Je blbost rozšiřovat mux 4 a dělat z něho celoplošný pokrytí, protože to se nikdy nikomu nevyplatí. Kdyby ano, tak už to Telefonica dávno udělala. Zrovna tak je blbost šířit signál z pronajímaných vysílacích kót u ČRa, když má Telefonica dost svých a poměrně atraktivních, třeba FN Brno-Bohunice. Navíc ČRa by se s cenou u pronájmu moc nepáraly a nasadily tam takovou latu, že by mux 4 skončil dřív než začal.
A z FN v Brně-Bohunicích je možné pokrýt celé Brno nebo dokonce celou JM?
Lidí nažhavených na HD vysílání a širší programovou nabídku je docela hodně. Pokud MPX4 nebude mít dostatečné pokrytí, tak do něj těžko někdo půjde, a ČRa ho zválcují DVB-T2!!! Koupit si STB na DVB-T2 je za takových podmínek mnohem praktičtější, než se pokoušet přijímat signál z jiného vysílače a mizerného výkonu. ČRa hravě pokryjí ze svých primárních vysílačů víc než 70% obyvatel. Na některých těchto stanovištích je už technologie pro další MPX připravená k provozu, stačí ji jen zapnout.
Celý Brno nepokryješ z žádnýho vysílače, zrovna tak ne celou JM. K tomu těch vysílačů potřebuješ mít síť alá mux 1 a mux 2. Ovšem to se pak nedostaneš na poloviční až třetinovou cenu, jak to má Pařízek v plánu s muxem 4. Nažhavení lidí je pak úplně bezpředmětný, protože za ČT HD si musí platit ČT a za Nova HD pak Nova, jinak provozovatel muxu 4 prodělá gatě. Leda by to dal jako placený.
DVB-T2 je utopie, každej kdo má novou TV je rád, že se zbavil nebo nemusel kupovat nějaký přídavný krabice, takže ho horko těžko přesvědčíš, aby se plnej elánu nahrnul do kšeftu a koupil STB pro DVB-T2 nebo dokonce novej televizor. A komu STB u televizoru nevadí a má třeba satelit, tak ten už zase žádný DVB-T2 nepotřebuje.
Sice fandíš ČRa, já tam taky pár kamošů mám, ale i tak si myslím, že jejich dominantní postavení zabíjí pozemní vysílání jako nic jinýho. Byla by jistě spousta lokálních stanic (napadá mě třeba brněnská TVB1), ale ne s takovýma nesmyslama jako je pořád všude vnucovaný celoplošný pokrytí. Do toho jim v dnešní době už nikdo nepůjde a je jedno jestli v T nebo v T2, prostě potenciálně nový stanice nemají o celoplošnost zájem.