Autor Téma: TV RTM z Ještědu  (Přečteno 42879 krát)

Tomáš Hon

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 39
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #30 kdy: 08. 12. 2011, 21:26:56 »
http://www.r1genus.cz/clanky/tiskove-zpravy-16/zaciname-psat-novou-kapitolu-vdejinach-televize-genus-11182/


RTM to se svojí polohou vysílače opravdu dokopala. Bude mít aktivní konkurenci a k tomu minimální pokrytí.Škoda jen,že se mux 3 vzájemě ruší,i tak má ale lepší příjmové podmínky než ten od RTM. A ještě kvůli němu asi nebude ani óčko a noe.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Vladimír Kabátník

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #31 kdy: 15. 12. 2011, 16:25:51 »
  V Liberci Pavlovicích je příjem RTM a celého muxu v pohodě.V Rychnově u J. jsem ale nezachytil vůbec žádný signál,i když signál ostatních muxů je 100 procent.Kanál 32 je zatím slabý jak čajíček ,obávají se kolize s vysílačem Krásné,vzdáleným nějakých 100 km.  Proč se nevyužije vysílač muxu 3 na 60 kanálu,kde je pouze Prima lowe?Je to plýtvání energií.My šetříme,radiokomunikace ne.Nebo mux 3 Radiokomunikacím nepatří?V tom dnešním bordelu je těžko se vyznat.               Zdraví Vladimír


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #32 kdy: 15. 12. 2011, 16:33:58 »
Proč se nevyužije vysílač muxu 3 na 60 kanálu,kde je pouze Prima lowe?Je to plýtvání energií.My šetříme,radiokomunikace ne.Nebo mux 3 Radiokomunikacím nepatří?V tom dnešním bordelu je těžko se vyznat.               Zdraví Vladimír

Plýtvání energií je spíše Mux 3 20kW z Ještědu, který u nás nejde chytit neboť se ruší vzájemně
s Černou horou. To už je více naděje, že chytíme Mux RTM.
Uvidíme, co to udělá až to trochu zvednou. Mux 3 ČRa bohužel patří. A také díky jejich konfigurací nechodí. V původní konfiguraci, ještě za CDG, by šel.
Ale Mux RTM naštěstí ČRa nepatří, ten patří majiteli RTM.
« Poslední změna: 15. 12. 2011, 16:38:08 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Leoš Zajíček

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #33 kdy: 15. 12. 2011, 22:00:34 »
Proč se nevyužije vysílač muxu 3 na 60 kanálu,kde je pouze Prima lowe?
To je naprosto jednoduché. Radiokomunikace si za pozici v muxu 3 z Ještědu účtují nějakých 300 tisíc měsíčně a to pro regionální televizi bez finančního zázemí nějaké velké společnosti je naprosto neufinancovatelné. Genus má v tomto velkou výhodu, že jej hodlá dotovat Syner.

Bohužel díky ČTÚ a jeho blokování velkých oblastních kanálů určených původně právě pro regionální televize je tu opět monopol Českých radiokomunikací na vysílače většího dosahu. Malým vysílatelům nezbývá, než honit pokrytí po kouskách, jak se dá. Tedy jediným výsledkem digitalizace pod vedením ČTÚ je, že místo slibovaných 4 celoplošných muxů a 3 regionálních muxů pro každou oblast tu máme pouze 3 celoplošné muxy a všechny provozuje (popř. zajišťuje) jedna společnost, která si diktuje nehorázné ceny.
« Poslední změna: 15. 12. 2011, 22:08:45 od Leoš Zajíček »


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #34 kdy: 16. 12. 2011, 09:02:14 »
Citace
Genus má v tomto velkou výhodu, že jej hodlá dotovat Syner.

Ono to brzy přistane Syner bavit až zjistí, že na tom prodělává boty.
Nebo on to od Primy už koupil ?

Citace
Tedy jediným výsledkem digitalizace pod vedením ČTÚ je, že místo slibovaných 4 celoplošných muxů a 3 regionálních muxů pro každou oblast tu máme pouze 3 celoplošné muxy a všechny provozuje (popř. zajišťuje) jedna společnost, která si diktuje nehorázné ceny.

To máš na mysli tři německé multiplexy, ne ? Ano ty v naší oblasti chodí.
Co se týče českých, tak zde chodí pouze dva. tj. český multiplex 1 a český multiplex 2.
Žádný třetí český multipex tady nefunguje a lokální také ne.
Jen dva české a tři německé.
To je výsledek české digitalizace RRTV a ČTÚ.

« Poslední změna: 16. 12. 2011, 09:03:57 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Leoš Zajíček

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #35 kdy: 16. 12. 2011, 23:04:52 »
Ono to brzy přistane Syner bavit až zjistí, že na tom prodělává boty.
Nebo on to od Primy už koupil ?

Jak je to po právní stránce nevím. Buď to Syner odkoupí a nebo to bude provozovat jiná společnost Syneru. Každopádně majitelem provozovatele Genus Plus bude Syner. To se ví.

Citace
To máš na mysli tři německé multiplexy, ne ? Ano ty v naší oblasti chodí.
Co se týče českých, tak zde chodí pouze dva. tj. český multiplex 1 a český multiplex 2.
Žádný třetí český multipex tady nefunguje a lokální také ne.

Psal jsem o třech multiplexech, které jsou provozovány na hned zpočátku digitalizace rozdělených kanálech. To, že ti mux3 kvůli konfiguraci nejde, neznamená, že nevysílá a neblokuje vysílací kanál, který by mohl využít třeba jiný vysílatel třeba s lepší konfigurací :-)


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #36 kdy: 17. 12. 2011, 10:08:33 »
Citace
Psal jsem o třech multiplexech, které jsou provozovány na hned zpočátku digitalizace rozdělených kanálech. To, že ti mux3 kvůli konfiguraci nejde, neznamená, že nevysílá a neblokuje vysílací kanál, který by mohl využít třeba jiný vysílatel třeba s lepší konfigurací :-)

No, ona zde napadla uživitale Milana Pantůčka, jedna velmi chytrá věc. Zatím se stále hovořilo jen o tom,
získat u Ještědu pro Mux 3 nějaký jiný kanál. To prý dokonce i ČRa po ČTÚ žadaly.
Ale prý jim nechce ČTÚ žádný další kanál dát, že prý už na Ještědu, žádný volný není.
Pak se zde hovořilo o tom, že by to tedy ČRa měly vrátit do původní konfigurace.
Ovšem to se ČRa udělat nechce, protože sice asi marně, ale doufají v nějaké velké počty regionálních stanic nebo co.
No a tak Milana Pantůčka napadlo ještě třetí řešení.
Když by se mux 2 a 3 na Ještědu a Černé hoře prohodily vzájemně.
Tím by mohl mux 2 jet naprosto v pohodě v SFN na kanále 60.
A mux 3 by mohl jet z ČH na K61 později na K38 a z Ještědu na K52
a bylo by to naprosto v pohodě všechno...
Teď ještě o této variantě přesvědčit ČRa a ČTÚ, ten český slavný spolek,
co to tady vzájemně tak doprasil. Ale takto by to prostě šlo.
Ovšem do té chvíle, než se něco takového stane.
Prostě digitalizace přinesla dva multiplexy a to jedničku a dvojku.
Nic jiného nechodí. To, že třeba v Praze chodí někomu i 4. Tedy 1 i 2 i 3 i 4 to je mi s prominutím vuřt.
Tady jdou dva. Někomu jde třeba někde v Ostravě i pět. Tedy 1 i 2 i 3 i 4 i třeba lokálka Klimkovice.
Ale tedy jdou prostě české dva. Žádné tři.

+ 3 německé a od ppoloviny příštího roku půjde jeden polský.
Teoreticky by mohlo jít i RTM, on by výkon stačil. Tam jde o polohu nebo o nasměrování.
Dle těch obrázků, co tu byly, je to moc v pravo, síla by stačila. Pokud by se to dostalo malinko vlevo,
tak by to tady šlo. (Při pohledu z Liberce na vysílač. Třeba těch 20 m výše něco udělá, nevím...
Chtějí to prý zvednout o 20 m výše...)

V každém případě, nyní zde jde 5 multiplexů.
Od začátku 3 německé.
Potom přišla česká jednička.
A potom přišla česká dvojka.
A dál už nic.

Přitom, když by se to dělalo pořádně. Mohla zde už jet česká trojka.
A i lokální RTM.
Mohlo jich být tedy už 7.

No bohužel není tomu tak.
A tak tedy alespoň doufejme, že šestým bude v polovině roku 2012
ten polský mux 1 z Jelení hory.

/Genus ani RTM já prostě chytat nebudu. Přijímám sice i Astru 23,5°E i Thor 1°W,
ale tam nejsou a tak mají prostě smůlu. Tečka. Takže poradoxně slovenské regionálky
jako Patriot TV a CETV sledovat mohu. Místní nikoli. Je to sice směšné, ale je to tak./

Konec, konců, když na to přijde, chodí to přes internet http://www.tvrtm.cz/zpravy-ivysilani-4357.html

Třeba to ČRa a ČTÚ dělají schvalně a chtějí podporovat rozvoj Hbbtv
a aby lidi sledovali regionální stanice pře net...Co já vím ?
Asi ano, když dělají vše proto aby to v DVB-T nefungovalo ?
Tedy ani GENUS / ČRa - špatná konfigurace / ani RTM / ČTÚ a podivná 32 přidělená proti Krásnému./

« Poslední změna: 17. 12. 2011, 11:21:05 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #37 kdy: 17. 12. 2011, 15:21:11 »
jose tady u me je multiplexu 7 :) 3 cesky celoplosny, 1 regionalni a 3 nemecky :) to ze ty mas smolika neni duvod k tomu aby si to takhle zobecnoval


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #38 kdy: 17. 12. 2011, 16:07:29 »
jose tady u me je multiplexu 7 :) 3 cesky celoplosny, 1 regionalni a 3 nemecky :) to ze ty mas smolika neni duvod k tomu aby si to takhle zobecnoval

Tohle zobcenění platí cca pro 1/3 Liberecka, což je poměrně hodně...
Samotné ČRa přiznaly v rozhovoru, zde na serveru DZ, že jde o velkou část Územní oblasti Trutnov
nebo jak tomu odborně říkají. Čili, když by šlo o naši ulici. Prosím. Jenže tady nejde o naší ulici.
Tady jde o celé podělání Liberecka jako takového. Napřed si vymysleli, že Ještěd vůbec nepojede.
Tedy měla to pokrýt Černá hora a Buková hora. Když s hrůzou zjistili, že to tady tak asi třetině nejde.
Tedy Buková hora pokryje dejme tomu třetinu a Černá hora pokryje dejme tomu třetinu.
A třetinu nepokrývalo NIC.
Tak spustili Ještěd. Jenže překonfigurovali mux 3, čímž zničili jednofrekvenční síř SFN.
Takže v podstatě tedy vyměnili třetinu za jinou třetinu.
Tedy dostane se to na tu, kde to nebylo a kam nedosáhla ani Buková hora ani Černá hora.
Ale zničili pro změnu tu, kde je Černá hora, protože se navzájem ruší Černá hora a Ještěd.
Takže na Liberecku přechod z analogového pozemního vysílání na digitální pozemní vysílání nevzvládli.
A to zcela. To, že Tobě to náhodou jde, vůbec nehraje roli.

Co se týče RTM těm přidělili tak blbý kanál, že nemohou jít na původní plánovaný výkon
pro pokrytí Liberecka. Protože by to rušilo Krásný. Takže teď museli přidělit další kanál zvlášť pro Jablonec. Čili výkon vysílače u RTM v Liberci, je podstatně nižšší nežli byl plánovaný.
Když by to bylo, jak to mělo být, tak by to pravděpodobně šlo.

Ale dobře, dejme tomu, že RTM je lokální záležitost a dejme tomu, to by jsem oželel.
I když tím popřeli samu výhodnost DVB-T,
tedy mělo to dvě frekvence a má to zase dvě frekvence.
Ale pokud tady mají tu drzost nazývat mux 3 celoplošným.
Tak žádám o snížení televizních poplatků o 1/3 tedy o mux3. Nefunguje.
A doporučuji aby Prima Love neplatila ČRa vysílaní z vysílačů Ještěd a Černá hora.
Nefunguje to. Vše.




« Poslední změna: 17. 12. 2011, 16:32:35 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #39 kdy: 17. 12. 2011, 21:48:12 »
jose tady u me je multiplexu 7 :) 3 cesky celoplosny, 1 regionalni a 3 nemecky :) to ze ty mas smolika neni duvod k tomu aby si to takhle zobecnoval

Tohle zobcenění platí cca pro 1/3 Liberecka, což je poměrně hodně...
Samotné ČRa přiznaly v rozhovoru, zde na serveru DZ, že jde o velkou část Územní oblasti Trutnov
nebo jak tomu odborně říkají. Čili, když by šlo o naši ulici. Prosím. Jenže tady nejde o naší ulici.
Tady jde o celé podělání Liberecka jako takového. Napřed si vymysleli, že Ještěd vůbec nepojede.
Tedy měla to pokrýt Černá hora a Buková hora. Když s hrůzou zjistili, že to tady tak asi třetině nejde.
Tedy Buková hora pokryje dejme tomu třetinu a Černá hora pokryje dejme tomu třetinu.
A třetinu nepokrývalo NIC.
Tak spustili Ještěd. Jenže překonfigurovali mux 3, čímž zničili jednofrekvenční síř SFN.
Takže v podstatě tedy vyměnili třetinu za jinou třetinu.
Tedy dostane se to na tu, kde to nebylo a kam nedosáhla ani Buková hora ani Černá hora.
Ale zničili pro změnu tu, kde je Černá hora, protože se navzájem ruší Černá hora a Ještěd.
Takže na Liberecku přechod z analogového pozemního vysílání na digitální pozemní vysílání nevzvládli.
A to zcela. To, že Tobě to náhodou jde, vůbec nehraje roli.

Ano,bohužel cca 30 KM od Ještědu (Kravaře u České Lípy) nechytnu Černou Horu,protože i při přímém zásahu Antény na Černou Horu tak Ještěd ruší i tím 20°odrazem v Multiplexu 3 K 60 =(  Multiplex 1-2 NENÍ PROBLÉM jak z Ještědu tak z Černé Hory,ještě že jsem vyměnil síto za LP na Bukovu Horu a tak K 55 jde vcelku dobře,tak ségra je ráda za tohle řešní,když je Č.H.s Ještědem v Kelu,a to prosím je na konci Českolipského okresu,v Kravařích =) a Taky Ještěd je zde silná rušička K 60 =( z Černé Hory =(
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #40 kdy: 17. 12. 2011, 22:30:39 »
Citace
Ano,bohužel cca 30 KM od Ještědu (Kravaře u České Lípy) nechytnu Černou Horu,protože i při přímém zásahu Antény na Černou Horu tak Ještěd ruší i tím 20°odrazem v Multiplexu 3 K 60 =(  Multiplex 1-2 NENÍ PROBLÉM jak z Ještědu tak z Černé Hory,ještě že jsem vyměnil síto za LP na Bukovu Horu a tak K 55 jde vcelku dobře,tak ségra je ráda za tohle řešní,když je Č.H.s Ještědem v Kelu,a to prosím je na konci Českolipského okresu,v Kravařích =) a Taky Ještěd je zde silná rušička K 60 =( z Černé Hory =(

Zajímavé na tom je to, že o této oblasti ČRa vědí, o tom se zmiňovaly,
tedy velká oblast vlevo od Ještědu, při pohledu z Prahy.
/ A zřejmě tedy doufají jaksi v to, že část tamních obyvatel zachrání Buková hora. /
Jenže já mluvím o oblasti vpravo od Ještědu, při pohledu z Prahy, která je postižena úplně stejně.
Na víc, ten jejich Jiří Vykydal tu na DZ tvrdil, že nikdo o signál z ČH nepřišel.
Což právě všichni tady v okolí přišli.
Takže buď je to arogantní drzí lhář, který by se měl plazit kanálama a ne dělat rozhovory pro média.
Anebo nemá ani tuchu o tom, co se v tom jeho bordelu, zvaném ČRa, vůbec děje.

V každém případě zde na tomto serveru zazněly už 3 možnosti jak to uvést do provozu.
1) Dát Mux 2 na Ještědu na jiný kanál.
2) Vrátit Muxu 3 původní konfiguraci jakou měl za CDG
3) Na Ještědu a Černé hoře vzájemně prohodit kanály Mux 3 a Mux 2.



« Poslední změna: 17. 12. 2011, 22:39:32 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #41 kdy: 20. 12. 2011, 15:27:59 »
Ty furt mluvis o nejakejch velkejch skupinach, ja bych za to ruku do ohne nedal. Pises o oblastech vlevo vpravo ale to sou tak zjednoduseny interpretace, ze si z nich nelze udelat obrazek o nicem. Podle me usuzujes z vykriku maly skupinky a mocne to globalizujes. Tobe koliduje mpx3 i kdyz vytahnes kus dratu z okna ?



José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #42 kdy: 20. 12. 2011, 16:35:28 »
Tak takto to popsaly ČRa, velkou oblast vlevo od Ještědu při pohledu z Prahy. Ten popis, zde takto je.
Ony neuvedly přímo vesnice a čvrti Liberce, kde to nejde. No a co se týče oblasti vpravo,
tak se asi podívat na pokrytí Černé hory, to si překrýt pokrytím Ještědu a tam,
kde jsou obě, tak se to zruší vzájemně, protože je to stejný K60
a konfigurace muxu neumožňuje aby to pracovalo na vzdálenost mezi ČZ a J.
   
« Poslední změna: 20. 12. 2011, 16:43:54 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #43 kdy: 20. 12. 2011, 22:26:02 »
stojim v prumetu obou signalu . otocim se na jested a chytam mpx3 z jestedu bez zavad. otocim se na ČH a chytam ČH bez zavad.
chytas mpx3 na kus dratu s problemem ? ptam se podruhe a cekam znova odpoved


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #44 kdy: 21. 12. 2011, 00:25:07 »
Citace
[
chytas mpx3 na kus dratu s problemem ? ptam se podruhe a cekam znova odpoved

Na kus drátu nechytám pochopitelně zhola nic. STA, anténa na střeše + zesilovač,
otočená na Ještěd je rušena z druhé strany ČH = NEJDE NIC.
Ostatní muxy Ještěd i ČH jdou normálně.

Pokud by se ti rušil signál ČH s J, měl by jsi též černou obrazovku = nic se ti neruší.
Chytáš buď jen ČH nebo buď jen Ještěd ať si tím točíš, jak chceš.
Čili jeden z těch signálů k Tobě nedoleze. Jdou ti mux 1 i 2 jak z Ještědu, tak z ČH,
současně, tedy při obou natočení ?
« Poslední změna: 21. 12. 2011, 00:30:29 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL