Zdravím , Pavle. Dík za ten odkaz na jih. dxklub, já věděl, že ta vaše chata někde na netu visí, jen sem si nemohl vzpomenout kde :-) Koukal sem, že se Korner s tou úpravou nijak zvlášť nezdržoval, tak jak já s UKS18 :-) SWR je jakž takž, ale nic moc, to by bylo na složitější úpravu. Když se kouknete na třetí část obr. UKS18 = holá, tak vlastně zjistíte, že je to prakticky nejlepší možnost, vzhledem k tomu, že neobsahuje žádné prostorové direktory, SWR je taky nejlepší. Což mne vede k myšlence, že by bylo relativně nejlepší a nejjednodušší upravit Supersonik. Má někdo k dispozici přesné rozměry? Na dxji jsou jen délky direktorů. Ještě bych měl dotaz na ty Vatenky, máte konkrétní rozměry? Matou mě různě uváděné rozměry 1411 (a to i v článcích JM), podle mě, co jsem zjistil, se 1411 či její "různé" klony motají kolem původního 14-ti prvku od českýho, kdy kdysi asi kovoplast "uřízl" poslední direktor a vrazil ho dozadu k direktorům :-) a Vaten to možná vrátil do původní "polohy", nevím, nemůžu potvrdit, nemám přesné rozměry.