Dá se říci, že jiného koníčka, než většinu platforem DVB nemám. Tuzemské DVB-T pro mne je už definitivní, žádné blízké pozitivní změny nečekám,
Ani já už ne....
maximálně budu muset oželet STB s MPEG-4, pokud MUX 4 s HD opravdu skončí.
To se mne netýká, k nám se neobtěžoval ani dolézt...
Jak dopadne DVB-T2 u nás, to je zatím ve hvězdách.
To nevím a neodvažuji se odhadnout. Nic méně k vůli Polákům budu muset v polovině roku 2012
přezbrojit z MPEG 2 na MPEG 4 a pak se sama nabízí ba přímo vnucuje otázka,
zda nepřezbrojit již preventivně na DVB-T2 ?
Přezbrojevat jen na DVB-T MPEG4 mi přijde už jako zpozdilost a zbytečnost.
Ovšem MPEG4 potřebovat budu a to bude nutností pro polské SD programy.
Takže osobně bych už šel nejraději tedy na DVB-T2...
Zatím pokukuji a seznamuji se s typy, které by to zvládly...
Třeba tento Panasonic P50GT30Y ovšem čeští vychcaní obchodníčkové se snaží doprodávat obdobné verze,
ale bez DVB-T2 tedy s jiným tím koncovým písmenkem jako třeba místo ,,Y" tak ,,E" apod.
které prostě DVB-T2 nemají. Je to tedy banda lotrů a jak jsem předvídal děje se cosi obdobného,
co už předvedli, při změně CryptoWorks na Irdeto, kdy místo aby vozili verze s Irdetem,
doprodávali staré zásoby modelů s CryptoWorks...
Také do DVB-S2 už nic navíc dávat nemusím, navíc placené programy nepotřebuji.
No a zároveň s tím samozřejmě bych končně přezbrojil i DVB-S na DVB-S2 tedy konečně na HD.
To ještě také nevím co...
Zatím předběžně mám vyhlédlé tohle
http://shop.olmi.cz/zbozi/2212-vu-uno-pvrjakási recenze
http://www.zoznam.sk/4391/vu-plus-uno-numero-uno/Ovšem obdobných modelů se vyrojilo v poslední době více a tak nějak to není jisté
nebo nevím ještě zcela přesně co...
Kupovat 3D TV je ještě brzo.
S tím naprosto souhlasím a bude brzo i za dalších 10 let. Podle mne jde o blbost, kterou mít nemusím
a která mi vůbec nic neříká, takže tam to vidím, tak za 15 nebo 20 let...
To vůbec nepotřebuji...
Tak kam mám své peníze "investovat", když ne do hračičkaření s DABem? Ten USB dongl je jen náhrada za možnost příjmu DVB na novém NB. A nějaký "stolní" tuner mi zkrátka chyběl, abych nemusel PURE pořád převážet. A pokus naslepo za 10 až 20 tisíc, za opravdový stolní tuner, by byl ještě riskantnější.
DAB/DAB+ Tuner také vidím momentálně nereálně....
To bych také označil za hodně předčasné....
DAB/DAB+ ano, ale v rovině 3 kategorií
kuchyňák - už mám a jsem spokojen
autorádio - 100% pořídím jen to už půl roku odkládám, ale přijde to...
kapesní - zatím jsem nenašel model, co by mne oslovil...
Alespoň mohu svými zkušenostmi s Albrechtem přispět do té zatím malé komunity fandů DABu u nás.
To je pravda, za to jsem i vděčen. A je to velmi zajímavé. Tedy umíte to i posoudit i dobře napsat.
Co je ovšem pikantní, tak tady o DAB/DAB+ píše tak asi 7 lidí. Ale z toho většina už má tak asi 3 přijímače DAB /DAB+. Na konec tu budu sám, kdo má zatím jenom jeden. Nic méně počet příznivců DAB / DAB+
to asi nezvedne...Tedy připomíná mi to údaj, kdy všichni mají tak asi 3 karty Sky Link / sám mám 3 /
a kdy je tedy třeba, vždy počet udávaný firmou Sky Link, dělit třemi... Tak se zdá, že s DAB /DAB+
to bude obdobné...Tedy počet uživatelů bude stejný, jen si nakupují další a další hračky...
Na druhou stranu i to se jednou uzavře, tedy stejně se to naplní a nikdo nekoupí více nežli 3 nebo 4,
tak potom ty recenze dojdou... Tak nejlépe by bylo, když by se nějaký obchodník rozhodl
nám je třeba, v rámci propagace, na týden půjčovat... To by se s tím dalo pohrát a pak to vrátit...