měrovost byla podivná, každý mux jakoby přicházel odjinud - a přitom by teoreticky měly mít všechny skoro stejný azimut...
No, čistě teoreticky, úvaha... Ten Horní vršek je celkem jasný o tom se v ČR ví a ten chytá, kde kdo...
Ovšem, když zde na fóru prvně padlo, že bylo zachyceno DAB Horní mez... Tak se tady spekulovalo, zda je to opravdu Horní mez a v úvahu přicházely naprosto v pohodě, minimálně 3 další vysílače... takže já bych si to mohl úvahou vysvětlit tak, že pokud ten dipól chytá Horní mez, dobře, chytá Horní mez...Ovšem celá anténa, která tím pádem měla o dost větší zisk, mohla v pohodě pochytat i ty další 3... A pak to opravdu mohlo ukazovat různé úhle, dle toho na který z nich se to zrovna natočilo... Jinak už zde také padla řeč o těhle anténách a né, že bych o tom něco věděl, ale oni jsou pro různé kanálové výseky a osobně také nevím,co na té STA máme zač... Tedy zrovna který z nich, když to vypadá všechno stejně...Ale padlo zde celkem přesvědčení, že ona to zase až taková ztráta nebude, tedy ony to vezmou taky...Což se mi celkem zdá i pravděpodobné... No a ten celoplošný je přece dole, tedy na 5C, takže to není od antény 6-7 nijak daleko....
Jinak já jsem hrozně zvědavý právě na to Sasko... Protože ten celoplošný je tady také na 5C. Ovšem to Sasko má být na 9B tuším... no a ony se dělaly všelijaké varianty třeba 6-8 nebo 8-10... A údajně tady byla Nova na 8. No takže když jeden je na 5C a druhý bude na 9B, tak pokud je tam 6-8, tak je to od každého jeden a mělo by to běžet tak asi stejně... Ovšem pokud je tam ta 8-10, tak to 5C jde jak jsem tady už asi tak 10x popsal, ovšem pak ta anténa bude v podstatě na tu devítku a v tom případě by to Sasko mohlo jít lépe, tedy defakto třeba stále bez vypadávání... Takže to mne docela zajímá, co se tedy stane... Bohužel start odsunuli... A samozřejmě nevím, co třeba zase udělá sníh atd... Ten celoněmecký pustili v srpnu, čili si s tím hrají 2 měsíce a zimu u toho ještě neznám...