Autor Téma: TV RTM z Ještědu  (Přečteno 52066 krát)

Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #60 kdy: 22. 12. 2011, 09:28:52 »
to jestli jested nebo cernou by si mel rozhodnout podle toho jaka je uroven signalu. i kdyby byl jested slabsi tak bych za cenu investice do ty nejsilnejsi anteny bral jested. ten se ti bude chytat lip, protoze kdyz budes chytat cernou, tak mozna budes resit odrazy z jestedu .  http://www.omko.cz/antena-58-62k-12-14db/
navic mas na jested mnohem cistsi fresnelku. podle tohodle http://www.heywhatsthat.com/?view=NOSLMFAT - show profile - lizes pri pohledu na cernou teren.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #61 kdy: 22. 12. 2011, 12:27:24 »
to jestli jested nebo cernou by si mel rozhodnout podle toho jaka je uroven signalu. i kdyby byl jested slabsi tak bych za cenu investice do ty nejsilnejsi anteny bral jested. ten se ti bude chytat lip, protoze kdyz budes chytat cernou, tak mozna budes resit odrazy z jestedu .  http://www.omko.cz/antena-58-62k-12-14db/
navic mas na jested mnohem cistsi fresnelku. podle tohodle http://www.heywhatsthat.com/?view=NOSLMFAT - show profile - lizes pri pohledu na cernou teren.

To odstínit Černou Horu nebude jednoduchý,i přes lízání má tu dostatečný signál na příjem!měřákem to změřit mohu,ale zřejmě se potvrdí situace že Černá Hora se u ségry dá přijímat! takže přímo na JEŠTĚD můžu ale otázkou zní kam ANTÉNU na JEŠTĚD aby se odstínil signál z Černé Hory?!!

Jednodušší je pořídit ségře INTERNET a NOTEBOOK =) nebo satelitní reciver nový na IRDETO a to tento http://www.tvdigitalne.cz/gosat-gs-7055-hdi.html =D
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #62 kdy: 22. 12. 2011, 12:33:44 »
Citace
vratme se na zacatek tohodle offtopicu. ty ses tady vyjadril ( v tematu o RTM) takze se budem bavit o mnozine pro ktere je RTM urcena, ze tady ( zrejme myslen liberec) nejde chytit mux3

GENUS je nejbližší konkurence RTM. Tedy snad bych to ani nenazval přímo /off topic / jde o dvě regionální televizní stanice v Liberci. A padlo zde v souvislosti s RTM, že GENUS udělal lépe, že si nevytvářel vlastní multiplex, ale, že šel k ČRa do mux 3. A já na to reagoval s tím, že o moc lépe neudělal, že mux 3 tu nefunguje...

Citace
obavam se ale, ze v techto lokalitach je vase bytovka clenem mnoziny jednotek kterejm nejde mux3 , ale mnozina tech kterejm nejde RTM je mnohem vetsi

já si myslím, že problém bagatelizuješ, chápu, že tak činí ČRa, nevím, co k tomu vede Tebe... Ale podle mne není tak malý, jak se snažíš tvrdit. Vezmi si, co je tady paneláků a různých bytovek a činžáků ....a ČH jela dříve nežli Ještěd. takže vím o dosti případech, kdy si nechali už STA upravit tak aby mohli chytat a chytali ČH. To jim nyní spuštěním Ještědu vyrušili, takže minimálně jim vytáhnou další prachy z kapes za úpravu, tak též typuji, že někteří se na ní vykašlou, protože jim Prima Love a Genus za to stát nebude, na víc to odrušení, tím způsobem , že se to dá na bok domu, zase narazí na majitele a všechny tyhle anténní estéty, kterých se také s digitalizací vyrojilo... takže já osobně tvrdím, že ten problém tady jednoznačně je a nemá smysl ho zastírat nebo tvrdit, že neexistuje... a tvrdím to právě v souvislosti s RTM, že tedy ani pro GENUS není mux 3 žádnou výhrou, spíše přesně opačně...
dokonce jsem tady navrhoval aby se majitele muxu RTM dohodli s Prima Love a měli tam vedle Noe a Óčka ještě i Prima Love, která by se tak mohla dostat k divákům, ke kterým se přes mux 3 nedostane...
« Poslední změna: 22. 12. 2011, 12:40:22 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #63 kdy: 22. 12. 2011, 17:52:18 »

To odstínit Černou Horu nebude jednoduchý,i přes lízání má tu dostatečný signál na příjem!měřákem to změřit mohu,ale zřejmě se potvrdí situace že Černá Hora se u ségry dá přijímat! takže přímo na JEŠTĚD můžu ale otázkou zní kam ANTÉNU na JEŠTĚD aby se odstínil signál z Černé Hory?!!

Jednodušší je pořídit ségře INTERNET a NOTEBOOK =) nebo satelitní reciver nový na IRDETO a to tento http://www.tvdigitalne.cz/gosat-gs-7055-hdi.html =D

podivej se prosimte jak vypada diagram nejaky hodne moc smerovy anteny ! a jeste si jednou a opravdu poradne precti co sem napsal.
vubec nemer to, jestli se cerna hora da prijimat. merenim zjisti jen to, jaka je uroven signalu. pokud je jested silnej nebo roven cerny hore, tak nepotrebujes ani nikterak silnou antenu. cim silnejsi bude, tim bude mit ostrejsi diagram a tim lip ten jested chytnes i bez stineni nejakym barakem !
a vis co je divny ? nejdriv pises ze chces genus, tedka zase cernou horu.

GENUS je nejbližší konkurence RTM. Tedy snad bych to ani nenazval přímo /off topic / jde o dvě regionální televizní stanice v Liberci. A padlo zde v souvislosti s RTM, že GENUS udělal lépe, že si nevytvářel vlastní multiplex, ale, že šel k ČRa do mux 3. A já na to reagoval s tím, že o moc lépe neudělal, že mux 3 tu nefunguje...
ty ses dobrej demagog. pis pravdu. mux3 nefunguje tobe. znas ve zdejsi lokalite nekoho dalsiho ? ja ne.

Citace
já si myslím, že problém bagatelizuješ, chápu, že tak činí ČRa, nevím, co k tomu vede Tebe... Ale podle mne není tak malý, jak se snažíš tvrdit. Vezmi si, co je tady paneláků a různých bytovek a činžáků ....a ČH jela dříve nežli Ještěd. takže vím o dosti případech, kdy si nechali už STA upravit tak aby mohli chytat a chytali ČH. To jim nyní spuštěním Ještědu vyrušili, takže minimálně jim vytáhnou další prachy z kapes za úpravu, tak též typuji, že někteří se na ní vykašlou, protože jim Prima Love a Genus za to stát nebude, na víc to odrušení, tím způsobem , že se to dá na bok domu, zase narazí na majitele a všechny tyhle anténní estéty, kterých se také s digitalizací vyrojilo... takže já osobně tvrdím, že ten problém tady jednoznačně je a nemá smysl ho zastírat nebo tvrdit, že neexistuje... a tvrdím to právě v souvislosti s RTM, že tedy ani pro GENUS není mux 3 žádnou výhrou, spíše přesně opačně...
dokonce jsem tady navrhoval aby se majitele muxu RTM dohodli s Prima Love a měli tam vedle Noe a Óčka ještě i Prima Love, která by se tak mohla dostat k divákům, ke kterým se přes mux 3 nedostane...
to ze nekdo musel mit cernou horu za kazdou cenu a vyplacal kupu penez za prijem z cerny hory ac bylo uz v ty dobe jasny ze jested pojede, je myslim dukazem neceho uplne jinyho. ty si to samozrejme otacis na svoji pisnicku mux3 nejde. at si otocej antenu, budou mit jak mux3 tak RTM. tady neni co resit. to neni problem CRA , ale jen tech , ktery hrozne spechali. k tomu neni vic co dal diskutovat. rozumnej clovek pred koncem digitalizace zadny blbosti s antenama nedelal, pockal az bude hotovo a pak resil. uz ted je mnozina STA ktery by se museli predelavat kuli preladeni mux3 mnohem vetsi nez ta, ktery to nejde protoze spechali a chteli cernou horu.



Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #64 kdy: 22. 12. 2011, 18:45:45 »

To odstínit Černou Horu nebude jednoduchý,i přes lízání má tu dostatečný signál na příjem!měřákem to změřit mohu,ale zřejmě se potvrdí situace že Černá Hora se u ségry dá přijímat! takže přímo na JEŠTĚD můžu ale otázkou zní kam ANTÉNU na JEŠTĚD aby se odstínil signál z Černé Hory?!!

Jednodušší je pořídit ségře INTERNET a NOTEBOOK =) nebo satelitní reciver nový na IRDETO a to tento http://www.tvdigitalne.cz/gosat-gs-7055-hdi.html =D

podivej se prosimte jak vypada diagram nejaky hodne moc smerovy anteny ! a jeste si jednou a opravdu poradne precti co sem napsal.
vubec nemer to, jestli se cerna hora da prijimat. merenim zjisti jen to, jaka je uroven signalu. pokud je jested silnej nebo roven cerny hore, tak nepotrebujes ani nikterak silnou antenu. cim silnejsi bude, tim bude mit ostrejsi diagram a tim lip ten jested chytnes i bez stineni nejakym barakem !
a vis co je divny ? nejdriv pises ze chces genus, tedka zase cernou horu.

GENUS je nejbližší konkurence RTM. Tedy snad bych to ani nenazval přímo /off topic / jde o dvě regionální televizní stanice v Liberci. A padlo zde v souvislosti s RTM, že GENUS udělal lépe, že si nevytvářel vlastní multiplex, ale, že šel k ČRa do mux 3. A já na to reagoval s tím, že o moc lépe neudělal, že mux 3 tu nefunguje...
ty ses dobrej demagog. pis pravdu. mux3 nefunguje tobe. znas ve zdejsi lokalite nekoho dalsiho ? ja ne.

Citace
já si myslím, že problém bagatelizuješ, chápu, že tak činí ČRa, nevím, co k tomu vede Tebe... Ale podle mne není tak malý, jak se snažíš tvrdit. Vezmi si, co je tady paneláků a různých bytovek a činžáků ....a ČH jela dříve nežli Ještěd. takže vím o dosti případech, kdy si nechali už STA upravit tak aby mohli chytat a chytali ČH. To jim nyní spuštěním Ještědu vyrušili, takže minimálně jim vytáhnou další prachy z kapes za úpravu, tak též typuji, že někteří se na ní vykašlou, protože jim Prima Love a Genus za to stát nebude, na víc to odrušení, tím způsobem , že se to dá na bok domu, zase narazí na majitele a všechny tyhle anténní estéty, kterých se také s digitalizací vyrojilo... takže já osobně tvrdím, že ten problém tady jednoznačně je a nemá smysl ho zastírat nebo tvrdit, že neexistuje... a tvrdím to právě v souvislosti s RTM, že tedy ani pro GENUS není mux 3 žádnou výhrou, spíše přesně opačně...
dokonce jsem tady navrhoval aby se majitele muxu RTM dohodli s Prima Love a měli tam vedle Noe a Óčka ještě i Prima Love, která by se tak mohla dostat k divákům, ke kterým se přes mux 3 nedostane...
to ze nekdo musel mit cernou horu za kazdou cenu a vyplacal kupu penez za prijem z cerny hory ac bylo uz v ty dobe jasny ze jested pojede, je myslim dukazem neceho uplne jinyho. ty si to samozrejme otacis na svoji pisnicku mux3 nejde. at si otocej antenu, budou mit jak mux3 tak RTM. tady neni co resit. to neni problem CRA , ale jen tech , ktery hrozne spechali. k tomu neni vic co dal diskutovat. rozumnej clovek pred koncem digitalizace zadny blbosti s antenama nedelal, pockal az bude hotovo a pak resil. uz ted je mnozina STA ktery by se museli predelavat kuli preladeni mux3 mnohem vetsi nez ta, ktery to nejde protoze spechali a chteli cernou horu.



Rozumím tomu spěchu,protože Černá Hora tu byla první a tak na dosah,tedy těm kdo neměl možnost příjmu Bukové Hory,takže mimo jiné Genus bude i na Černé Hoře nemýlim se tak proč nebrat Černou Horu,ale chápu měřákem chce ty vychytat zda-li by nestálo za zvážení jaké jsou reálné hodnoty a dle hodnot naměřit na Ještěd nebo Černou Horu,která je nyní přímo anténa LP nastavena,tomu rozumím až tam budu přeměřit MUX 3  K 60 na Ještěd přímo a nebo ČH přímo a dle hodnot nasměrovat tam či tam =),nebo lépe ůtlum K 6O na LP antény a sloučit s kanálovou anténou K 58-62 a sloučit s LP antény,to je řešení a nastavit na ČH,protože tam genus bude taky,za předpokladu kvalitnějšího signálu,když vysílají 100 KW výkonem !!! oproti 20 KW z Ještědu !!! na tu vzdálenost cca 80 km ČH 100KW MUX 3 a 40 km Ještěd 20KW MUX 3 =) toť technické ůdaje,ale raději měřákem pro kontrolu by bylo super =)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #65 kdy: 22. 12. 2011, 18:53:49 »
 :) Od: Dohledové centrum ÚVS <vspraha@radiokomunikace.cz>
Předmět: FW: Nahlásit problémy s příjmem DVB-T (Diváci)
Datum: 22.12. 2011, 09:54 - dnes v 09:54
 
Dobrý den,
všechny parametry, které se týkají vysílání jsou přidělovány Českým telekomunikačním úřadem a to i na základě mezinárodních koordinací a všichni provozovatelé vysílacích zařízení jsou tyto parametry povinní dodržovat. Z uvedeného vyplývá, že změna kanálu nebo polarizace není pouze v naší kompetenci a je dost složitá. V případě změny polarizace by byla nutná změna vysílací antény a mám obavu, že výluku ve vysílání na dobu potřebnou pro výměnu antény by žádná televizní společnost nepovolila, nehledě na ekonomickou stránku celé věci.
Radit bez znalosti příjmových podmínek přímo v místě příjmu je obtížné, ale přesto bych si dovolil poradit použít pro příjem Černé Hory nějakou směrovou anténu, kterou by bylo vhodné umístit na stěnu budovy, která je od vysílače Ještěd odvrácená a má přímou viditelnost směrem na Černou Horu.
 
S pozdravem
 
Aleš Procházka
oddělení dohledu vysílacích a distribučních sítí 
České Radiokomunikace a.s.
U Nákladového nádraží 3144
130 00 Praha 3
T +420 844 900 001
www.radiokomunikace.cz
 :D
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #66 kdy: 22. 12. 2011, 19:21:19 »
Citace
nekdo musel mit cernou horu za kazdou cenu a vyplacal kupu penez za prijem z cerny hory

jakou kupu peněz, prostě se dala anténa na ČH, stejně tady chce každý Poláky Jelení Horu a to je skoro stejný směr...

ostatně první tady jela Buková hora a kdo mohl chytal Bukovou horu, viz třeba už zmíněný Dlouhý Most, kde už měl tři muxy, zatím co z Ještědu jel až za rok druhý a až za další rok třetí, za dva roky čekaní, si tady další třetina lidí raději pořídila satelitní příjem, nežli by čekala na celou slavnou digitalizaci Ještědu...


Citace
ac bylo uz v ty dobe jasny ze jested pojede, je myslim dukazem neceho uplne jinyho.

to bylo jasné až když pokrachovala Z1 a Public TV a dostala se tam Prima Love
a my jsme zrovna jak pitomci na Ještěd čekali a jak jsme s celým Ještědem dopadli = tak, že to nejde. Ovšem ti kolem dopadli hůř, ti teď mají nefunkční ĆH.

Citace
ty si to samozrejme otacis na svoji pisnicku mux3 nejde.

jistě, jde snad ?

Citace
at si otocej antenu, budou mit jak mux3 tak RTM.

to udělali a dopadli identicky jak my...
když na to přijde, tak on se ti ten signál ČH odrazí i od toho ještědského hřbetu, že...

Citace
tady neni co resit. to neni problem CRA , ale jen tech , ktery hrozne spechali. k tomu neni vic co dal diskutovat.

to je samozřejmě problém ČRa, které znefunkčnily mux 3, který by za původních parametrů CDG fungoval a ještě k tomu ho nechaly překonfigurovat zcela zbytečně, protože tolik stanic do něj stejně neseženou...

Citace
rozumnej clovek pred koncem digitalizace zadny blbosti s antenama nedelal, pockal az bude hotovo a pak resil.

my jsme čekali a dočkali jsme se toho, že se nic dělat nemusí, prostě mux 3 nefunguje, no alespoń jsme ušetřili

Citace
uz ted je mnozina STA ktery by se museli predelavat kuli preladeni mux3 mnohem vetsi nez ta, ktery to nejde protoze spechali a chteli cernou horu.

co chceš předělávat ? když by vrátily mux 3 původní parametry tak se nic nikde předělávat nemusí...

když by vzájemně prohodily na J a ČH, mux 2 a mux 3 tak se také vůbec nic předělávat nemusí a mux 2 by jel v SFN

jedině snad, když by dali čistě mux 3 na J na jiný kanál, tak by to musel někdo předělat, ale těch by bylo naprosté minimum, protože stejně všichni mají širokopásmové antény a na co chytají mux 3 / když jsou v místě, kde jim náhodou jde / tak na to chytají i mux 1 a mux 2 a když mají štěstí tak i RTM, ale jiný kanál jim ČTÚ stejně nikdy nedá, takže spíše již popsaná varianta jedna nebo varianta dvě

v každém případě konec bude až s Poláky, tedy v polovině roku 2012, analog zatím jede špičkově i na anténu natočenou na Ještěd... jestli takto pojede i DVB-T nevím, když tak se bude samozřejmě muset dát anténa na Jelení horu, kterou tady pochopitelně všichni chtějí...
« Poslední změna: 22. 12. 2011, 19:44:00 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #67 kdy: 22. 12. 2011, 19:35:24 »
:) Od: Dohledové centrum ÚVS <vspraha@radiokomunikace.cz>
Předmět: FW: Nahlásit problémy s příjmem DVB-T (Diváci)
Datum: 22.12. 2011, 09:54 - dnes v 09:54
 
Dobrý den,
všechny parametry, které se týkají vysílání jsou přidělovány Českým telekomunikačním úřadem a to i na základě mezinárodních koordinací a všichni provozovatelé vysílacích zařízení jsou tyto parametry povinní dodržovat. Z uvedeného vyplývá, že změna kanálu nebo polarizace není pouze v naší kompetenci a je dost složitá. V případě změny polarizace by byla nutná změna vysílací antény a mám obavu, že výluku ve vysílání na dobu potřebnou pro výměnu antény by žádná televizní společnost nepovolila, nehledě na ekonomickou stránku celé věci.
Radit bez znalosti příjmových podmínek přímo v místě příjmu je obtížné, ale přesto bych si dovolil poradit použít pro příjem Černé Hory nějakou směrovou anténu, kterou by bylo vhodné umístit na stěnu budovy, která je od vysílače Ještěd odvrácená a má přímou viditelnost směrem na Černou Horu.
 
S pozdravem
 
Aleš Procházka
oddělení dohledu vysílacích a distribučních sítí 
České Radiokomunikace a.s.
U Nákladového nádraží 3144
130 00 Praha 3
T +420 844 900 001
www.radiokomunikace.cz
 :D

Ano nad dveřmi bych právě dal tu směrovou anténu,viz fotka cca 3 metry nad zemí kde budova protilehlého přes silnici by právě Ještěd Stínil a Černé Hoře nic nebránit v příjmu =)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #68 kdy: 22. 12. 2011, 22:19:44 »
:D ;D ;) :) ;D :D ;) :D ;D :) ;) :D ;D ;) :D ;D :D ;)
nekonecna snuska bludu. na valne vetsine liberce funguje mux3 bez problemu, jen u joseho brtnika nejde, ale ten tijatr kterej to provazi je opravdu  ;D ;) :) :D ;D ;) :D ;D ;) :D :) ;) ;D
polaci ?? ten kdo chtel polaky ma karticku v satu a na tvoje cekani na jeden mux dela  ;D :D ;) :) ;D :D ;) uz ma davno celou nadilku a s minimalnima nakladama. a nejakej pozemak ho neinteresuje.
myslis ze preladeni STA je jen o sirokopasmove antene ?  ;D :D ;) :) ;D :D ;) :D ;D :) 
myslim ze tvuj problem neni jen v muxu3, ale ja bych byl asi taky nasranej kdyby mi neslo RTM a u souseda to slo.
« Poslední změna: 22. 12. 2011, 22:40:38 od Franta Finta »


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #69 kdy: 22. 12. 2011, 22:43:12 »
:D ;D ;) :) ;D :D ;) :D ;D :) ;) :D ;D ;) :D ;D :D ;)
nekonecna snuska bludu. na valne vetsine liberce funguje mux3 bez problemu, jen u joseho brtnika nejde, ale ten tijatr kterej to provazi je opravdu  ;D ;) :) :D ;D ;) :D ;D ;) :D :) ;) ;D
polaci ?? ten kdo chtel polaky ma karticku v satu a na tvoje cekani na jeden mux dela  ;D :D ;) :) ;D :D ;) uz ma davno celou nadilku a s minimalnima nakladama. a nejakej pozemak ho neinteresuje.
myslis ze preladeni STA je jen o sirokopasmove antene ?  ;D :D ;) :) ;D :D ;) :D ;D :) 
myslim ze tvuj problem neni jen v muxu3, ale ja bych byl asi taky nasranej kdyby mi neslo RTM a u souseda to slo.


Pokud mux 3 funguje,tak bych řešil odtlumením K 60 u ségry jak jsi mi navrhoval k LP anténám a sloučit s úzkopásmovou K 58-K62 nad hlavním vchodem(Střed domu) cca 2.5-3 metry nad zemí a sloučit s LP anténama a i tomu věřím že to půjde z černé hory,kde bude genus ale proč ČESKÉ RADIOKOMUNIKACE PŘES CDG ZMĚNÍ OCHRANNÝ INTERVAL NA 1/4 na MUX 3 po celé republice a nebude nikde problém,a nemusí nic řešit,když to šlo...proč trvat na OI 1/8 proč na tomto trvat?,vrátit na hodnoty původní a vysílače budou fungovat stejně jako MUX 1-2 tak nově i MUX 3 to je problém?!! a nebude u ségry taky žádný problém a bez úzkopásmové K 60 která už nebude za potřebí,protože se Ještěd s ČH s OI 1/4 nebudou rušit,protože zde K 48 MUX 2 se zde také neruší na západě a to prosím je tu Krašov,Vranní Vrch a Svatobor na stejném K 48 a Nekoliduje to =)
TAKže ČRa může kdykoliv vrátit OI ze současné 1/8 na původní 1/4 a nebude problém jako není problém s MUX 1-2 !!!! PO CELÉ ČR !!!!  8)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #70 kdy: 22. 12. 2011, 23:48:06 »
Citace
nekonecna snuska bludu.

tvoje, jsi zapomněl dodat...
nebo bych se spíše zeptal, kolik Ti ČRa a za tu propagaci platí ?

Citace
na valne vetsine liberce funguje mux3 bez problemu, jen u joseho brtnika nejde,

no já osobně vím konkrétně o 7 panelácích v různých lokalitách, kde naprosto bezpečně nejde...

Citace
polaci ?? ten kdo chtel polaky ma karticku v satu

tak já třeba jo, ale ne všichni lidi používají DVB-S, zatím bohužel snad podle nejnovějšáích odhadů
tak 50% je zatvrzele u DVB-T a až dalších 50% má buď DVB-S nebo DVB-C...

Citace
ale ja bych byl asi taky nasranej kdyby mi neslo RTM a u souseda to slo.

tak příjemce RTM znám zatím jen jednoho a to v Rochlici, tam to bez problémů jede...
tady to nejede, když zvedneš své velectěné oči k těm mapám pokrytí...
...takže ani žádnému sousedovi tak do okruhu dejme tomu těch 2-4km...
chodí to v Hanychově, Chodí to v Rochlici, čili směr toho vysílače na město...
Když by se dodržel původní plán a bylo to z toho místa vysíláno na Jablonec tak by to patrně šlo...
Ovšem ten se nemohl dodržet k vůli přidělenému nesmyslném K32...
A teď už mají druhý kanál v Jablonci svůj.
I když mají ten Libercký vysílač zvedat o 20m výše...
Netuším jestli to pomůže nebo ne...
Teď jsem schvalně porovnal výšku našeho baráku a domu na Dlouhých Mostech,
kde už jsem RTM chytil a je to tam o 50m výše.





« Poslední změna: 23. 12. 2011, 00:01:46 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #71 kdy: 23. 12. 2011, 12:29:58 »
vyprdni se prosimte na nejakou jednofrekvencni sit, to je od samyho zacatku nedomysleny.
smerovy anteny maj krom hlavniho laloku taky mrtvy laloky, kterejma muzes odstinit zdroje ruseni-parazitickej signal. natoc to na jested uplne klidne na strese a chvili s tim hejbej nez dostanes parazitickej vysilac do mrtvyho mista. jen musis mit takovou montaz, ktera zvladne nakloneni i vertikalne a antenu se spravnejma vlastnostma. jen mam nemalou obavu, aby to cely nedopadlo jak na nemnoha mistech v liberci :))))))


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #72 kdy: 23. 12. 2011, 12:46:07 »

definuj ty mista kde to nejde presne na mape. neverim tomu ze to nejde. 5 km od vysilace to funguje i na kus dratu, mnohdy i bez toho dratu


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #73 kdy: 23. 12. 2011, 13:13:35 »
Citace
definuj ty mista kde to nejde presne na mape. neverim tomu ze to nejde. 5 km od vysilace to funguje i na kus dratu, mnohdy i bez toho dratu

Vždyť jsi je definoval sám, víš moc dobře v kterých místech je problém, Vesec. Pilínkov, Rochlice atd.
V Rochlici, když to dáš na střechu tak to také ani náhodou NEJDE. Ale, když to dáš na bok baráku,
tj. lidi se vyprdli na STA a dali si na balkony svoje vlastní, tak z těch to potom už v pohodě samozřejmě jde.
Ovšem pak nechávali zbytečně někde před 2 lety dělat STA, že. Když stejně musí jet na vlastní antény na balkonech. A estetice to také asi neprospělo.
Atd. Prostě ten problém tu je a nezastřeš ho ani Ty ani ČRa. Nejlépe by udělaly, když by se uráčily ho opravit.
« Poslední změna: 23. 12. 2011, 15:01:44 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #74 kdy: 23. 12. 2011, 18:11:47 »
 Prostě ten problém tu je a nezastřeš ho ani Ty ani ČRa. Nejlépe by udělaly, když by se uráčily ho opravit.
[/quote]


Ano!!! když to jde na MUX 1-2 tak proč ne na MUX 3!!!! takže vraŤTe OI NA 1/4 a bude KLId...to protože MUX 1-2 je v pohodě,tak proč tyto experimenty,samozřejmě anténa zastíněná nejlépe na zemi je fajn a klidně bych tam mohl brát všechny MUXY z ČH a na střeše signál z antén nebrat VůBEC!!!to je také řešení,včetně výměny satelitního reciveru a pořízení INTernetového připojení na Notebooku či Samsung dotykovém mobilu,to je jedna z řad řešení,ale nejraději bych bral hodnoty MUX 3 na stejných parametrech MUX 1-2 tedy všecí stejné hodnoty MUX 1-2-3 a bylo by po problému,problém je ČRa,který si 1/8 OI vymyslel,tak ať si tenhle nesmysl laskavě opraví =) (samozřejmě na OI 1/4)  8)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)