Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 1133410 krát)

Dominik Strnad

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1005 kdy: 13. 11. 2012, 14:41:24 »
V Teplicích jede mux4 z Prahy na 42k lépe jak z UL 30k teda prozatim než spustí vodojem v TP.

Po 13té hodině jsem zkusil ladit 30. kanál (prvkovou anténu mám namířenou na vodojem)
a multiplex 4 byl z Teplic spuštěn! Užívám si ČT1 HD, NOVA HD, TV POHODA, FANDA a INZERT TV.
Signál chytám z Dubí a konečně jsem se dočkal!  ;D

Potvrzuji, už to mám také naladěno - cca 13 km západně od Teplic, síla a kvalita 80 - 90 % :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


standa standa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1006 kdy: 13. 11. 2012, 15:18:54 »
Bydlím v lokalitě Černý Most - Praha 9, příjem MUXU 4  PC kartou Leadtek Winfast: TV Pohoda se neustále seká, ČT1 HD občas - tak 2x do minuty, Nova HD
a ostatní programy v ostatních muxech bez problému. Příjem na tv Panasonic, STB Technisat, STB Schweiger (tady jen SD kanály) - vše v naprostém pořádku,
tedy i TV Pohoda.
« Poslední změna: 13. 11. 2012, 15:20:42 od standa standa »


petuna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1007 kdy: 13. 11. 2012, 15:50:31 »
To bude známý problé se samsungy b-čkové řady a dalších zařízení.  Mělo by se toúdajně řešit výměnou hw u provozovatele mux4., pvšem nikdo neví kdy.  ten peoblém jsem měl do přeladění 2 vysílačů v Praze.  Od přeladění se mi bohužel začala rozsípat i nova hd.  A začala zlobit i druhá tv samsung,  ovšem tam se torozsype spíše výjmečně.  Jsem z toho jpdně nešťastný,  ten rozdél v obraze je značný.  uvidíme co dál.


Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1008 kdy: 13. 11. 2012, 16:13:43 »
Dnes jsem mluvil s pracovníkem helpdesku.  V Praze se dnes ještě bude opravovat problém na Novodvorské,  jinak by mělo být vše naladěno a dokončeno.  Takže mám smůlu, u hd kanálů dochází k rozpadu obrazu.  Někdy to jde třeba 5 minut v pořádku,  někdy senobraz rozpadá třeba po minutě.  Takže jsem hd kanály obrečel.  Alespoň máme fandu a ostatní sd kanály u kterých k rozpadu dochází minimálně.  Třeba se to někdy zlepší.  Televizory samsung asi nemá. mux4 v oblibě.  Ještě se někde pokusím vypůjčit hd settopbox,  abych zjostil zda je problém v anténě či tv.  Do přeladění 2 vysílačů v Praze to bylo vše v pořádku.
Novodvorskou by hlavně měli pustit v 10kW jak slybovali.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1009 kdy: 13. 11. 2012, 16:51:00 »
Sice tohle fórum není "jazykovědné", avšak napsat "slybovali"... to je fakt síla, Grifine! >:(

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


kubisek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 54
    • ICQ komunikátor - 125931103
    • MSN komunikátor - kubistap@hotmail.com
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1010 kdy: 13. 11. 2012, 17:32:49 »
Tak asi už se chystá Louštín u Rakovníka - dnes jsem zkusmo ladil a síla signálu mi skáče na kanále 44 od 0 do 70 % (před tím 0, jsem od ostatních vysílačů na k 44 dokonale odstíněn). Kvalita na 0. Lokalita Slaný.
Podotýkám, že mám L/P anténu otočenou přesně opačným směrem - na Černou horu.
« Poslední změna: 13. 11. 2012, 17:35:25 od kubisek »
--
Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.


petrusov

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1011 kdy: 13. 11. 2012, 17:49:39 »
Vysílač Teplice Vodárenská věž - příjem v Bílině na výbornou, anténu ani nemám přímo na vodárnu


petuna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1012 kdy: 13. 11. 2012, 21:17:31 »
Tak teď jsem otestoval jinou tv.  Vypadá to,  že je vše v pořádku.  Takže problém je v mé tv samsung b-čkové řady.  Tak řešení zřejmě bude koupě hd settopboxu.  Sice bylo slíbeno,  že se to bude řešit,  ale asi to nebude hned tak.  Alespoň vím, že anténově je vše v pořádku.


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1013 kdy: 14. 11. 2012, 14:27:00 »
díval sem se na stránky http://www.mapavysilacu.cz na pokrytí mux4 a viděl jsem, že olomoucký vysílač pokrývá i rýmařov, tak se ptám jde vám v rýmařově olomoucký vysílač nebo jde vám aspon opavský?


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 550
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1014 kdy: 14. 11. 2012, 23:44:58 »
Minulý víkend jsme zmapovali situaci s multiplexem 4 v Hlinsku, které leží v nadmořské výšce 550 m.n.m, ale centrum města je utopené v údolí. Měření probíhalo na nejvyšším paneláku ve městě s otevřeným výhledem na sever.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 550
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1015 kdy: 14. 11. 2012, 23:47:00 »
Pro zajímavost i výsledek měření 37k ze 120 km vzdálených Sněžných Jam.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Njuska

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1016 kdy: 15. 11. 2012, 01:31:58 »
To bude známý problé se samsungy b-čkové řady a dalších zařízení.  Mělo by se toúdajně řešit výměnou hw u provozovatele mux4., pvšem nikdo neví kdy.  ten peoblém jsem měl do přeladění 2 vysílačů v Praze.  Od přeladění se mi bohužel začala rozsípat i nova hd.  A začala zlobit i druhá tv samsung,  ovšem tam se torozsype spíše výjmečně.  Jsem z toho jpdně nešťastný,  ten rozdél v obraze je značný.  uvidíme co dál.
A nepomohla by Vám aktualizace Firmware v TV? Je to krapet něco jiného, ale vím, že kdysi měl kamarád problém s korektním přehráváním videa z USB (trhaný obraz, asi špatný kodek). Po aktualizace FW se problémy vyřešily.


petuna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1017 kdy: 15. 11. 2012, 06:53:02 »
Díky za nápad. Firmware mám poslední vydaný na stránkách samsungu. Pravda, je bohužel z roku 2010. Jinak jsem zjistil, že na novější televizi je vše v pořádku, problém je pouze na b-čkové řadě samsungu. Včera jsem dokonce zkoušel měnit i regiony, zda by se s tím tv nepoprala, ale bohužel s negativním výsledkem. Zkusím počkat měsíc, zda se situace nezlepší, před Vánocemi bych asi zakoupil nějaký hd settopbox. Zajímavé je, že se tento problém ze začátku vyskytoval, ale poté se to asi na dva týdny "opravilo", ale po přeladění je zase vše špatně. Hezký den.


Slovensko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 127
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1018 kdy: 15. 11. 2012, 07:22:58 »
Pro zajímavost i výsledek měření 37k ze 120 km vzdálených Sněžných Jam.

 Zdravím v jakém místě K37 120km je??? , v České Třebové na jiží straně se K37 ukazoval ale byl to Mux2 80/30-50  CZ Ostrava nebo Lysá Hora , Jelení Gora- Sniežne kotly PL - Česká Třebová 118 km azimut 327.8 , co spustili Jelení Gora- Sniežne kotly PL K37 tak už nic ( kolize jako u K40 Č.H. Trutnov - Brno-Kojál ). 8)


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1019 kdy: 15. 11. 2012, 08:14:53 »
Minulý víkend jsme zmapovali situaci s multiplexem 4 v Hlinsku, které leží v nadmořské výšce 550 m.n.m, ale centrum města je utopené v údolí. Měření probíhalo na nejvyšším paneláku ve městě s otevřeným výhledem na sever.
Butes: Ten k42 je Větrný Jeníkov? Jinak výsledky jsou podle mých očekávání (jen ten Jeníkov mě překvapil - mile). Jedná se o některý panelák na Družstevní ul? Jaká byla při měření použita anténa?
« Poslední změna: 15. 11. 2012, 08:17:47 od Aleš Pipek »