Výrobci lžou ve spoustě věcech. To jste ještě nepostřehl?
[/quote]
V tomto ale nelžou. Lcd má zadní podsvětlení diodama a je jí tudíž jedno kolik má vpředu lcd krystalů, u plazmy je ale napájen každý bod (není zde žádné podsvětlení) takže na jejich počtu a velikosti sakra záleží. Mám panasonic px7 (hd rozlišení 1024x720), max spotřeba 250w ale bežně 150-170, u tmavých filmu pod 100, dokažu si představit že za těch 6 let se posunuli o kus dál a kolem 100W jedou v průměru běžně (bavíme se stále pouze o rozlišení 720 - samozřejmě pokud není člověk divoch a nejede na dynamickej režim obrazu). I tak ale pouze hd vypadá velmi dobře, nebál bych se toho.
Př. ze života podobný tvému. Mamce jsem teď koupil lcd Panasonic E6 32palců za 13tis. a hned nastávaly otázky v čem je tahle a tamta tv v letáku za 6999 a 7990 jiná než ta její za 12990. Pochopila až když se mnou šla k sousedce (třídil jsem kanály) se podívat na nového Samsunga za 7tis. - o věrnosti barev se v porovnání mezi oběma nedalo mluvit, prý že ať ji s tím něco udělám... bohužel nic nešlo... Přemýšlej za co chceš utratit peníze, zvlášť když se tu ptáš na radu.