Autor Téma: TV RTM z Ještědu  (Přečteno 52045 krát)

Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #45 kdy: 21. 12. 2011, 15:00:16 »
Citace
[
chytas mpx3 na kus dratu s problemem ? ptam se podruhe a cekam znova odpoved

Na kus drátu nechytám pochopitelně zhola nic. STA, anténa na střeše + zesilovač,
otočená na Ještěd je rušena z druhé strany ČH = NEJDE NIC.
Ostatní muxy Ještěd i ČH jdou normálně.

Pokud by se ti rušil signál ČH s J, měl by jsi též černou obrazovku = nic se ti neruší.
Chytáš buď jen ČH nebo buď jen Ještěd ať si tím točíš, jak chceš.
Čili jeden z těch signálů k Tobě nedoleze. Jdou ti mux 1 i 2 jak z Ještědu, tak z ČH,
současně, tedy při obou natočení ?

ano i ne. mam tady jednoho kolegu, ktery bydli v miste, ktere je v pomyslne primce mezi obema vysilaci a to vcetne velke nadmorske vysky . na stitu otocenem k jestedu ma antenu ktera bez problemu chyta jested - vsechny 3mpx, na druhe strane domu ma antenu ktera chyta cernou horu - 3mpx. kazda antena obsluhuje jednu, dve televize. zadne zesilovace. tunery detekuji i naznak signalu z opacneho smeru, ale uz za hranou pouzitelnosti. pokud antenu vytahnul nad strechu byl problem s kolizi na mpx3. tunery vykazovaly signal , ale kvalita bud litala nahoru dolu, nebo byla nulova. v tomto miste nejsou v okoli zadne prekazky, ktere by mohly zpusobovat odraz signalu z opacneho smeru .
ty bydlis par kilometru od vysilace, jehoz signal i v nekolik kilometru vzdalenem jablonci chytnes na kus dratu a tvrdis ze ti to nejde ?
nedavno jsem byl na dlouhych mostech na kalbe a kolega mel sebou buk a usb tuner a na kus dratu chytal vsechny mpx. kde to teda bydlis, ze se smerovou antenou a zesilovacem nedokazes signal z jestedu zachytit tak aby ti ho nerusila nahony vzdalena cerna hora ? doubi , pilinkov nebo snad vesec ? nechces se tim tvym antenim systemem pochlubit ? treba by se tady nasel nekdo , kdo by ti pomohl.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #46 kdy: 21. 12. 2011, 15:26:06 »
Citace
ano i ne. mam tady jednoho kolegu, ktery bydli v miste, ktere je v pomyslne primce mezi obema vysilaci a to vcetne velke nadmorske vysky.
na stitu otocenem k jestedu ma antenu ktera bez problemu chyta jested - vsechny 3mpx, na druhe strane domu ma antenu ktera chyta cernou horu - 3mpx.
kazda antena obsluhuje jednu, dve televize. zadne zesilovace. tunery detekuji i naznak signalu z opacneho smeru,
ale uz za hranou pouzitelnosti. pokud antenu vytahnul nad strechu byl problem s kolizi na mpx3. tunery vykazovaly signal ,
ale kvalita bud litala nahoru dolu, nebo byla nulova.
v tomto miste nejsou v okoli zadne prekazky, ktere by mohly zpusobovat odraz signalu z opacneho smeru .

Ano. Toto je situace popsaná velice dobře. Ovšem nejdůležitější je tam přesně popsané chování, což se takto chová,zvýrazním červeně.
A důležitá je poslední věta, zvýrazním modře. Mezi námi a Ještědem poměrně blízko je, vyšší budova, nežli je naše.
Čili jednak se od ní může odrážet ČH při natočení antény na Ještěd a jednak zabraňuje přístupu signálu z Ještědu,
pokud je to na boku domu a nikoli přímo na střeše.

Citace
ty bydlis par kilometru od vysilace, jehoz signal i v nekolik kilometru vzdalenem jablonci chytnes na kus dratu a tvrdis ze ti to nejde ?
nedavno jsem byl na dlouhych mostech

Toto mohu potvrdit na Dlouhých Mostech to opravdu zcela bez problémů na kus drátu jde, ale ty nejsou 4km, ale asi 6km a jsou výše,
tedy už nejsou jako pod tím svícnem nebo střechou nebo jak to nazvat, na víc tam nejde patrně něčím zastíněná Černá hora,
čili Mux 3 tam jede pouze z Ještědu a z Bukové hory.
Takže se to tam nemá s čím mlátit. Jinak tam jdou Němci stejně jako tady a dokonce jsem tam chytil i RTM,
ale pouze to identifikovalo stanice, ale už nebyly schopny hrát. / Čímž ovšem nevylučuji, že když by se tam použil zesilovač, že by tam RTM, nešlo, s největší pravděpodobností ano, bylo tam použito pouze síto a pak už tuner, tedy bez zesilovače / Tam, naopak je problém s příjmem Poláků, kteří tady makají perfektně. Ale tam jsou něčím zastíněni,/terén/ patrně týmž, čím  je pro blaho Dlouhých Mostů zastíněna ČH...

Citace
doubi , pilinkov nebo snad vesec ? nechces se tim tvym antenim systemem pochlubit ? treba by se tady nasel nekdo , kdo by ti pomohl.

Podívej se, tohle je zcela jednoznačně závada ČRa, které zničily SFN a buď si to opraví nebo ne. Co se týče Prima Love ta mi zcela bez problémů šlape jak z pozice Thor 1°W tak z pozice SES 23,5°E a co se týče Genu to je jejich problém, že lezou do muxu, který nefunguje.

Ještě doplním. Tento systém, dát to na bok domu se např osvědčil u kamaráda v Rochlici. Kdy na střeše se to chová stejně jako u nás nebo u toho Tvého známého. Ale, když to vrazil na balkon, zbavil se signálu z ČH a jde mu tam jen 3x Ještěd a i RTM
« Poslední změna: 21. 12. 2011, 16:08:51 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #47 kdy: 21. 12. 2011, 16:55:59 »
uz tvymu postoji zacinam rozumet. bohuzel z tveho problemu nejde vyvozovat zaver, ze to nejde vsem vlevo , vpravo . to vazne ne.
jen si rikam, ze kdyz nemuzes lapit jested primo protoze ti ho stini hradba panelaku (hadam, kdyz nechces rict to tajny misto) a rusi ti ho odraz cerny hory kterej ty jeste ke vsemu zesilujes co to da, proc nehledas odraz jestedu , kterej bude dlouhodobe pouzitelnej. nebo nevemes antenu do ruky, zebrik ,buk a nejakyho pomocnika a celou tu vasi bytovku neobehnes a jasne nedefinujes celou situaci. znam mista, kde kuli signalu vede i pres 100 metru kabelu na kopec , kde antena pridelana na stromu zajistuje bezproblemovej prijem.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #48 kdy: 21. 12. 2011, 17:58:40 »
uz tvymu postoji zacinam rozumet. bohuzel z tveho problemu nejde vyvozovat zaver, ze to nejde vsem vlevo , vpravo . to vazne ne.

No, tento problém se samozřejmě vztahuje na celé území, na kterém se takto vzájemně
růší signály ČH a J. I když pak tam můžou figurovat specifické vlastnosti daného místa.
Tedy když např. bude někdo za kostelem, přes který se na něj nedostane ČH, tak má třeba pokoj.
Někde třeba pomůže jen stažení antény na bok budovy. Čili někdo o tom ani nemusí vědět, že ten problém vůbec existuje,
prostě mu to jde. / Běda, když ho napadne si chtít třeba k vůli RTM příjem vylepšit a dát to na střechu./
Někde je třeba odstranitelný. Netuším jestli v 10% případů nebo v 90% případů.
Ale zasažené tím problémem je prostě celé zmíněné území, tedy tam, kde jdou ty dva signály do sebe.

Citace
jen si rikam, ze kdyz nemuzes lapit jested primo protoze ti ho stini hradba panelaku (hadam, kdyz nechces rict to tajny misto) a rusi ti ho odraz cerny hory kterej ty jeste ke vsemu zesilujes co to da, proc nehledas odraz jestedu , kterej bude dlouhodobe pouzitelnej. nebo nevemes antenu do ruky, zebrik ,buk a nejakyho pomocnika a celou tu vasi bytovku neobehnes a jasne nedefinujes celou situaci. znam mista, kde kuli signalu vede i pres 100 metru kabelu na kopec , kde antena pridelana na stromu zajistuje bezproblemovej prijem.

No, to se sice dá, ale obávám se, že tam už náklady poněkud převažují nad získem. Tedy asi by šlo takto blbnout, když by šlo o sázku
nebo o princip, zda to z toho lze nějakým způsobem doopravdy vyrazit nebo nelze. A činit takto k vůli nějaké hodinové smyčce Genus TV,
tak to opravdu považuji za zbytečné.  Což myslím bude přirozená reakce většiny lidí. Takže komu to nepůjde, vezme to jako, že to nechodí
a vůbec se tím nebude zabývat.

Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #49 kdy: 21. 12. 2011, 18:12:18 »
uz tvymu postoji zacinam rozumet. bohuzel z tveho problemu nejde vyvozovat zaver, ze to nejde vsem vlevo , vpravo . to vazne ne.
jen si rikam, ze kdyz nemuzes lapit jested primo protoze ti ho stini hradba panelaku (hadam, kdyz nechces rict to tajny misto) a rusi ti ho odraz cerny hory kterej ty jeste ke vsemu zesilujes co to da, proc nehledas odraz jestedu , kterej bude dlouhodobe pouzitelnej. nebo nevemes antenu do ruky, zebrik ,buk a nejakyho pomocnika a celou tu vasi bytovku neobehnes a jasne nedefinujes celou situaci. znam mista, kde kuli signalu vede i pres 100 metru kabelu na kopec , kde antena pridelana na stromu zajistuje bezproblemovej prijem.

ANO!mohl jsem použít jen EMME ESSE  LP na Bukovu Horu u ségry ale proč je nespojit když se nekolidují z obou protilehlých směrů a překážky nejsou!!!!! viz foto na ČERNOU HORU to vystihuje =)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #50 kdy: 21. 12. 2011, 18:23:56 »
uz tvymu postoji zacinam rozumet. bohuzel z tveho problemu nejde vyvozovat zaver, ze to nejde vsem vlevo , vpravo . to vazne ne.
jen si rikam, ze kdyz nemuzes lapit jested primo protoze ti ho stini hradba panelaku (hadam, kdyz nechces rict to tajny misto) a rusi ti ho odraz cerny hory kterej ty jeste ke vsemu zesilujes co to da, proc nehledas odraz jestedu , kterej bude dlouhodobe pouzitelnej. nebo nevemes antenu do ruky, zebrik ,buk a nejakyho pomocnika a celou tu vasi bytovku neobehnes a jasne nedefinujes celou situaci. znam mista, kde kuli signalu vede i pres 100 metru kabelu na kopec , kde antena pridelana na stromu zajistuje bezproblemovej prijem.

ANO!mohl jsem použít jen EMME ESSE  LP na Bukovu Horu u ségry ale proč je nespojit když se nekolidují z obou protilehlých směrů a překážky nejsou!!!!! viz foto na ČERNOU HORU to vystihuje =)

ja te vubec nechapu. bukovka jela mnohem driv nez cerna hora ci jested. tehle pripad patri do ty skupiny kterou jose ignoruje. hodne velka mnozina (joseho vlevo a vpravo) od bukovky az k jicinu ktera bez problemu chytne bukovku a nejakej jested nebo cerna hora je vubec nezajima.


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #51 kdy: 21. 12. 2011, 18:42:58 »
Ano  :) to je trefné  8) jen jsem chtěl genus tv regionální pro ségru a MUX 3 =( ale to už je nad možnosti příjmu,protože na oba vysílače je přímý výhled bez překážek,takže NET ségra NEMÁ a tak jedině genus na 23.5°E,pokud tam bude =(
Takže José psal,že ségra je  výjmka protože dost lidí NEMÁ možnost K 55 bohužel =(( a na ní NENÍ GENUS TV regionální TV bohužel =((
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #52 kdy: 21. 12. 2011, 18:47:45 »

No, tento problém se samozřejmě vztahuje na celé území, na kterém se takto vzájemně
růší signály ČH a J. I když pak tam můžou figurovat specifické vlastnosti daného místa.
Tedy když např. bude někdo za kostelem, přes který se na něj nedostane ČH, tak má třeba pokoj.
Někde třeba pomůže jen stažení antény na bok budovy. Čili někdo o tom ani nemusí vědět, že ten problém vůbec existuje,
prostě mu to jde. / Běda, když ho napadne si chtít třeba k vůli RTM příjem vylepšit a dát to na střechu./
Někde je třeba odstranitelný. Netuším jestli v 10% případů nebo v 90% případů.
Ale zasažené tím problémem je prostě celé zmíněné území, tedy tam, kde jdou ty dva signály do sebe.

on se ale samozrejme na cele uzemi nevztahuje . nastesti existuje smerova charakteristika anten a ta ma na svedomi to, ze nemale skupine na tom uzemi to funguje a dalsi nemala skupina na tom uzemi prijima uplne jine vysilace, tak je to ani nezajima . nefunguje to tem, kteri splni jista kriteria. tebou definovana skupina 10-90% je opravdu hrubej nastrel. ja bych tu opravdu postizenou mnozinu definoval 10% maximalne. z toho bych vyjmul 8% pro ktery neni problem zmenit vysilac a zustanem na dvou procentech do kterych patris ty a i tam bych se rek, ze by existovalo reseni, ale nakladovost reseni by byla velika.
kdyby to byl problem pro deset procent , tak uz CTU a CRA neco udelali. neni , neresej. mozna ten genus, ale tomu neverim.



José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #53 kdy: 21. 12. 2011, 20:05:29 »
Citace
bukovka jela mnohem driv nez cerna hora ci jested. tehle pripad patri do ty skupiny kterou jose ignoruje

Dobře Bukovka jde chytit třeba na již zmíněných Dlouhých Mostech...
Ale Bukovka přece není vysílač pro Liberecko a nejde chytit na celém území Liberecka !

Citace
od bukovky az k jicinu ktera bez problemu chytne bukovku a nejakej jested nebo cerna hora je vubec nezajima

jenže já Tady opravdu nemluvím o Jičínu, ale pouze a jen o Liberecku...

Citace
a dalsi nemala skupina na tom uzemi prijima uplne jine vysilace, tak je to ani nezajima

no sám jsem chytil třeba u kamaráda Krašov nebo na docela hodně místech jde Praha..
Nic méně rozhodně bych to neoznačil nemalá skupina, ale spíše velmi malá skupina...

Citace
kdyby to byl problem pro deset procent , tak uz CTU a CRA neco udelali. neni ,

tomu nevěř, já si myslím, že to bude minimálně 10% a že je to prostě absolutně nezajímá, takže se vytáčí a lžou apod. Ovšem v podstatě nemají důvod, protože současné parametry mux 3 jsou stejně zbytečné, stejně to žádnými stanicemi nenaplní... Takže to SFN zlikvidovali úplně zbytečně, jenže teď nechtějí přiznat chybu...
« Poslední změna: 21. 12. 2011, 20:08:31 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #54 kdy: 21. 12. 2011, 20:17:25 »
vratme se na zacatek tohodle offtopicu. ty ses tady vyjadril ( v tematu o RTM) takze se budem bavit o mnozine pro ktere je RTM urcena, ze tady ( zrejme myslen liberec) nejde chytit mux3 a z toho si to zobecnil ( ja jsem pochopil , ze pro liberec a jablonec ) je problem chytit mux3. cehoz se chytil karel, kterej tuhle demenci cpe uz i ve foru o jabloneckym RTM. obavam se ale, ze v techto lokalitach je vase bytovka clenem mnoziny jednotek kterejm nejde mux3 , ale mnozina tech kterejm nejde RTM je mnohem vetsi . a ty do ni patris asi taky proto, ze mas s tim jestedem problem obecne , jak to tak vypada


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #55 kdy: 21. 12. 2011, 20:48:19 »
vratme se na zacatek tohodle offtopicu. ty ses tady vyjadril ( v tematu o RTM) takze se budem bavit o mnozine pro ktere je RTM urcena, ze tady ( zrejme myslen liberec) nejde chytit mux3 a z toho si to zobecnil ( ja jsem pochopil , ze pro liberec a jablonec ) je problem chytit mux3. cehoz se chytil karel, kterej tuhle demenci cpe uz i ve foru o jabloneckym RTM. obavam se ale, ze v techto lokalitach je vase bytovka clenem mnoziny jednotek kterejm nejde mux3 , ale mnozina tech kterejm nejde RTM je mnohem vetsi . a ty do ni patris asi taky proto, ze mas s tim jestedem problem obecne , jak to tak vypada

Nebylo by k věci vrátit hodnotu z 1/8 na původní ochraný inteval 1/4 v Mux 3 jako jsou MUX 1-2 a bylo by po problému =)

Hold K 32 je žalostný stav =( ale co se dá dělat =(((
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #56 kdy: 21. 12. 2011, 21:09:32 »
nekteri jedinci by si meli neco nastudovat o antenach, o praxi a pak nekde neco bastlit :)  tady na digizone je tech clanku dostatek na to, aby i v kravarich nebyl problem chytit mux3 z jestedu . ale se sektorovou antenou to pude velmi zle.


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #57 kdy: 22. 12. 2011, 05:56:22 »
nekteri jedinci by si meli neco nastudovat o antenach, o praxi a pak nekde neco bastlit :)  tady na digizone je tech clanku dostatek na to, aby i v kravarich nebyl problem chytit mux3 z jestedu . ale se sektorovou antenou to pude velmi zle.

Zřejmě je řeč o mé osobě,předpokládám takže LP jsem zvolil kvůli absenci symetrizačního členu,tohle řešení se mi líbilo , mohl jsem použít řady YAGI antén nebo http://www.tvdigitalne.cz/prislusenstvi/dvb-t-anteny nabídku či  zdejší http://anteny.digizone.cz/pasmove-yagi-anteny/ a taky http://www.omko.cz/anteny/venkovni/pasmove/ takže info vím jen jsem dal přednost pevnosti a životnosti před ziskem ale v případě přímého výhledu na Ještěd a Černou Horu bych slabší zisk u LP antén v přímé viditelnosti nijak neřešil,Ségra sleduje nyní K 55 a Genus neřeší =)
Pokud ČRa nechají stávající stav,tak uvažuji o pořízení Internetu pro ségru a bude klid,na jejich stránkách si vše najde,a nutně nepotřebuje jejich vysílání z Ještědu a Černé Hory,ostatně je to lepší řešení než hledat místo kde by se zastínil buď Ještěd nebo Černá Hora aby šlo pouze jeden a druhý se zastínil,tohle šaškování rozhodně nemám za potřebí lovit někde místo kde by šel jeden a druhý byl zastíněn,takže NET je tutovka,jistota =)
Nehledě na fakt že GENUS TV určitě se objeví na sat pozici 23.5°E na pozici CS-SKY linku,takže už pak bych vůbec neřešil nic,a příjem bych sledoval satelitním příjmem,což ségra také disponuje =) jen set-top-box tedy satelitní reciver je nefunkční a musí se vyměnit,což ségra udělá až bude na to mít finance,doporučoval jsem ji GO SAT http://www.tipa.eu/cz/satelitni-prijimac-gosat-gs7055-hdi/d-119304/ takže až bude chtít výměnu,tak vymění =)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #58 kdy: 22. 12. 2011, 07:40:18 »
primo na tech linkach sem nenasel antenu, ktera by pomohla situaci resit definitivne. vystinit cernou horu je spravna cesta, ale primo  takhle se to resit neda. ono je to mnohem jednodussi. vzit kanalovku na 60 s co nejuzsim diagramem a natocit ji na jested (uhel v horizontalni i vertikalni rovine kterej je mezi obema vysilaci je dostatecne velkej) a vyuzit mrtvyho mista v diagramu  ktery znemozni prijem ČH, nebo antenu natocit vic na sever, to uz by zalezelo jak dobra by ta kanalovka byla a jaka je vlastne uroven singalu v dane lokaci, dokud ČH bude signal z J rusit . na tuhle antenu dat propust na 60 kanal a na LP dat na 60 zadrz a obe anteny sloucit.
takto lze vyresit valnou vetsinu problemu s kolizi obou vysilacu, ale chapu ze je snazsi kricet na foru ono to nejde .


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #59 kdy: 22. 12. 2011, 08:03:09 »
primo na tech linkach sem nenasel antenu, ktera by pomohla situaci resit definitivne. vystinit cernou horu je spravna cesta, ale primo  takhle se to resit neda. ono je to mnohem jednodussi. vzit kanalovku na 60 s co nejuzsim diagramem a natocit ji na jested (uhel v horizontalni i vertikalni rovine kterej je mezi obema vysilaci je dostatecne velkej) a vyuzit mrtvyho mista v diagramu  ktery znemozni prijem ČH, nebo antenu natocit vic na sever, to uz by zalezelo jak dobra by ta kanalovka byla a jaka je vlastne uroven singalu v dane lokaci, dokud ČH bude signal z J rusit . na tuhle antenu dat propust na 60 kanal a na LP dat na 60 zadrz a obe anteny sloucit.
takto lze vyresit valnou vetsinu problemu s kolizi obou vysilacu, ale chapu ze je snazsi kricet na foru ono to nejde .

 :) Ano to by šlo s tou zádrží na K 6O na LP antény a dole někde u okapů dát ůzce směrovou na K 6O,kde střecha protilehleho domu by mohla zastínit 20 KW Ještěd a přijímat 100 KW Černou Horu ! jo to je řešení...tak to máš recht....to mně NEnapadlo  :o viz fotka =) ale nyní jsem doma ve Stupně,tak reálně ségře nepomůžu,zatím jí musí stačit K 55 z Bukové Hory =(  http://www.omko.cz/antena-58-62k-10-12db/  to je jedinná nabídka která by mohla řešit situaci ;)
« Poslední změna: 22. 12. 2011, 08:21:58 od Karel Cibulka »
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)