Mě osobně je mi tohle téma putna ale chci jen poznamenat že nejlépe u mě bylo nejůčinější odrušení od rakouského vysílače v poměru VJ na 21a 23k hustým sítem.Musel jsem ještě pomocí různými předměty VJ ale s dlouhými antény se to nedá srovnat.Ty při večerních hodinách zcela znemožnily příjem na 21,23k.Ale síto funguje bez problémů i při inverzích.Použit je zesilovač Teroz v anténě 18db.Berte to jen jako poznámku že síto je při kolizích lepší než směrové antény.Poroučím se.
Jinak je vidět, že “staré dobré” kmitočty se vracejí na svá stanoviště.
Omare, ty máš štěstí, že jsi v oblasti s dobrým pokrytím. Kdyby tomu tak nebylo, tak ti situace nedovolí dělat takové alotrie jako řešit použití kanálové yaginy pro tři čtvrtiny pásma.
Ta strmost je slušná V zásadě by stačilo prostě jen pokusně Televes přeprogramovat na zpracování nějakého prázdného kanálu v sousedství silného a podívat se na výstup a) pokud bude Televes zpracovávat pouze prázdný - jak bude vypadat spektrum na výstupu (bude tam vidět sousední jehla) b) když bude Televes zpracovávat oba dva (silný i sousední prázdný) současně - jak bude vypadat spektrum a jak tím budou ovlivněny parametry výstupu silného...
Citace: lance 19. 11. 2020, 19:09:43Ta strmost je slušná V zásadě by stačilo prostě jen pokusně Televes přeprogramovat na zpracování nějakého prázdného kanálu v sousedství silného a podívat se na výstup a) pokud bude Televes zpracovávat pouze prázdný - jak bude vypadat spektrum na výstupu (bude tam vidět sousední jehla) b) když bude Televes zpracovávat oba dva (silný i sousední prázdný) současně - jak bude vypadat spektrum a jak tím budou ovlivněny parametry výstupu silného...Tak už k tomu došlo. První foto je originál 22 kanál ze Zlína z antény, kde jsou vedle stejně silné signály V.Javoriny.Druhé foto je překlopení K22 na 64 kanál. Ještě třetí foto, kdy je zpracováván prázdný kanál v sousedství silných.
Supersupersonic je na světě :-) máš tam na to místo? :-)
Ahoj, škoda žes nezkusil ještě i to za b) co jsem psal - tj. např. ten prázdný mux (obr.3) přilepit zleva jako k63 k tomu k64 - obr.2 - a porovnat pak parametry na k64 v obou případech - to je totiž to, oč jde v celé té předchozí debatě o vhodnosti/nevhodnosti řazení výst. kanálů vedle sebe - tj. následek při výpadku nějakého muxu na vstupu. I tak je z Tvých fotek evidentní, že sousední výst. kanál bude v šířce cca 1MHz z kraje zarušen! Jinak je vidět, že ten Televes funguje jak má, dobrá strmost a hlavně že si hlídá a nepřestřeluje výst. úroveň těch krajních "býčích rohů" při zpracování prázdného muxu nad nastavenou výst. úroveň (obr. 3) - tj. zde vidím hl. rozdíl oproti levným jednodušším DSP (+ lepší strmost filtrů).Každopádně z Tvých obrázků už snad každý může rozumět tomu, proč je rozhodně lepší nesázet výst. kanály těsně vedle sebe, a to ani v případě tzv. "k tomu určených" zařízení