Tak, HBčko už je na nejvyšším možném bodě a testuji... Bohužel není moc času a rotátor by se vyloženě hodil. No svoji fyzičku si zdokonalím spolehlivě :-D Svod zatím není ideální, spíš těžká provizorka, ale na tomto místě anténa zůstane asi, takže už můžu koupit pořádnej koax.
Dost mě překvapilo, že rakušáci nechodí nic moc, vůbec nejde 105,3, na kterou jsem spoléhal, no možná by stačilo lépe natočit anténu, ale sám si nemám jak pomoct... 105,8 jde, ale je dost zašuměné. Bohužel na tu stranu mám 100m kopec hned za barákem, ale časem s rotátorem by to mohlo být lepší, také filtry by se hodily užší, takže na tom zapracuji. K těm rakouským vysílačům to mám cca 130km a na protější straně obce jedou v autě na mobilu i na dipoly.
Překvapila mě ale Regina na 101,5, která hrála s anténou na "blind" pří síle kolem 12 - 22dB a místy šla téměř čistě. K vysílači to mám asi 260km, takže ta mě potěšila.
HBčko se zatím jeví, že funguje jak má. Ještě na anténě udělám drobnější úpravy, až budu mít 100% že funguje, jak má. Večer snad nahodím foto. Teď jdu šplhat a zkusit jiný směr.