Ale, ale...
Z původního oznámení ŘÍJEN 2011 se stalo oznámení KONEC ROKU 2011...
A to u Saska a Saska-Anhaltska...
Vypnutí 12A DAB Sachsen
Zapnutí 9B DAB+ Sachsen 1
Vypnutí 12C DAB Sachsen-Anhalt
Zapnutí 11C DAB+ Sachsen-Anhalt 1
U Durynska taky...
Vypnutí 12B DAB Thüringen
Zapnutí 11B: DAB+ Thüringen 1
U Bavorska zůstál dál původní termín tj. říjen 2011...
Zapnutí Hohen Borger 11D DAB+ Bayern 2
1.11.2011 by měli zapnout
11C DAB+ Hamburg 1
9C DAB+ Schleswig-Holstein 1
U další rozsáhlé změny v Německu zůstal plán únor 2012...
V Sasku naplánovany další změny léto 2014 a zima 2015.
V nich by měl být 9B DAB+ Sachsen 1 dán na Löbau, zatím není jasné,
při které z nich.
V Bavorsku na Hohen Borgen se počítá ještě s 6D lokálním multiplexem.
( V Bavorsku je lokálních muxů naplánováno 20, nyní jich jede 5.
V Sasku jsou naplánovány jen 3, v Sasku-Anhaltsku také 3 a v Durynsku 5, nejedou tam nikde zatím žádné...)
V souvislosti s posunutím termínu v Sasku se objevila také první vyraznější kritika...
Nejlépe prý by bylo, když by se analogové FM vypnulo v Německu už v roce 2020.
Portál informující o digitalizace v Německu prý vypadá pěkně,
ale na fórech prý píší o DAB / DAB+ stále ti stejní lidé...
Přijímačů DAB+ po Německu prý se prodalo hodně, daleko více, nežli jiných přijímačů.
Ale i tak to prý nestačí a muselo by se jich prodat ještě mnohem, mnohem více aby bylo možné
v roce 2015 mít tolik posluchačů v tolika milionech domácností, kolik bylo slibováno, že míti budou...
Prý selhal a chybí výrazný marketing
Když se prý sejde hlouček mladých, daleko více se toho nakecá o nejnovějším iPodu,
nežli o nějakém rozhlasovém vysílání v DAB+...
Je požadovaný investor s miliony do propagace, která prý zcela selhala a prý je to neuvěřitelný bordel a bylo by třeba aby se objevily velké nalepené plakáty na ulicích a v pěších zónách apod.
Přijímače DAB / DAB+ si prý kupují hlavně technici a jejich rodiny a přátelé...
A obyčejní lidé, prý nevědí zhola nic a dál setrvávají u FM a nic netuší o tom, že bude končit...
Radiové stanice prý jsou nevýrazné, všichni chválí pouze ABSOLUT RADIO, to je prý jediné dobré rádio v nabídce.
/ Moje pozn.: S tím souhlasím a momentálně ho poslouchám, přestože je popové, je fakt dobré...
Malá rotace, neznámé věci, bez reklam a debilního žvanění, přihlouplých moderátorů, má fakt vysokou úroveň... A doopravdy se mi také líbí./
LoungeFM a Radio BOB! prý vypadají jako auta, co jedou se zataženou ruční brzdou.
/Moje pozn.: LoungeFM mi takto vyhovuje, je možné, že když by odbrzdilo, že bych to nevydržel.
Zase až tolik elektronice nefandím. Ovšem u BOBA je to pravda. Rocku rozumím a ten mám rád a ta stanice je opravdu vyloženě slabá. Pokud u nás máme na FM 9 rockových stanic a já si je nějak řadím, dle kvality, tedy na prvním místě mám BEAT, na druhém GAMA... A na posledním potom HEY. Tak BOB by patřil někam asi tak na úroveň HEY, sice rockové, ale blbé stupidní, stále ty samé písničky, největší rockové hity,
blbí užvanění moderátoři, časté reklamy. Je to sice rockové rádio, ale není to nijak zásadně dobré rockové rádio. Opravdu o ničem nepřesvědčuje. Na víc je i možné, že bylo před vstupem záměrně okleštěno, přibržděno, protože se objevily nějaké výhrady o sexismu a hovořilo se i o zakódování a nebylo jisté zda do multiplexu zařazeno vůbec bude a bylo na ostro spuštěno až během září, tedy později nežli ostatní rádia./
O ostatních už se ani nezmiňují, což souhlasí i s mým názorem, tedy také si všímám jen těhle třech,
jako nejlepších, z té nabídky.
Kritika pak končí celkem smířlivým názorem, že FM je v Německu déle jak 60 let.
Zatím co DAB někde od roku 1994. A že tedy nemůže mít zatím takový úspěch jak FM.
Že je vlastně v činnosti příliš krátce.
Nic méně 9B DAB+ Sachsen 1 se prostě v řijnu v Drážďanech nezapíná a to mi tedy fakt naštvalo.
Takže to můžou pustit klidně až v prosinci...
Jsem zvědavý, zda zapnou alespoň ten mux Bavorsko 2 na tom Horním vršku...