Autor Téma: Formát zvuku NOVA HD v MUX4 Brno  (Přečteno 2591 krát)

henniger

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Formát zvuku NOVA HD v MUX4 Brno
« kdy: 05. 01. 2012, 11:14:05 »
Mám takový dotaz ohledně zvuku u HD programu NOVA v MUX4..
Na forech jsem se dočetl , že používá HE-AAC.. Kupoval jsem nový HDD recorder  PANASONIC XW380 ( dual HD tuner s DVD) z Anglie a právě jsem si v manuálu kontroloval všechny formáty, aby nenastal problém, když to není model pro ČR..( pozn. V ČR se bohužel nic takového neprodává)
No a je tam zajímavý problém - při sledování NOVA HD je vše v pořádku - zvuk synchronní s obrazem
ale když nahraju na HDD NOVU HD, tak při přehráná záznamu je zvuk zpožděný asi o cca 1,5s
Všechny ostatní programy ( CT HD a ostatní SD jsou naprosto v pořádku)
Netušíte někdo , kde může být chyba?? Jestli v HDD nebo má NOVA HD nějakou drobnou odchylku od standardu
Na nějakých forech se dřív psalo o tom, že NOVA HD má problémy se zvukem u SAMSUNG TV a pro CR se tam  musela dělat úprava FW.. Tak nevím..

Reklama

• Stálý člen

ivovi

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Formát zvuku NOVA HD v MUX4 Brno
« Odpověď #1 kdy: 05. 01. 2012, 18:27:25 »
NovaHD v muxu4 obsahuje zvuk jak AC3 tak klasicky MPEG1-L2. Zkuste jestli nepomuze jina volba zvukove stopy.

henniger

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 05. 01. 2012, 20:36:15 »
No přepnout to jde,ale jen v rámci aktuálně sledovaného programu.. Tzn. Na NOVE HD to prepnu na MPEG,ale jakmile prepnu programy tam a zpet , je tam opet DOLBY.. A v nastaveni to nikde nejde nastavit natrvalo a ani u ladeni neni žádná funkce výběru zvukové stopy :-(  Takže záznam se snaží vždy s DOLBY a tam je někde problém s nestandardem ( nevím jestli u NOVY nebo u PANASONICU).
Je ale zajimavy ze pri zivem sledovani jsou obe stopy synchronní..Problém je jen v záznamu .Ten to DOLBY nedá..

henniger

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 05. 02. 2012, 09:55:25 »
Tak po změně vlastníka MUXU 4 došlo i změně parametrů a zvuk už je nyní i při záznamu synchronní.
Takže chyba byla na straně Radiokomunikací v používání nestandardu ve zvukovém kodeku..Bylo mě to hned divný, že by v Anglii za 2 roky co jsou tyto přístroje na trhu si toho nikdo nevšiml ( taky tam vysílají HD programy v Dolby). A taky z anglické technické podpory od Panasonicu mi napsali, že se pravděpodobně bude jednat o chybu na straně poskytovatele služby..
Teda my tady máme "odborníky"-

Libor L

• Profík
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 05. 02. 2012, 10:14:51 »
Opravím tě! TXy MPX4 nikdy neprovozovaly ČRa, ale TO2. I po nynějším (údajně bezúplatném), převodu vysílacích kmitočtů na novou firmu Digital Broadcasting spol. s r. o., TO2 zůstává jako technický operátor MPX4, což v praxi znamená, že za veškerá vysílaná data je zodpovědná právě tato společnost.

Reklama

• Stálý člen