Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 733624 krát)

Slovensko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 127
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1425 kdy: 09. 11. 2012, 13:02:52 »
Slovensko: Vím jak vypadá Česká Třebová, Kozlovský kopec i Semanínská ulice, možná lépe než byste si mohl myslet. Dokonce tyto lokality mám zmapované s profesionálním měřícím přístrojem. Nejsem člověk, co by veřejně na internet plkal bez místních znalostí.
Ad Kozlovský kopec: příště výsledek měření třeba uložím - nebo možná spíše vyfotím Eska TV s bargrafem   ;D

EDIT: Máte SZ


To bude fajn jak Kozlovský kopec tak i ul. Semanínská , signál + kolik db zesilovač byl použit aby bylo možné ho pak sehnat , někdo říka že snad pod 17 db by mělo fungovat a zas jiní že bez db zesilovače no nechám se překvapit , jinak  dík   :D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


MarioF87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1426 kdy: 09. 11. 2012, 13:50:52 »
Pánové, já myslel, že je tu diskuse o Polsku, tak proč tu řešíte Šlágr a Noe? :P

Já vím, ale byl to José, kdo se tady rozepisoval o všech možných muxech, které ladí, tak jsem v tom chtěl mít jasno. A aspoň jsem se dozvěděl pro mne novou věc, a to, že český mux3 není všude stejný  ;D


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1427 kdy: 09. 11. 2012, 14:16:52 »
kamarád se mě ptal, jestli jdou poláci chytit v hranicích a já nevěděl.
tak se ptám, chytáte poláky někdo v hranicích?


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1428 kdy: 09. 11. 2012, 18:32:05 »
Pánové, já myslel, že je tu diskuse o Polsku, tak proč tu řešíte Šlágr a Noe? :P

Já vím, ale byl to José, kdo se tady rozepisoval o všech možných muxech, které ladí, tak jsem v tom chtěl mít jasno. A aspoň jsem se dozvěděl pro mne novou věc, a to, že český mux3 není všude stejný  ;D
off topic, ale - náplň Muxu 3 opravdu není všude stejná, vysílají v něm i regionální stanice - třeba Genus Plus, TV ZAK, Jihočeská televize, atd., ale konkrétně v Liberci u Josého je REGIONÁLNÍ Mux ReVi, kde vysílají i Šlágr TV a Noe, aby bylo tomu vysvětlování učiněno, sic off topic, ale zadost ;)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1429 kdy: 09. 11. 2012, 19:37:06 »
Já vím, ale byl to José, kdo se tady rozepisoval o všech možných muxech, které ladí, tak jsem v tom chtěl mít jasno. A aspoň jsem se dozvěděl pro mne novou věc, a to, že český mux3 není všude stejný  ;D

OFF TOPIC: Vyzerá to tak že si tu niekto pletie celoštátny MUX 3 (celoštátne obsahuje Prima Love a Očko + regionálne stanice rozdielne podľa konkrétneho regiónu - takže jeho zloženie na severnej morave je iné ako v južných čechách) a regionálne muxy (napr. Regionálni síť 1 a 3, kde sú stanice Noe a Šlágr, Regionálni síť 4 v Prahe s Metropolom), ktoré vysielajú pre konkrétne územie.
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


adchron

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 197
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1430 kdy: 09. 11. 2012, 19:55:47 »
Já jsem v tu "sedmatřicítku" hodně věřil, protože je nyní úplně volná a vidíte to - nic. V Kladně ji ale kdosi chytil. Nedá se holt svítit. S koncem analogu v Polsku se budu moci také definitivně rozloučit s tamními programy. Digitál zkrátka nezachytím, i když bych se na hlavu stavěl... :(
@Lukáš
Teraz vykon Mux-2 s vysielaca Snezne Jamy je na urovni 50KW ERP,
vetsi vykon je blokovan cez analog TVP-2 K37 s vysielaca Kalisz-Mikstat.
Zvysenie vykonu do 100KW ERP je planovan na mesiac maj 2013r.(po vypnutiu analogu s vysielaca Mikstat.
Ak v Kladně teraz kdosi chytil Mux-2 to v maji moze bude sanca prijimat K37 v Praze.
Viac je TU
Nowy Sacz-Juh


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1431 kdy: 09. 11. 2012, 23:24:56 »
Já jsem v tu "sedmatřicítku" hodně věřil, protože je nyní úplně volná a vidíte to - nic. V Kladně ji ale kdosi chytil. Nedá se holt svítit. S koncem analogu v Polsku se budu moci také definitivně rozloučit s tamními programy. Digitál zkrátka nezachytím, i když bych se na hlavu stavěl... :(
@Lukáš
Teraz vykon Mux-2 s vysielaca Snezne Jamy je na urovni 50KW ERP,
vetsi vykon je blokovan cez analog TVP-2 K37 s vysielaca Kalisz-Mikstat.
Zvysenie vykonu do 100KW ERP je planovan na mesiac maj 2013r.(po vypnutiu analogu s vysielaca Mikstat.
Ak v Kladně teraz kdosi chytil Mux-2 to v maji moze bude sanca prijimat K37 v Praze.
Viac je TU
od kdy? od začátku vysílání? dneska se mi příjem 37.k docela zhoršil...je fakt, že u mě je to o hraničním příjmu...
« Poslední změna: 09. 11. 2012, 23:37:33 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1432 kdy: 10. 11. 2012, 08:56:11 »
José ale přijímá Regionální síť 3 http://cs.wikipedia.org/wiki/RTM_TV, kde je Šlágr a Noe také.

Právě, že nepřijímám, ale vysílá to tedy...

Citace
Pánové, já myslel, že je tu diskuse o Polsku, tak proč tu řešíte Šlágr a Noe?

Ano. Ale s příchodem druhého polského multiplexu, jsem prostě shrnul ,,místní nabídku."

DE:
Multiplex 1
Multiplex 2
Multiplex 3

CZ:
Multiplex 1
Multiplex 2
Multiplex 3
Multiplex 4
Multiplex R

PL:
Multiplex 1
Multiplex 2

...Z čehož ovšem o těch dvou vyznačených jsou všeobecně potíže s příjmem...

« Poslední změna: 10. 11. 2012, 09:04:17 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


adchron

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 197
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1433 kdy: 10. 11. 2012, 12:08:20 »
Já jsem v tu "sedmatřicítku" hodně věřil, protože je nyní úplně volná a vidíte to - nic. V Kladně ji ale kdosi chytil. Nedá se holt svítit. S koncem analogu v Polsku se budu moci také definitivně rozloučit s tamními programy. Digitál zkrátka nezachytím, i když bych se na hlavu stavěl... :(
@Lukáš
Teraz vykon Mux-2 s vysielaca Snezne Jamy je na urovni 50KW ERP,
vetsi vykon je blokovan cez analog TVP-2 K37 s vysielaca Kalisz-Mikstat.
Zvysenie vykonu do 100KW ERP je planovan na mesiac maj 2013r.(po vypnutiu analogu s vysielaca Mikstat.
Ak v Kladně teraz kdosi chytil Mux-2 to v maji moze bude sanca prijimat K37 v Praze.
Viac je TU
od kdy? od začátku vysílání? dneska se mi příjem 37.k docela zhoršil...je fakt, že u mě je to o hraničním příjmu...
Od zaciatku spustenia vykon Mux-2 je 50KW ERP,
povolenie bolo vydane cez urad(UKE) 06.11.2012r. pre vysielanie s vykonom 50KW ERP
« Poslední změna: 10. 11. 2012, 12:48:39 od adchron »
Nowy Sacz-Juh


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 555
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1434 kdy: 10. 11. 2012, 15:33:50 »
Je velká pravděpodobnost,že na vysílači Wisla/Skrzyczne v březnu 2013 po vypnutí analogu bude proti prvotnímu plánu(harmonogramu)uveden do provozu MUX 3 na finálním kanále a s finálním výkonem.UKE provádí měření pokytí stávajicích muxů v regionu Žiwce(východně od vysílače).Viz:http://www.radiobielsko.pl/news/15689-Mierza_sygnal_cyfrowy.html
« Poslední změna: 10. 11. 2012, 15:36:45 od VITEK2442 »


Josef Pavera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 133
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1435 kdy: 10. 11. 2012, 21:40:07 »
Zajímavá informace.Pan Marian Kastelik,je celkem známá postava a hodně činná v této oblasti,tak to může být pravda.A co zprávy z Emitelu?


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1436 kdy: 10. 11. 2012, 22:11:13 »
Já jsem v tu "sedmatřicítku" hodně věřil, protože je nyní úplně volná a vidíte to - nic. V Kladně ji ale kdosi chytil. Nedá se holt svítit. S koncem analogu v Polsku se budu moci také definitivně rozloučit s tamními programy. Digitál zkrátka nezachytím, i když bych se na hlavu stavěl... :(
@Lukáš
Teraz vykon Mux-2 s vysielaca Snezne Jamy je na urovni 50KW ERP,
vetsi vykon je blokovan cez analog TVP-2 K37 s vysielaca Kalisz-Mikstat.
Zvysenie vykonu do 100KW ERP je planovan na mesiac maj 2013r.(po vypnutiu analogu s vysielaca Mikstat.
Ak v Kladně teraz kdosi chytil Mux-2 to v maji moze bude sanca prijimat K37 v Praze.
Viac je TU
od kdy? od začátku vysílání? dneska se mi příjem 37.k docela zhoršil...je fakt, že u mě je to o hraničním příjmu...
Od zaciatku spustenia vykon Mux-2 je 50KW ERP,
povolenie bolo vydane cez urad(UKE) 06.11.2012r. pre vysielanie s vykonom 50KW ERP
dziękuję :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1437 kdy: 10. 11. 2012, 22:37:12 »
Pro boha co tu zmatkujete,už jak tu pařez točil o 38k,tak bylo řečeno,že Skrzyczne koncem března 2013 přechází na definitívu,proč asi čekám do dubna,na pověšení nové anteny bez zesáku !!! 8)
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1438 kdy: 11. 11. 2012, 10:21:09 »
kamarád se mě ptal, jestli jdou poláci chytit v hranicích a já nevěděl.
tak se ptám, chytáte poláky někdo v hranicích?

Tak ať si to kamarád zkusí :D  Ale vážně - pokud vůbec lze něco z Poláků v Hranicích chytit, pak jedině K62, a to ještě na výše položených místech. Ovšem s jednou "digitální" anténou ani náhodou. Osobně signál z Wisly-Skryczne testuji od léta na sestavu 4xsíto, a celkem dobré. K62 je ale příliš vysoký na to, aby se přes kopec těsně před Hranicemi vlny ohýbaly stabilně natolik, že se vyhneme únikům signálu. Takže doporučit "lavírování" s klidem i dalším nelze, aby nebyly nepříjemně překvapeni. Situiace by se mohla změnit, až v Polsku K62 přesunou na K55 (mux 1) a absolutně slabý a nezpracovatelný K38 (mux 2) na finální K58 s předpokládanými výkony, respektive směrovými omezeními na území ČR. Ostatně K62 je jihozápadním směrem utlumen docela značně.

A ještě dvě poznámky:
1) Příjem z Katowic je v Hranicích ještě více problematický, než z Wisly.
2) Příjem polských programů by nebyl možný vůbec, kdyby neexistoval tolikrát "proklínaný" digitál. Když totiž vidím, jak "roztřískaný" (rozduchovaný a duchy degradovaný) analogový signál k nám z Wisly vlastně míří (K24, K41, K58), pak je vůbec zázrak, že digitál hraje. Nebýt ochranného intervalu, nebylo by to vůbec možné. A pak že je "digitál" pro zlost...  ;) 


Danny10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1439 kdy: 11. 11. 2012, 12:22:22 »
kamarád se mě ptal, jestli jdou poláci chytit v hranicích a já nevěděl.
tak se ptám, chytáte poláky někdo v hranicích?

Tak ať si to kamarád zkusí :D  Ale vážně - pokud vůbec lze něco z Poláků v Hranicích chytit, pak jedině K62, a to ještě na výše položených místech. Ovšem s jednou "digitální" anténou ani náhodou. Osobně signál z Wisly-Skryczne testuji od léta na sestavu 4xsíto, a celkem dobré. K62 je ale příliš vysoký na to, aby se přes kopec těsně před Hranicemi vlny ohýbaly stabilně natolik, že se vyhneme únikům signálu. Takže doporučit "lavírování" s klidem i dalším nelze, aby nebyly nepříjemně překvapeni. Situiace by se mohla změnit, až v Polsku K62 přesunou na K55 (mux 1) a absolutně slabý a nezpracovatelný K38 (mux 2) na finální K58 s předpokládanými výkony, respektive směrovými omezeními na území ČR. Ostatně K62 je jihozápadním směrem utlumen docela značně.

A ještě dvě poznámky:
1) Příjem z Katowic je v Hranicích ještě více problematický, než z Wisly.
2) Příjem polských programů by nebyl možný vůbec, kdyby neexistoval tolikrát "proklínaný" digitál. Když totiž vidím, jak "roztřískaný" (rozduchovaný a duchy degradovaný) analogový signál k nám z Wisly vlastně míří (K24, K41, K58), pak je vůbec zázrak, že digitál hraje. Nebýt ochranného intervalu, nebylo by to vůbec možné. A pak že je "digitál" pro zlost...  ;)


Tak to jste mě moc nepotěšil.Takže u nás v Kroměříži abych to ani nezkoušel :(
DVB-T 1,2,3 MUX Brno,Zlín,Praděd
                4 MUX + 7 RS Olomouc
           1,2,3 MUX SK Krížava,V.Javorina
Amiko HD Mini,AA2 Spark 1.2.78,offset 70x80 na DG 240
Dreamsky TSC - 70