To je právě ta věčná polemika, co tady s kolegy neustále vedeme. Má se do bandscanu dávat úplně všechno, co chytíme? Nebo jen to, co jde stále? Neříkám, že mám na to nějaký patent na pravdu, já jsem z těch a musím se přiznat, že to není z mé hlavy, ale od guru všech dxerů pana Českého, kde jsem se v jedné z jeho chytrých knih dočetl, že a teď necituji jen volně parafrázuji: dálkový příjem je takový, kdy se dotyčná stanice vyskytuje v místě příjmu více méně pravidelně, opakovaně, nemusí se jednat o to, že ji chytnete denně , ale alespoň několikrát do roka. Podle mě kdyby se dával do bandscanu každý úlovek, tak naroste do mamutích rozměrů, lidi si řeknou, to to je teda borec, ten chytá Španělsko, ale vypovídací hodnotu to nemá žádnou. Takže znovu říkám a neberte to jako absolutní pravdu, nebo jediný názor, ale v mém bandscanu se vyskytují právě jen a pouze ty stanice, co chodí v dané lokalitě pravidelně a já si myslím, že je to poctivé.Pokud při podzimní inverzi zachytím vysílač Crveni Čot ze Srbska, nebo dolnorakouský vykrývač o síle 50W, tak skáču radostí, nicméně do bandscanu si to nedám, protože jasně vím, že je to vyjímečná a jedinečná událost, která se třeba roky nebude opakovat a tím spíše tropo nebo Es vrstvu.Naopak to, že mi jdou ve středních Čechách Švýcaři je fakt, i když to dá práci,nechodí denně, ale chodí tam opakovaně.