Autor Téma: Jak naladit Hotbird  (Přečteno 21059 krát)

xmiss

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Jak naladit Hotbird
« kdy: 04. 09. 2015, 21:29:12 »
Dobrý den,
jsem naprostý laik, co se týče technických záležitostí okolo satelitu, zvládnu naladit jen různé programy.
Měla bych na vás dotaz. Máme parabolu 80 cm a dva konvertory. Chytáme Astru 19 a 23,5. Chtěla bych však sledovat kanály ze satelitní družice Hotbird 13.
Mohl by mi někdo polopatě vysvětlit, co pro to mám udělat? :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #1 kdy: 04. 09. 2015, 21:49:23 »
přídej třetí konvertor a nalaď ho na 13E, měl by se ti vejít ;) jestli máš 2 tak doufám že maš volný sloty v diseqc, pokud maš diseqc na 4 lnb tak je to ok, prvni 2 budou obsazené a na třetí daš hotbird,a čtvrtý kdybys chtel rozšiřovat,. 13E má dobrej signál ;) tak se nemusíš bát že by tomu jebalo. ;)
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


xmiss

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #2 kdy: 04. 09. 2015, 21:59:43 »
Díky :) Nějak jsem nad tím už přemýšlela a dospěla kk  závěru, že budem muset přidělat ten třetí...nicméně...dotaz :D kdybych chtěla zrušit Atru 19,2 a místo toho naladit ten Hotbird...lze to? Bude stačit jen poštelování konvertoru, nebo musí být na Hotbird nový konvertor? (asi se ptám pitomě, sorry :D )


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #3 kdy: 05. 09. 2015, 07:53:34 »
Díky :) Nějak jsem nad tím už přemýšlela a dospěla kk  závěru, že budem muset přidělat ten třetí...nicméně...dotaz :D kdybych chtěla zrušit Atru 19,2 a místo toho naladit ten Hotbird...lze to? Bude stačit jen poštelování konvertoru, nebo musí být na Hotbird nový konvertor? (asi se ptám pitomě, sorry :D )

šlo by to, pokud půjde ten LNB pro Astru 19,2 posunout mechanicky tak, aby přijímal z pozice 13° východně .....


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #4 kdy: 05. 09. 2015, 10:14:58 »
Díky :) Nějak jsem nad tím už přemýšlela a dospěla kk  závěru, že budem muset přidělat ten třetí...nicméně...dotaz :D kdybych chtěla zrušit Atru 19,2 a místo toho naladit ten Hotbird...lze to? Bude stačit jen poštelování konvertoru, nebo musí být na Hotbird nový konvertor? (asi se ptám pitomě, sorry :D )

šlo by to, pokud půjde ten LNB pro Astru 19,2 posunout mechanicky tak, aby přijímal z pozice 13° východně .....

jen povolíš ten co je na astru 19,2E a na přijímači dáš nějaký tp z 13E a opatrně ho posuneš (pokud ho maš na ty posouvací lyžině). ;) a pak ho upevníš.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


erteple2

  • Host
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #5 kdy: 05. 09. 2015, 14:36:14 »
Moc toho nevíme, takže ty rady moc universál nejsou. Heled'te pánové, co když má MONOBLOCK na obě Astry? Poté rady o posuvu LNB či připojení k Diseqc přepínači budou jaksi k ničemu. Dáma by nám tady musela jasně napsat jaké má LNB, jakou parabolu, jak to má vlastně řešeno.

Byl by problém sem hodit fotku oné paraboly a hlavně těch LNB convertorů před parabolou?


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #6 kdy: 05. 09. 2015, 15:08:45 »
Přesně, pokud má tedy ještě zájem poněvadž se jaksi vytratila.  :)
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #7 kdy: 05. 09. 2015, 15:47:22 »
Moc toho nevíme, takže ty rady moc universál nejsou. Heled'te pánové, co když má MONOBLOCK na obě Astry? Poté rady o posuvu LNB či připojení k Diseqc přepínači budou jaksi k ničemu. Dáma by nám tady musela jasně napsat jaké má LNB, jakou parabolu, jak to má vlastně řešeno.

Byl by problém sem hodit fotku oné paraboly a hlavně těch LNB convertorů před parabolou?

Lidé, čtěte!
"Máme parabolu 80 cm a dva konvertory" ..... napsala!


digitaltv

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 20
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #8 kdy: 05. 09. 2015, 16:13:03 »
Jakého výrobce/značky je ta parabola? Co tam máte za konvertor(LNB): Monoblok na Astru3 (se Skylinkem) + Astru1 (nejobvyklejší evropský satelit s převahou německých kanálů - pokud nekodované?) ANEBO  máte dva individuální konvertory (1 na Astru3 a druhý na Astru1)?
Pokud si přejete tři satelity (obě Astry + Hotbird): Optimální  řešení =  tři individuální LNB, přepínané přepínačem DiSEqC 1.0 (na 4 sat. pozice, jeden z těch 4 portů  zůstane neobsazen). Pokud  velikost paraboly 80 cm, pak příjem pozic na  LNB na "krajních" bude podobný jako na parabole o něco menší  (70 cm)¨a co to znamená: Po dobu  většího deště nebo sněžení bude příjem části transpondérů (kanálů) zhoršen nebu úplně znemožněn. Proto pro více LNB doporučuji parabolu nejméně 90 cm, lépe 1m   (i když pro území ČR to u jmenovaných satelitů až tak moc kritické zase také není, dobré ale rozhodně ano), a k tomu v každém případě  kvalitní LNB. Konkrétní výběr nosiče konvertorů (multifeedu) lze doporučit až podle typu paraboly.       


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 323
    • Zobrazit profil
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #9 kdy: 05. 09. 2015, 16:58:13 »
Bože to jsou bláboly. Možná tazatelka udělá líp, když už sem nepoleze.


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #10 kdy: 05. 09. 2015, 23:11:33 »
@digitaltv: máte niečo s očami, alebo nerozumiete NAPÍSANÉMU textu? V prvom príspevku je jasne uvedené "Máme parabolu 80 cm a dva konvertory" a PRÍSPEVOK pred Vami to ešte odcitoval amatér Tondach.... Ešte pochopím, ak sa nejaká informácia prehliadne raz, ale OPAKOVANE?
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


erteple2

  • Host
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #11 kdy: 06. 09. 2015, 15:56:00 »
A takovej Monoblock je co ... 1LNB nebo 2 LNB? Fakticky to jsou pokud dobře vím 2v1. Ovšem zda jde o 2v1 či 2 singl se nikde nepíše, přitom rozdíl to je dosti obrovskej a myslím-si zásadní, hlavně pro následnou předělávku. No, uvidíme zda se něco ještě dozvíme od tazatelky.  ;D

Pokud někdo napíše "máme 2 LNB" přitom má doma Monoblock, tak to je fakticky taky správně - protože to jsou opravdu 2LNB napevno přimontovaný k ssobě+integrovaný Diseqc přepínač. Navíc dotyčná píše že má příjem obou Aster (Chytáme Astru 19 a 23,5), což se přímo nabízí pro toto řešení. Zda dotyčná pozná zda má Monoblock či 2 single LNB to nevím, ruku do ohně bych za to nedal.  ;)


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #12 kdy: 06. 09. 2015, 16:57:48 »
Chlapi nehádejte se, tazatelka už stejně jak je vidět nemá zájem a tudíž je jakákoli další diskuze naprosto bezpředmětná.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


digitaltv

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 20
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #13 kdy: 06. 09. 2015, 22:15:25 »
@digitaltv: máte niečo s očami, alebo nerozumiete NAPÍSANÉMU textu? V prvom príspevku je jasne uvedené "Máme parabolu 80 cm a dva konvertory" a PRÍSPEVOK pred Vami to ešte odcitoval amatér Tondach.... Ešte pochopím, ak sa nejaká informácia prehliadne raz, ale OPAKOVANE?

Užíváte si nick sice "Profík", ale kdybyste byl profík, místo ironizování (pokud  nazváno zdrženlivě)  jiných účastníků fóra jako profesionál se zkušenostmi se zákazníky, mezi kterémi se vyskytují i laici.  odpovíte laikovi sice odborně, ale takovým   slovníkem, z  kterého on  porozumí,  co potřebujete, aby rozuměl.
Pro další čtenáře: Když si někdo napíše "laik", připouštím, že nemusí vědět, co je to monoblok, ale mohu předpokládat, že  se může dovtípit, že asi má dva konvertory, když přijímá dva satelity. Smůlu máme  i my i  laik, protože: Laik očekává nějaký srozumitelný návod co zdělat,  a místo diskuse směřující k řešení se začnou účastníci zesměšňovat....O to tazatel skutečně nemůže mít   zájem. Nakonec můj dotaz laikovy byl vcelku vyčerpávající.


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak naladit Hotbird
« Odpověď #14 kdy: 07. 09. 2015, 07:51:11 »
A takovej Monoblock je co ... 1LNB nebo 2 LNB? Fakticky to jsou pokud dobře vím 2v1. Ovšem zda jde o 2v1 či 2 singl se nikde nepíše, přitom rozdíl to je dosti obrovskej a myslím-si zásadní, hlavně pro následnou předělávku. No, uvidíme zda se něco ještě dozvíme od tazatelky.  ;D

Pokud někdo napíše "máme 2 LNB" přitom má doma Monoblock, tak to je fakticky taky správně - protože to jsou opravdu 2LNB napevno přimontovaný k ssobě+integrovaný Diseqc přepínač. Navíc dotyčná píše že má příjem obou Aster (Chytáme Astru 19 a 23,5), což se přímo nabízí pro toto řešení. Zda dotyčná pozná zda má Monoblock či 2 single LNB to nevím, ruku do ohně bych za to nedal.  ;)
Máme parabolu 80 cm a dva konvertory. Chytáme Astru 19 a 23,5. píše dotyčná ....!