste si jistý, že se momentálně z Prahy na kanále 64 vůbec vysílá?  >:(
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #261 kdy: 27. 06. 2012, 12:41:44 »
to je pravda, třeba to vypínají a zapínají...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 061
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #262 kdy: 27. 06. 2012, 12:53:13 »
A jste si jistý, že se momentálně z Prahy na kanále 64 vůbec vysílá?  >:(
Ano vysílá se. Blíže viz:  http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1903.msg25435#msg25435
Ještě zkusím blíž lokalizovat možný zdroj (po tvém příspěvku), ale to případně později.

Co se obsahu týká, žádná změna oproti včerejšku (http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1901.msg25368#msg25368).
Asi teď chlapci mají jiné starosti - třeba brouzdat po fórech a kritizovat komolení jejich jmen  :)
« Poslední změna: 27. 06. 2012, 12:56:48 od Petr Svoboda »


Petr Vacek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #263 kdy: 27. 06. 2012, 14:21:40 »
Tak Plzeň už jedeee,i na tu pokojovku... dopoledne TV ještě nenaladila,kvalita signálu byla 12%,teď 95%,
na venkovní anténu je síla signálu 70%,na pokojovku 60%.Jen sem tam pár kostiček,jinak OK,kvalitu mám v Plzni na Slovanech srovnatelnou s Krašovem.


Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 481
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #264 kdy: 27. 06. 2012, 16:58:36 »
Jestliže v Dubí vidíte na Milešovku otočte antenu na ní,půjde určitě 64 kanál z Prahy.
A jste si jistý, že se momentálně z Prahy na kanále 64 vůbec vysílá?  >:(
Ještě nejsem slepej.
DAB:Bavorsko/11D,12D/ -Sasko/5C,9A,10D/ -Sasko-Anhalt/11C/ -Berlin/10B/


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #265 kdy: 27. 06. 2012, 17:17:11 »
U "konkurence" se objevilo tel. číslo na technickou podporu MPX4.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #266 kdy: 27. 06. 2012, 17:33:58 »
Hradec Králové Chlum 45k H: OVĚŘENO: Momentálně nevysílá, provozovatel o tom ví. Během zítřka proběhne výměna technologie. Předpokládané zprovoznění 28.6. ve večerních hodinách.
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #267 kdy: 27. 06. 2012, 18:37:05 »
Ted jsem zkusil skenovat v Roudnici nad Labem kanál 25 Černou Studnu a je vidět, že se zvýšil výkon, bohužel zatím pořád moc slabé na 70km. :-(  Ale myslím si, že Jablonec by to měl pocítit.
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #268 kdy: 27. 06. 2012, 18:49:59 »
jede někomu ještě olomouc  a zlín?


Milan Bahník

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 47
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #269 kdy: 27. 06. 2012, 18:50:59 »
Hradec Králové Chlum 45k H: OVĚŘENO: Momentálně nevysílá, provozovatel o tom ví. Během zítřka proběhne výměna technologie. Předpokládané zprovoznění 28.6. ve večerních hodinách.
Tak tou výměnou technologie by mohlo znamenat, že tam dají ty vysílací krabičky do všech směrů. A pak bych už to snad chytil.


 

reklama