Na nas panelak jsem strkal do STA jen SuperColorky od KovoPlastu Chrudim
http://www.kovoplast.cz/Zvetseniny/a6iv.html.
Panelak je dost vysokej, stozar taky a okolni stromy/panelaky nevadej.
Takze jednu jsem namiril na Jedlak (MUX1/2), druhou na Krasov (MUX3), treti na Usti (eventualni MUX4 s volnou vlozkou Alcad...da se preladit) a FM vsesmeru antenu.
Horsi to bylo s DE MUXama z Ochsenkopfu...k23 a 29 mi jede ze Supercolorky z vedlejsiho panelaku (je vyssi) u rodicu, preves je specialnim vlnovcem s jakostnim linearnim zesilovacem 110uVdB.
Ale kanal 40 (koukame na BR/BR Alpha Space Night kosmonautiku a na info od sousedu za carou Sasko-Durynsko) byl problem. V lete jsem na klic nechal vyrobit kanalovou antenu.... 5m dlouhou.... 18.2dBi s kanalovym predzesilovacem 15dB (tranzistor BFG65 je za PI pasmovou propusti...kvuli blizkemu HAM vysilaci je tranzistor az za filtrem).
Kazdej ma moznost si kanalovou (skupinu blizkejch kanalu) vyrobit, je to nejziskovejsi DX antena.
Nadruhou stranu kdyz bychom (ci nekdo z vas) byli utopeni mezi panelaky/stromy/kopci v udoli = vicecestny odraz o podobnych urovni signalu z vice odrazu, tak bych sahl po jine antenne, ktera je na nehogomenni signal delana....original plzenske sito, respektive soustavu sit 4-6ks.
Uz si nepamatuji presne, ale v jedne obci severne (E27) od Plzne byla na jednom baraku z 20-tych let (trochu vyssi nez ostatni v okoli) na strese soustava tusim asi 12-ti Plzenskych sit na jednom spolecnem stozaru na specialnich vyloznicich.
Pamatuji si na to uz jako decko...asi od 1983....a myslim, ze to uz nekdo demontoval okolo roku 2000, ale je mozne, ze to tam je dodnes. Bohuzel aktualni stav nevim.
Ta obec je to jedno z tehle dvou mist. Ktere z tech dvou mist to je, ale uz nevim.
A)
Strecha domu v ulici Plaská 1 v Třemošné v ohybu Americke (E27) pred zakladni skolou. Smerem k Plasum kdyz se zatacelo doleva, tak to byl ten barak vpravo, tedy alespon tusim jedno z tech dvou mist.
B)
Strecha domu vlevo vedle domu U Viaduktu 312 v Kaznejove u prechodu pres E27. Opet, pamatuji si, ze kdyz se zatacelo doleva, tak to bylo na baraku vpravo.
Nevim, ktere z tehle dvou mist to bylo, uz jsem 6 let nejel do Plzne.
Mozna, az pojedu do vojenske nemocnice v Plzni, tak se zastavim a udelam fotku.
Ti z Vas kdoz tam nekde bydli, zkuste to prekontrolovat. Mam tuseni, ze ta antenni farma tam zustala.
Podle typu instalace (specialni do kosoctverce, nasmerovano do nemecka) bych rekl, ze to bylo nekoho z CSDXC pro dalkovy prijem, ktery sledoval zapadni televizi pred rokem 1989.
Pokud se tam budete pohybovat a ty sparovane sita tam jeste budou, zkuste to nafotit a kdyz tak dat sem pak web odkaz kde bude fotka.