Psal jsem o třech multiplexech, které jsou provozovány na hned zpočátku digitalizace rozdělených kanálech. To, že ti mux3 kvůli konfiguraci nejde, neznamená, že nevysílá a neblokuje vysílací kanál, který by mohl využít třeba jiný vysílatel třeba s lepší konfigurací :-)
No, ona zde napadla uživitale Milana Pantůčka, jedna velmi chytrá věc. Zatím se stále hovořilo jen o tom,
získat u Ještědu pro Mux 3 nějaký jiný kanál. To prý dokonce i ČRa po ČTÚ žadaly.
Ale prý jim nechce ČTÚ žádný další kanál dát, že prý už na Ještědu, žádný volný není.
Pak se zde hovořilo o tom, že by to tedy ČRa měly vrátit do původní konfigurace.
Ovšem to se ČRa udělat nechce, protože sice asi marně, ale doufají v nějaké velké počty regionálních stanic nebo co.
No a tak Milana Pantůčka napadlo ještě třetí řešení.
Když by se mux 2 a 3 na Ještědu a Černé hoře prohodily vzájemně.
Tím by mohl mux 2 jet naprosto v pohodě v SFN na kanále 60.
A mux 3 by mohl jet z ČH na K61 později na K38 a z Ještědu na K52
a bylo by to naprosto v pohodě všechno...
Teď ještě o této variantě přesvědčit ČRa a ČTÚ, ten český slavný spolek,
co to tady vzájemně tak doprasil. Ale takto by to prostě šlo.
Ovšem do té chvíle, než se něco takového stane.
Prostě digitalizace přinesla dva multiplexy a to jedničku a dvojku.
Nic jiného nechodí. To, že třeba v Praze chodí někomu i 4. Tedy 1 i 2 i 3 i 4 to je mi s prominutím vuřt.
Tady jdou dva. Někomu jde třeba někde v Ostravě i pět. Tedy 1 i 2 i 3 i 4 i třeba lokálka Klimkovice.
Ale tedy jdou prostě české dva. Žádné tři.
+ 3 německé a od ppoloviny příštího roku půjde jeden polský.
Teoreticky by mohlo jít i RTM, on by výkon stačil. Tam jde o polohu nebo o nasměrování.
Dle těch obrázků, co tu byly, je to moc v pravo, síla by stačila. Pokud by se to dostalo malinko vlevo,
tak by to tady šlo. (Při pohledu z Liberce na vysílač. Třeba těch 20 m výše něco udělá, nevím...
Chtějí to prý zvednout o 20 m výše...)
V každém případě, nyní zde jde 5 multiplexů.
Od začátku 3 německé.
Potom přišla česká jednička.
A potom přišla česká dvojka.
A dál už nic.
Přitom, když by se to dělalo pořádně. Mohla zde už jet česká trojka.
A i lokální RTM.
Mohlo jich být tedy už 7.
No bohužel není tomu tak.
A tak tedy alespoň doufejme, že šestým bude v polovině roku 2012
ten polský mux 1 z Jelení hory.
/Genus ani RTM já prostě chytat nebudu. Přijímám sice i Astru 23,5°E i Thor 1°W,
ale tam nejsou a tak mají prostě smůlu. Tečka. Takže poradoxně slovenské regionálky
jako Patriot TV a CETV sledovat mohu. Místní nikoli. Je to sice směšné, ale je to tak./
Konec, konců, když na to přijde, chodí to přes internet
http://www.tvrtm.cz/zpravy-ivysilani-4357.htmlTřeba to ČRa a ČTÚ dělají schvalně a chtějí podporovat rozvoj Hbbtv
a aby lidi sledovali regionální stanice pře net...Co já vím ?
Asi ano, když dělají vše proto aby to v DVB-T nefungovalo ?
Tedy ani GENUS / ČRa - špatná konfigurace / ani RTM / ČTÚ a podivná 32 přidělená proti Krásnému./