Jsem laik v této oblasti, tak tak proto sem zkusím napsat svoji zkušenost. Mám TV Hyundai s DVB-T tunerem. Hned jak se zaplo digitální vysílání, tak jsem to zkoušel na TV naladit. Tuším, že to bylo září 2009. Televize si ani neškrtla.
Známí mi říkali, že jsem blázen, že to tak chytnout obyčejně na TV nelze, že k příjmu potřebuji antenu atd. Průběžně jsem to zkoušel a nic.
Zlom nastal až včera. Napadlo mě jako už několikrát zkusit DVB-T a prohledat kanály. Musím říct, že jsem utrpěl šok v dobrém slova smyslu. Podařilo se mi naladit kompletní MUX 1 číslo kanálu 40. Bez jakékoliv antény čistě a jen samotná TV. Síla signálu velmi dobrá (ještě jedno políčko tuším výborná zbývá) obraz a funkčnost naprosto 100%.
Zajímalo by mě odkud asi tak můžu tento MUX 1 chytat? Kanál ČT24 mám s označením ČT24 JM. Je možné aby signál případně dokutoval z Brna (100km), když je na ČT24 označení JM? Co se tak převratného v této oblasti stalo, že tu DVB-T nefungovalo a najednou jde skvěle? Došlo k nějaké změně ve vysílání? Mohl bych nějak naladit i další MUXy? Bydliště Ústí nad Orlicí - sídliště Štěpnice.
Vím, že se ptám jako neumětel, ale jsem laik. Už jsem lovené DVB-T chtěl vzdát a náhle takový úspěch. Díky za odpovědi.