Vím,že už je to relativně dlouho,co skončila debata v tomto vlákně, ale jsem si jist,že i nyní, a možná že nyní o to více, budou mnohé zajímat skutečné parametry antény 1411. I mě samotného více než příjemně překvapily. Až tedy na slabší F/B na spodku pásma, ale jinak průběh zisku a zejména SWR na dobu svého vzniku dá se říct "dokonalý"
) Pokud tedy máte skutečně původní 1411, rozměry se dají dohledat na stránkách Kovoplastu Ch/n/C. Ověření parametrů proběhlo simulací v programu 4NEC2, o jehož spolehlivosti nelze pochybovat!, neboť ho používá a užívá k ověřování a prověřování NEJVĚTŠÍ a nejslavnější český anténní GURU, ctihodný p. JINDRA MACOUN! Záměrně píši velkými písmeny, neboť bez tohoto pána, a hrstky jemu podobných, by hodně z nás, včetně asi většiny českých profi výrobců antén, a možná i nejen českých, bylo v řiti!
) (viz například téměř nekonečná série článků a ant. tématikou v AR za poslední cca 40 let!!!). Kdo by si chtěl 1411 ještě trochu a velice jednoduše vylepšit, může přidat 2 direktory, při zachování dané posloupnosti, a získá tak za velmi málo peněz "dělo", kterému se nevyrovnají antény X-krát dražší! Simulace jsou pro FreeSpace a pro pro nás důležitější RealGround pro výšku 5m nad zemí. Bylo by určitě zajímavé nasimulovat a prověřit i další a dražší antény, k tomu mi ale chybí přesné, podrobné rozměry.