Děkuji, klidně můžete tykat ;-) Chtěl bych se věnovat především lovu signálů v pásmu CCIR, ale samozřejmě i kvalitnímu poslechu místních i vzdálenějších stanic. Nevím proč, ale tohle pásmo mi přijde nejzajímavější.
Zatím mám rozpočet omezený na maximálně ty 2500Kč, takže to úplně nejlepší si dovolit nemůžu. To, že by mě lov přestal bavit se asi jen tak nestane, takže rád bych pár let s tunerem vydržel. 2 anténní vstupy jsou samozřejmě výhoda, ale pokud by byl jeden, tak nevadí.
K ovladači: Co různé univerzální? Tím by se dal nahradit původní, nebo ne? Popřípadě by se třeba našel někdo, od koho bych si mohl kódy uložit do programovatelného DO.
V rychlosti jsem se díval po bazarech, co například Tunery Sony ST-S570ES, ST-S505ES nebo obecně Esprity? Četl jsem spousty různých diskusí a článků, takže o výměně filtrů jsem slyšel. Rozhodně bych ale u tuneru vyžadoval u RDS možnost zobrazení PI a další vhodné pomůcky pro lovce.
Já bydlím bohužel v lokalitě (Vysočina), kde je značně nehomogenní pole a nemám ani moc příznivý profil na jih, který mě zajímá nejvíc. Ale v tomto pásmu bych snad i tak mohl mít úspěchy. Mimo jiné i proto volím HB9CV.
Pro lov stanic asi pomalu začíná nejlepší období, pokud se pletu, tak mě vyveďte z omylu. Rozhodl jsem se tedy prioritně pro nákup tuneru a stavbu HB9CV , aby mi neutekla sezóna.