Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 682640 krát)

Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1440 kdy: 11. 11. 2012, 12:57:12 »
...nepotěšil. V Kroměříži zkoušet příjem z Polska je opravdu zbytečné. Stačí se podívat na terénní profily od vysílačů eventuálně přicházejících do úvahy - Katowice, Opole, Wisla - a je vymalováno...  Navíc Katowice mux 2 na K49 by zrušil Zlín a K55 mux 1 slovenský mux1 z Velké Javoriny; ten ale zatím nevysílá. U nás taky nechytíme VP mux ze Slovenska, protože nevysílá na Krížavě, i kdybych po uších chodil :D VJ nepřipadá v Hranicích v úvahu. Holt - co naděláme...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Danny10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1441 kdy: 11. 11. 2012, 13:01:52 »
...nepotěšil. V Kroměříži zkoušet příjem z Polska je opravdu zbytečné. Stačí se podívat na terénní profily od vysílačů eventuálně přicházejících do úvahy - Katowice, Opole, Wisla - a je vymalováno...  Navíc Katowice mux 2 na K49 by zrušil Zlín a K55 mux 1 slovenský mux1 z Velké Javoriny; ten ale zatím nevysílá. U nás taky nechytíme VP mux ze Slovenska, protože nevysílá na Krížavě, i kdybych po uších chodil :D VJ nepřipadá v Hranicích v úvahu. Holt - co naděláme...

Na 8.kanále chodily kdysi krásně anologové Katovice,trošku zrnily a pár duchů.Jenže to bylo VHF pásmo a teď jsme trochu výš :)zkusím to,jak bude zase někdy inverze..jen tak z hecu..
DVB-T 1,2,3 MUX Brno,Zlín,Praděd
                4 MUX + 7 RS Olomouc
           1,2,3 MUX SK Krížava,V.Javorina
Amiko HD Mini,AA2 Spark 1.2.78,offset 70x80 na DG 240
Dreamsky TSC - 70


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 544
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1442 kdy: 11. 11. 2012, 13:08:31 »
Zajímavá informace.Pan Marian Kastelik,je celkem známá postava a hodně činná v této oblasti,tak to může být pravda.A co zprávy z Emitelu?
Vyjádření Emitelu jsem nikde neobjevil.


adchron

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 197
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1443 kdy: 11. 11. 2012, 15:10:44 »
V Januari(2013r) su planovane zmeny na vysielaci Wisla-Skrzyczne:
Mux-1 prejde na K55 H a odstartuje s vykonom 100KW ERP(hlavni AS Kathrein, vyzarovaci diagram D),
teraz K55 je blokovan cez analog TV Kysuce s Cadcy ktery to bude vypnuty s koncom 2012r.
Nowy Sacz-Juh


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 193
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1444 kdy: 11. 11. 2012, 19:21:22 »
Dnes jsem si s notebookem, USB tunerem Aver A805 a miniaturním teleskopickým "véčkem" udělal výjezd kousek pod Ještěd a mimo jiné se mi podařilo naladit multiplex placené (kódované) polské televize Cyfrowy Polsat na kanále 28. Netuší někdo odkud to bylo? Mapu pokrytí jsem našel, ale jsou to spíš takové omalovánky a žádné technické info k tomu. Jinak PL MUX1 a 2 tam hrajou jak z praku i na ten kus drátu. Škoda, že u mě zatím prd.  :(
EDIT: A jen pro zajímavost, jelikož jsem byl kousek pod vysílačem Ještěd, MUX1 a 2 tam hrály ve 100% kvalitě na jakoukoliv pozici anténky, ale MUX3 na 60k, který se jak známo tluče s Černou Horou ani PRD pánové. :)
« Poslední změna: 11. 11. 2012, 19:29:43 od pinta finta »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1445 kdy: 11. 11. 2012, 19:29:17 »
Dnes jsem si s notebookem, USB tunerem Aver A805 a miniaturním teleskopickým "véčkem" udělal výjezd kousek pod Ještěd a mimo jiné se mi podařilo naladit multiplex placené (kódované) polské televize Cyfrowy Polsat na kanále 28. Netuší někdo odkud to bylo? Mapu pokrytí jsem našel, ale jsou to spíš takové omalovánky a žádné technické info k tomu. Jinak PL MUX1 a 2 tam hrajou jak z praku i na ten kus drátu. Škoda, že u mě zatím prd.  :(

http://tvnaziemna.cba.pl/forum/viewthread.php?thread_id=12
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 193
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1446 kdy: 11. 11. 2012, 19:32:44 »
Adámek Karel: No vida, tak Zielona Góra. Díky. ;)


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1447 kdy: 12. 11. 2012, 11:04:43 »
Tak se zdá, že z Jelení hory na k.37 spustili mux2, chytám ho ještě o něco líp než mux1..


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 544
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1448 kdy: 12. 11. 2012, 14:24:26 »
Zajímavá informace.Pan Marian Kastelik,je celkem známá postava a hodně činná v této oblasti,tak to může být pravda.A co zprávy z Emitelu?
Vyjádření Emitelu jsem nikde neobjevil.Diskutující na fóru Emitelu se o tom rozepsali.Sama TVP tuto informaci již někdy dříve uvedla,že hned po vypnutí analogu spustí MUX 3 na finálním kanále s finálním výkonem.


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 544
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1449 kdy: 12. 11. 2012, 14:25:13 »
V Januari(2013r) su planovane zmeny na vysielaci Wisla-Skrzyczne:
Mux-1 prejde na K55 H a odstartuje s vykonom 100KW ERP(hlavni AS Kathrein, vyzarovaci diagram D),
teraz K55 je blokovan cez analog TV Kysuce s Cadcy ktery to bude vypnuty s koncom 2012r.
To už se ví.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1450 kdy: 12. 11. 2012, 14:31:33 »
Tak se zdá, že z Jelení hory na k.37 spustili mux2, chytám ho ještě o něco líp než mux1..
nezdá, už jede od 7.11.....
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 686
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1451 kdy: 12. 11. 2012, 16:11:51 »
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1452 kdy: 13. 11. 2012, 10:58:38 »
Tak se zdá, že z Jelení hory na k.37 spustili mux2, chytám ho ještě o něco líp než mux1..
http://www.digizone.cz/clanky/z-jelenie-gory-odstartoval-polsky-multiplex-2-signalem-zasahne-i-cast-strednich-cech/




ok, ok zaspal jsem :)  dík za článek ;)
« Poslední změna: 13. 11. 2012, 11:03:36 od klimis87 »


Ryszard Wałach

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1453 kdy: 13. 11. 2012, 18:23:07 »
Tak to jsem fakt zvědav.Na vysilači Skrzyczne 100kW.To ten signál bude v celém MS kraji.To Poláci asi nebudou chtít a naopak někde mezi kopci na polské straně signál nebude,protože vysoký K55 přes překažky neprojde.A velký výkon nic nezmění.Původně se mluvilo o 30kW.A jsem zvědavý,jak Poláci na vzdalenost přes 60km vytvoří SFN mezi vysilači Katowice a Skrzyczne,i kdyb použivali GI=1/4 tak by to muselo být max.54km a při GI=1/8 se vzdálenost snižuje na 33km.


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1454 kdy: 13. 11. 2012, 19:40:50 »
...nepotěšil. V Kroměříži zkoušet příjem z Polska je opravdu zbytečné. Stačí se podívat na terénní profily od vysílačů eventuálně přicházejících do úvahy - Katowice, Opole, Wisla - a je vymalováno...  Navíc Katowice mux 2 na K49 by zrušil Zlín a K55 mux 1 slovenský mux1 z Velké Javoriny; ten ale zatím nevysílá. U nás taky nechytíme VP mux ze Slovenska, protože nevysílá na Krížavě, i kdybych po uších chodil :D VJ nepřipadá v Hranicích v úvahu. Holt - co naděláme...
V kroměříži nechytáte mux3?já si hrál dlouho s antenou a v hulíně mi to ma jaře,kdy sem to zkoušel šlo.
i v hranicích jdou slováci prý z javoriny,aspon u kamarádů co tam mám,ale jen mux2