Autor Téma: Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4  (Přečteno 601410 krát)

pepa novák

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #240 kdy: 30. 05. 2013, 13:54:46 »
A taky ty větší a "lepší" značky už problémy mux4 vychytaly.
Muzete uvest jedinny firmware jedine znacky, ktera vydala zaplatu na "parizkoviny"?  :) Pokud tedy nemyslite vychytanim nejaky hypoteticky tlak vyrobcu prijimacu na provozovatele mux4...  :)
přeci řešením není jen nové FW, ale i změna v mux4, kterou můžou vyjednat. Jinak o tom, jak Kathrein na sat UFS910, dělal nové FW kvůli BBC či ORF jsem tady dal link myslím předevčírem.

Reklama

• Stálý člen

YABAKA

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #241 kdy: 30. 05. 2013, 14:21:22 »
Nj,opět je vidět,jak je někdo v práci vytížen  ;D a pokud si hraje na odborníka v oboru,tak pak už se není čemu vůbec divit,proč je takovej bordel.
Vytíženost v práci neznamená, že budu někde 8 hodin házet lopatou. Ovšem zrovna ty, jenž je tady neustále, má co mluvit :D

Pokud jde o odborníka v oboru, tak ano - zákazníkům doporučím funkční zařízení, které napřed sám otestuji. A taky nemám problém s tím, že by mně pak lidi něco házeli na hlavu :)
Tak ovšem já už jsem 4 roky ve výslužbě,tak nemusím předstírat,že jsem v práci,jako ty.No a asi bych byl tedy první,kdo by ti ty šmejdy házel na hlavu,i když o tom silně pochybuji,že bych měl prvenství.Kdybys byl TV opravář,tak ty hlouposti co tu neustále pouštíš,bys nikdy nenapsal.

Nějak nechápu důvod, proč by mně měl někdo házet funkční zařízení na hlavu? To můžou házet leda prodejcům těch "značkových" předražených krámů, na kterých se zasekává obraz a výrobce svádí vinu na někoho jiného. Ono vždycky nemusí platit, že značkové a drahé je lepší nežli neznačkové a levné :D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot

pepa novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #242 kdy: 30. 05. 2013, 15:56:02 »
"Google má mnoho inženýrů a ti dnem a nocí odhalují chyby. Zdaleka ovšem nejen chyby ve vlastním softwaru, typicky v Chromu, ale i u konkurence. Pokud nějakou takovou doposud nezveřejněnou (zero-day) zranitelnost opravdu zjistí, informují autora a dají mu šedesát dnů na nápravu.

Pokud během této doby nešťastník nezareaguje, Google chybu sám zveřejní v odborných fórech a dříve či později to praskne i na veřejnosti, což nikdy není dobré PR. Nejedná se přitom o nějaké laciné napadání konkurence, ale sebeobranu. Více na: http://www.zive.cz/bleskovky/google-vyrobcum-pokud-neopravite-chybu-udelame-vam-ostudu/sc-4-a-169092/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=zive&utm_campaign=RSSfeed#utm_medium=selfpromo&utm_source=zive&utm_campaign=copylink"

inspirace pro výrobce TV přijímačů, mux4 i místní stěžovatele

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #243 kdy: 30. 05. 2013, 16:58:34 »
klid.
To si jen google hraje na velkého, který nemusí dodržovat zákony.

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #244 kdy: 30. 05. 2013, 17:04:27 »
inspirace pro výrobce TV přijímačů, mux4 i místní stěžovatele
Pro vás by spíš mohlo být inspirací toto: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3050.30  Při spuštění zvuku Óčka se také ukázala chyba, při které některý přístroj fungoval a jiný ne. Ale nikdo to kupodivu nesváděl na nekompatibilní STB, ani nečekal až podle vás zareagují výrobci (o půlnoci jim těžko někdo z nich bude volat), ale dopoledne již byla chyba odstraněna. Od toho je zkušební vysílání a předpokládám, že spuštění 1.6. tak proběhne bez problémů.

Reklama

• Stálý člen

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #245 kdy: 31. 05. 2013, 13:38:30 »
Nemusím chodit do žádného krámu, stačí si vzít parametry televizního vysílání a z toho už plyne, že žádné "zázračné obvody" na zlepšení v televizorech nejsou a nebudou. Minimálně do doby, než se televizní vysílání změní.
A že výrobce do levných modelových řad dává horší panely nebo to nějak ošidí, to je věc úplně jiná. Stejně jako to, že každý správný prodejce nastaví televizory tak, aby právě ty nejdražší vykazovaly nejlepší obraz a lidi je kupovali.
Mimochodem je celkem zajímavé, že takový světově uznávaný odborník tvého formátu sáhnul po 50Hz Samsungu, když tady obhajuje něco zcela jiného :D :D :D
   No koukám,že tvé znalosti jsou opravdu na výši.Zaplať si někde nějaké školení a neoblbuj lidi,jinak tu hlavu budeš mít opravdu brzo zasypanou.

YABAKA

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #246 kdy: 31. 05. 2013, 13:49:28 »
Nemusím chodit do žádného krámu, stačí si vzít parametry televizního vysílání a z toho už plyne, že žádné "zázračné obvody" na zlepšení v televizorech nejsou a nebudou. Minimálně do doby, než se televizní vysílání změní.
A že výrobce do levných modelových řad dává horší panely nebo to nějak ošidí, to je věc úplně jiná. Stejně jako to, že každý správný prodejce nastaví televizory tak, aby právě ty nejdražší vykazovaly nejlepší obraz a lidi je kupovali.
Mimochodem je celkem zajímavé, že takový světově uznávaný odborník tvého formátu sáhnul po 50Hz Samsungu, když tady obhajuje něco zcela jiného :D :D :D
   No koukám,že tvé znalosti jsou opravdu na výši.Zaplať si někde nějaké školení a neoblbuj lidi,jinak tu hlavu budeš mít opravdu brzo zasypanou.
Opravdu nemůžu za to, že jsi v této oblasti zcela dezorientován a neznáš ani základní obchodní praktiky. Asi proto máš pak doma krámy, na kterých se ti zasekává obraz a vzteky prskáš kam vlezeš :D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #247 kdy: 31. 05. 2013, 13:51:37 »
Kdepak,právě jsem dobře v tomto orientován,ale ty a tobě podobní dělají z trhu vrakoviště.

ELKOP

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #248 kdy: 31. 05. 2013, 16:11:45 »
Ve Zlíně byl dne 30.5.2013 po 22 hodině proveden servisní zásah na muliplexu 4 2.segment Jižní Svahy.Došlo k odstranění zasekávání obrazu na tomto multiplexu,kvalita signálu po 1 měsíci problémů kdy konkrétně na mém televizoru Philips zlobil je opět na 100% kvalitě.Jen doufám,že to vydrží. Ověřeno ještě telefonicky na DB.Přeji hezký den

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #249 kdy: 31. 05. 2013, 16:22:03 »
Také vám kolísá intenzita muxu4?
U mě v poslední asi hodině občasné pomalé kolísání –20 % a zpět, Novodvorská K42/642.
S tím vzrůst chybovosti, kostičky a další binec. Moje signálová cesta v pořádku, povětrnostní vlivy malé, ostatní kmitočty beze změny.

Bohumír Džubej

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #250 kdy: 31. 05. 2013, 16:52:21 »
U mě (Kleť - JČ) se signál v MUX4 nehne ani o "ň", tedy ani o 1 µV. Je jako přibitý  ;).
Planar IT-15T2.

ELKOP

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #251 kdy: 31. 05. 2013, 17:17:44 »
Signál hodně kolísal,přesně jak píšete .Stálo to hodně úsilí,(telefony,e-mail, na DB),aby se to dotáhlo ke stavu,kdy to funguje jak má.Nikomu to nepřeji,jelikož jsme řešili možné problémy ve STA, v mém novém HD televizoru Philips(MPEG-4).Rozebírat celou anabázi problému nebudu,už je o snad pryč.Nikde jinde nebyl než u nich.
V každém případě jim děkuji za odstranění problému!

klapaciuss

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #252 kdy: 31. 05. 2013, 19:09:26 »
Tak bych velmi opatrně konstatoval, že to na mux4 už opravili (problém s trháním obrazu) Přijímám Praha - Ládví. Zatím 30 minut bez jediného problému. Uvidíme, jestli to vydrží.

EDIT: Tak ne. Přeci jen - už se obraz zase trhá (Telka).
« Poslední změna: 01. 06. 2013, 00:05:46 od klapaciuss »

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #253 kdy: 31. 05. 2013, 20:53:32 »
Teda jak jsem si přečetl zprávy od vás,že už to jde,hned jsem měl radost a letěl to vyzkoušet,byť mi o programy ani tolik nejde,i když někdy se tam něco najde,co bych zhlédl.No ale nadšení je pryč,stále se seká,momentálně telka a teletext vykazuje stálé chyby na všech programech.A to dnes začal vysílat klínovec,signál 100 ,kvalita 100 a stejný problém.Petře Svobodo,kolísání úrovně nepozoruji,ale kvalita to dělá poměrně často a dá se říci i v pravidelných intervalech,né však vždy.Tento jev taky pozoruju celou dobu co se začal mux4 trhat.A to bylo na k44 rakovník a k25 jablonec .
« Poslední změna: 31. 05. 2013, 20:58:23 od tako50 »

klapaciuss

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #254 kdy: 31. 05. 2013, 21:14:08 »
Teda jak jsem si přečetl zprávy od vás,že už to jde,hned jsem měl radost a letěl to vyzkoušet,byť mi o programy ani tolik nejde,i když někdy se tam něco najde,co bych zhlédl.No ale nadšení je pryč,stále se seká,momentálně telka a teletext vykazuje stálé chyby na všech programech.A to dnes začal vysílat klínovec,signál 100 ,kvalita 100 a stejný problém.Petře Svobodo,kolísání úrovně nepozoruji,ale kvalita to dělá poměrně často a dá se říci i v pravidelných intervalech,né však vždy.Tento jev taky pozoruju celou dobu co se začal mux4 trhat.A to bylo na k44 rakovník a k25 jablonec .

Tak jsem si po přečtení vašeho příspěvku pro otestování přepnul na Telku. Posledních 5 minut Novot. Bez trhání, vodorovný běžící text plynulý, reklama též bez trhání. Ještě včera to trhalo co 10 sekund. Buď mám jen štěstí nebo proběhla změna parametrů mux4, která některým přijímačům pomohla a některým ne. Kvalita konstantní, síla se mění občas - maximálně o 1%.

Dotaz - jak se projevuje problém s teletextem?
« Poslední změna: 31. 05. 2013, 21:16:49 od klapaciuss »