Dvě nové odnože Ant. Bayern jsou přidány (info a Top40), ale základní program Antenne Bayern v DAB pořád chybí...
Antenne Bayern tam zřejmě nikdy nebude. Tam došlo ke změně a je tam místo ní ta Antenne TOP 40.
Antenne Bayern Info Digital plánované bylo. Ale ta Antenne TOP 40 plánovaná nebyla.
Zřejmě se rozhodli ji nasadit místo Antenne Bayern.
Takže to už takto zůstane Antenne TOP 40 a Antenne Bayern Info Digital.
Jediná další stanice, která by měla být ještě zařazena do konce ledna 2012 je
ABSOLUT RELAX.
Stránky to nemá a odhaduji ( jen můj soukromý odhad, nevím ), že by to mohlo být něco +/- Lounge FM,
které je v prvním celoplošném německém multiplexu.
Až dojde k zařazení této poslední plánované stanice, jsou pro nás v podstatě změny v Německu,
tedy, co se týče příhraničí ( Bavorsko, Sasko ) na nějakou dobu ukončené.
Až potom někdy v srpnu 2012 by mělo dojít ke spuštění druhého celoplošného německého multiplexu
s dalšími 20 rozhlasovými stanicemi. Ale v této chvili není ani známo na kterých vysílačí to přesně bude
( můj soukromý odhad je, že to bude kopírovat vysílače a pokrytí prvního celoplošného německého multiplexu, ale opět jen můj zcela soukromý odhad, nikde jsem nečetl, že tomu tak doopravdy bude )
a též nejsou známá jména těch rozhlasových stanic, které by tam měly být. Jen se hovoří o 20 kusech.
Takže v podstatě ještě chybí pohlídat spuštění toho Absolut Relax až k tomu dojde a to je všechno.
I když pro přesnost, je tam ještě jedna změna v tom starém multiplexu DAB Sachsen by se měly objevit dvě náboženské mutace radia ERF, tedy konkrétně ERF Plus a ERF POP, to je ten starý na 12A,
ale má to 1kW, takže to jen někde na kopci nebo při inverzi nebo tak...Já to tedy chytil jen na Ještědu. Doma až ty 10kW, tedy Dresden s MDR a první německý celoplošný, tohle ne... Nic méně mají uvedeno,
že o tato dvě rádia by to mělo být rozšířeno, kdy přesně, není uvedeno.