reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 655972 krát)

Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 059
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #210 kdy: 26. 06. 2012, 09:58:43 »
Co na to říct? Radši nic  ;D ;D ;D
Takový profík za jakého se považuje a není schopen (asi ani nikdo v jeho týmu) zkoordinovat výstavbu a spuštění muxu a tv Pohoda... představa, že vše zvládnou za týden a naráz, se jaksi (a každý normální člověk to předpokládal) nepovedla.
Zdá se mi, že to je takový ten profík, co přijde v saku a kravatě a zapne hlavní vypínač se slovy: "Nevím, s čím se tady měsíc babráte, vždyť to stačí zapnout!"

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #211 kdy: 26. 06. 2012, 10:12:10 »
Chytá někdo multiplex 4 v Mladé Boleslavi? Podle tý jejich šílený mapky by to mělo jít, ale 10 kW z Černý Studnice mi moc naději nedává.

nalaď si k44
« Poslední změna: 26. 06. 2012, 10:21:07 od Franta Kostka »
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


roman hk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #212 kdy: 26. 06. 2012, 11:01:12 »
Lokalita Hradec Králové, chytám multiplex 4 z Chlumu na síto se zesilovačem. Obraz i zvuk jsou v pohodě, ale velmi mně kolísá kvalita signálu (mezi 54 až 100%), sílu signálu mám stabilní na cca 93%.
Zná někdo důvod, proč mám výkyvy v kvalitě signálu mezi 54 až 100%?

Sněžné jámy chytám stejnou anténou, kde je kvalita signálu konstantní okolo 90% a kvalita 100%.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 059
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #213 kdy: 26. 06. 2012, 11:33:29 »
Lokalita Hradec Králové, chytám multiplex 4 z Chlumu na síto se zesilovačem. Obraz i zvuk jsou v pohodě, ale velmi mně kolísá kvalita signálu (mezi 54 až 100%), sílu signálu mám stabilní na cca 93%.
Zná někdo důvod, proč mám výkyvy v kvalitě signálu mezi 54 až 100%?

Sněžné jámy chytám stejnou anténou, kde je kvalita signálu konstantní okolo 90% a kvalita 100%.
2 možné základní příčiny:
- zarušení signálu (produkující chybovost dat) - na to by ti odpovědělo měření, jak určením chybovosti tak i její fluktuace. Řešením je lepší anténa.
- nesprávná data uvnitř muxu - konstrukční vlastnosti přijímače nepokryjí nedostatky v muxu (a že jich prozatím je hodně). Řešením je počkat na opravu v datech.


Miroslav Lhoťan

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #214 kdy: 26. 06. 2012, 11:44:31 »
Chytá někdo multiplex 4 v Mladé Boleslavi? Podle tý jejich šílený mapky by to mělo jít, ale 10 kW z Černý Studnice mi moc naději nedává.

nalaď si k44

A to je co za vysílač? Já mám teď anténu otočenou na Ještěd, takže to je asi uplně mimo.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



koko 0925

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 70
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #215 kdy: 26. 06. 2012, 11:49:32 »
Stav příjmu 26. 6. ráno, Pha, Novodvovorská - už opět jede, ovšem náplň multiplexu je omezená.
Vysílá se pouze SDT, PAT (programy beze změny, viz mé předchozí příspěvky).
Stále chybí hlavně NIT (síť se neidentifikuje, což může činit přijímačům problémy). O času a epg nemluvě. ČT4HD ne identifikuje jako neznámá náplň, další 3 jsou správně konfigurovány jako TV.
Chlapci asi ještě studují manuály k těm krabičkám, co dostali.
A síla signálu ? Vcera o pulnoci jsem to mel skoro na nule.


koala175

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #216 kdy: 26. 06. 2012, 12:02:54 »
jede to už někomu z Olomouce?


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 059
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #217 kdy: 26. 06. 2012, 12:06:04 »
A síla signálu ? Vcera o pulnoci jsem to mel skoro na nule.
Od večera byla Novodvorská vypnutá, šel jsem spát. Ráno už to jelo. Síla signálu je přijatelná pro příjem, stabilní. Absolutní údaj nemá cenu uvádět vzhledem ke směrové anténě a mírné změně. Chybovost taky  ujde (MER dnes dosahuje 22 dB, což je rozumné minimum pro příjem - včera to bylo o dost horší).
Ale data nejsou v pořádku, televize se s tím "perou".


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #218 kdy: 26. 06. 2012, 12:23:51 »
Tak Vysočina (Jeníkov) je pro všechny případy vypnutá, takže tady se s ničím neperem. Až mě to naštve, tak těch 13-14 km ujdu pěšky a vysílač nahodím sám ...  :D
« Poslední změna: 26. 06. 2012, 12:31:05 od Niente Nobody »


Milan Bahník

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 47
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #219 kdy: 26. 06. 2012, 13:47:33 »
Naladil mux 4 někdo v Pardubicích, Přelouči a okolí?


Luboš Frola

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 20
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #220 kdy: 26. 06. 2012, 13:56:34 »
Chytá někdo v Uherském Hradišti mux 4?


Pavel B.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 93
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #221 kdy: 26. 06. 2012, 14:08:03 »
Tady jsem zaslechl někoho z Jihlaváků, že je vysílač vypnutý, ale není..tady je vysvětlení. Samozřejmě AMATERISMUS prvního rangu ze strany provozovatelů MUXu4 ..když jsem ten článek četl, fakt jsem nevěřil. http://www.dxradio.cz/jidxc/z037.htm


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #222 kdy: 26. 06. 2012, 14:26:34 »
Naladil tedy vůbec někdo někde mux 4? :-D  Už tam běží programy, třeba ČT 4 HD?
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 059
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #223 kdy: 26. 06. 2012, 15:02:50 »
Naladil tedy vůbec někdo někde mux 4? :-D  Už tam běží programy, třeba ČT 4 HD?
Jo. Projdi celé téma + Mux4:vysílače...
V mých příspěvcích máš, co tam aktuálně vidím.
Vysílá Pha/Novodvorská K64 (kanály PHA) a zkusil jsem natočit anténu na V. Popovice K44 - taktéž jedou, názvy kanálů jsou STC.

A pozdravuj Pařízka, ať mu to brzo funguje celé.  ;)
« Poslední změna: 26. 06. 2012, 15:17:41 od Petr Svoboda »


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 520
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #224 kdy: 26. 06. 2012, 15:11:35 »
jede to už někomu z Olomouce?
Kojetin u D1,poledne. Jede mux4 jak z Olomouce tak ze Zlina. Olomouc silnejsi.


 

reklama