Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 1400660 krát)

Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 550
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1020 kdy: 15. 11. 2012, 09:30:25 »
Přesně tak, Větrný Jeníkov. Měření probíhalo na běžnou log-per anténu. Panelák je to v Družstevní ulici, jsou na něm BTS T-mobile. Bude mě zajímat, jak se ve městě zlepší situace s 45k po spuštění Andrlova Chlumu. Vysílač předpokládám pojede v SFN s Chlumem, vzdálenost mezi vysílači je 59km.
« Poslední změna: 15. 11. 2012, 09:36:29 od Butes »
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1021 kdy: 15. 11. 2012, 13:49:43 »
Tak teď jsem otestoval jinou tv.  Vypadá to,  že je vše v pořádku.  Takže problém je v mé tv samsung b-čkové řady.  Tak řešení zřejmě bude koupě hd settopboxu.  Sice bylo slíbeno,  že se to bude řešit,  ale asi to nebude hned tak.  Alespoň vím, že anténově je vše v pořádku.
...
Jinak jsem zjistil, že na novější televizi je vše v pořádku, problém je pouze na b-čkové řadě samsungu. Včera jsem dokonce zkoušel měnit i regiony, zda by se s tím tv nepoprala, ale bohužel s negativním výsledkem. Zkusím počkat měsíc, zda se situace nezlepší, před Vánocemi bych asi zakoupil nějaký hd settopbox. Zajímavé je, že se tento problém ze začátku vyskytoval, ale poté se to asi na dva týdny "opravilo", ale po přeladění je zase vše špatně.
Nevim jestli nesmesujete dva problemy, jeden se tykal ciste programu CT1HD, druhy se tyka jak popisujete vicemene vsech programu muxu4. Prvni byl problemem "korektnosti" video toku h.264, druhy bude spise problemem signalu.
Proto nemusi byt pravdou, ze "antenove je vse v poradku" kdyz na druhe tv vse jede v poradku. Spise to bude tak, ze antena se da prvdepodobne vylepsit (lepsi typ, jine smerovan, polarizace) tak, aby k problemum nedochazelo. Je docela pravdepodobne, ze vase antena "vidi" 2-3 SFN vysilace, takze se muze jednat o problem s preechem, zvlast pokud jde o Samsung.


petuna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1022 kdy: 15. 11. 2012, 15:10:16 »
Děkuji za Váš názor.  To bude zřejmě ono,  jsme severně od Prahy a problémy začaly po spuštění dalších vysílačů v Praze.  Anténu mám síto směrované na cukrák.  Zřejmě dochází ke sloučení signálů z Ládví a Novodvorské.  Zajímavé alenje,  že k rozpadu dochází převážně u natiních hd pořadů.  Pokusím se sehnat v okolí nějakého anténáře,  ale nemohu na netu nikoho najít v mém okolí.  Nebo budu problém řešit koupí stb.  Ale raději bych tu anténu.  Hezký den
« Poslední změna: 15. 11. 2012, 15:11:47 od petuna »


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 562
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1023 kdy: 15. 11. 2012, 16:04:15 »
Minulý víkend jsme zmapovali situaci s multiplexem 4 v Hlinsku, které leží v nadmořské výšce 550 m.n.m, ale centrum města je utopené v údolí. Měření probíhalo na nejvyšším paneláku ve městě s otevřeným výhledem na sever.
Jestli mohu poradit, při focení displejů přístrojů a přijímačů, používejte trik starých fotografů a při focení si hoďte kus černého (může to být i jiná neprůsvitná barva) hadru přes hlavu, foťák a přístroj, aby se neodráželo světlo z okolí do objektivu. Jas znaků a textu na displeji je dostatečně jasný pro běžné režimy všech foťáků, jen se nesmí zapomenout vypnout automatický blesk. Fotky jsou potom krásně kontrastní a ničím nerušené, ani rukama a obličejem fotografa... ;D
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Jiří Job

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 298
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1024 kdy: 15. 11. 2012, 18:58:22 »
Jak byl spuštěn ten vysílač Teplice vodárna tak v Duchcově u Teplic to celý multiplex najde ale signál je velmi slabý obraz se seká.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


antenak

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 25
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Stav v multiplexu4
« Odpověď #1025 kdy: 15. 11. 2012, 21:55:21 »
V Bílině po spuštěni muxu4 z Tep. vodojemu je signál přímo exelentní.Na STA jsem musel znovu seřidit vstupy na zesilovači, a kanál č.30 ubrat aby ostatni nerušil.ZEsilovač mám TERRA s oddělenými vstupy. 1 vstup uhf mux4 kanal č.30. 2 vstup uhf kanály č.33, 55, 58 muxy 1.2.3. POchopitelně před vstupem do zesilovače jsou propusti. Chodí to jako víno. předtím z krušnohoru byl signál téměř nepoužitelný. Signál z teplic je silnější než z bukovky. přitom výkon je 10kw a z bukovky 100kw. Pan pařízek to dokázal.  Gratuluji.


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1026 kdy: 16. 11. 2012, 23:48:45 »
koukam na pohodu a zjistil sem 2věci.některé klipy jsou s opožděný zvukem od videa,např.dnes nickelback lulaby a některé klipy jsou v tak hrozné kvalitě, že i na klasické crt televizi je to mazanice.
na lcd sem neměl odvahu si ten klip pustit


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1027 kdy: 17. 11. 2012, 09:33:14 »
V centru Prahy, kde vidím na Ládví i Olšanskou, je mux 4 opět přijímatelný blbě a ještě před pár dny to šlo docela dobře. Ach jo. Přítomnost sousedního K41 je bez problémů, úrovně obou muxů mám v rozvodu téměř stejné. Ale ta chybovost muxu 4 je děsivá, zatímco u muxu 1 perfektní. Set top box Technisat Force mux 4 ani nenaskenuje. Dreambox si s ním naštěstí poradí.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 765
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1028 kdy: 17. 11. 2012, 10:58:05 »
Dnes v noci byl spusten vysilac Znojmo-DEBLINEK.Kvalita 6km od vysilace 100%A to jak v H polarizaci tak i ve V polarizaci.Bez vypadku zadne ze stanic ani Hdeckovych.Takze u me dobry konecne!


Dolinak

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 186
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1029 kdy: 17. 11. 2012, 11:06:24 »
Luboši, větu o polarizaci raději přeformulujte. Pro spoustu lidí je zavádějící.

Jinak mohu potvrdit příjem v oblasti Oslavanska.
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 765
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1030 kdy: 17. 11. 2012, 11:30:16 »
Dobre.Chci tim rict ze prijem je vynikajici i tem co maji antenu na slovaky to je vertikalni prijem a u nas standart je horizontalni.Snad uz to bude jasne vsem.Jinak ani u me nefunguje z Vidne 41kanal.Ted jsem to zkousel.


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1031 kdy: 17. 11. 2012, 11:48:29 »
u nás v opavě to jde taky uplně krásně,tak sem rád, že nejsme sami :D


Dolinak

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 186
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1032 kdy: 17. 11. 2012, 11:52:27 »
Mně například to ve vertikálu nejede  :)  :D  ;D

Až na to SFN mimo GI by to šlo  :-[ Já jsem naštěstí v klidu (viz obr) , ale bude spousta lidí, kterým se to bude mlátit.
Ale zase se budeme mít čím bavit.


Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!


František Petrů

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 28
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1033 kdy: 17. 11. 2012, 13:41:04 »
Dnes v noci byl spusten vysilac Znojmo-DEBLINEK.Kvalita 6km od vysilace 100%A to jak v H polarizaci tak i ve V polarizaci.Bez vypadku zadne ze stanic ani Hdeckovych.Takze u me dobry konecne!

Taky mohu potvrdit spuštění Znojma. Lokalita Drnholec, vzdálenost od Znojma 28km. Signál mám silnější a stabilnější, než z Brna - Bohunické.
« Poslední změna: 17. 11. 2012, 13:46:00 od František Petrů »


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 324
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1034 kdy: 17. 11. 2012, 14:04:13 »
V centru Prahy, kde vidím na Ládví i Olšanskou, je mux 4 opět přijímatelný blbě a ještě před pár dny to šlo docela dobře. Ach jo. Přítomnost sousedního K41 je bez problémů, úrovně obou muxů mám v rozvodu téměř stejné. Ale ta chybovost muxu 4 je děsivá, zatímco u muxu 1 perfektní. Set top box Technisat Force mux 4 ani nenaskenuje. Dreambox si s ním naštěstí poradí.
  Na mizerném signálu jsou horši než stroje jiných firem s MER kolem 20, kde ještě spousta přístrojů funguje se vůbec nechytají. Snad to ještě pro některé pražské oblasti vylepší, zatím radím zákazníkům vyčkat.  :)