Zdravím. Vím, že mne neznáte (a já vás také ne), ale mně nemusíte téměř nic co se týká antén vysvětlovat a objasňovat (věřím, že davidkříž, enik, saxon, jirka procházka, pavel bárta a spousta dalších podobných "bláznů" potvrdí). Jinak jakékoli praktické zkušenosti jsou vždycky přínosem. Několik posledních let jsem byl z dost vážných důvodů dost mimo "dění", nyní, když se situace trochu stabilizovala, se k tomu pomalu zase vracím. I při své skromnosti :-))))) si troufnu tvrdit, že asi v této republice není nikdo, kdo by za posledních 37 let fyzicky postavil a odzkoušel tolik antén jako já. Z knihy Českého všechny! kromě logper a parascope, z tabulky Jindry Macouna všechny tipy na všechny pásma, swanky, šoktovky, hábéčka ,backfire, co kde kdy vyšlo a narazil jsem na to, postavil jsem, i 6-ti metrovou válcovou parabolu z plotu se dvěma tva v ohnisku, už si ani nevzpomenu co to všechno bylo a když to tak teď píšu, tak si říkám, že by to byla hodně obrovská hromada kovu :-) , postavil jsem i (pamětníci budou znát) "všesměrové dvoj vé - šipku přitlučené na prkně :-) . A koupil a zkusil vše (mimo fm) od kovoplastu, PPmP, Unikomu a ještě ty z NDR, jak se jmenovaly už si nevzpomenu. O desítkách všemožných soustav nemluvím, takže nějaké drobné povědomí o anténách možná mám, v roce 1987 jsem "volný" čas na kolejích trávil korespondencí s Tomášem Českým "recenzí" chyb v jeho čerstvě vyšlé, všem známé publikaci (a že jich tam bylo, a dodnes je). Takže asi tak :-) lovu zdar a pokoj v duši všem lidem dobré vůle.