Dnes se mi dostala do ruky k otestování "zázračná" anténa Fracarro 6HD. Tak jsem ji jen namátkou zamířil z oblasti Novodvorské do centra Prahy (zhruba sever) a USB tuner nanoStick T2 našel celkem 78 TV a rozhlasových stanic na 12 kanálech. Bohužel na tomto tuneru není jednoznačně zobrazováno, který kanál je právě analyzován. Ale přírůstky postupně činily 4, 5, nebo 11 stanic. Mám dojem, že byly detekovány stanice i na kanálech 40, 41, 42 a 43, z Černé hory, Ještědu a pražské oblasti a vůbec si navzájem nevadí. Ani u sousedních kanálů 58 a 59 z Bukovky a Prahy nedochází k problémům.
Další test jsem prováděl na monitoru s vestavěným TV tunerem. Ten už našel "jen" 41 TV stanic. Ani zde sousedství kanálů na kmitočtech 626, 634 a 642, dále dvojice 722 a 730, ani 770 a 778 si navzájem nevadí.
Proč to vlastně píšu? Prostě proto, že dost dobře nechápu stesky některých diskutujících, kteří si stěžují na přechod MUXu 4 z kanálu 64 na 42, nebo na vzájemné rušení sousedních kanálů. Co asi dělají špatně, nebo v čem je zakopaný pes?