Taky se obavam ze kvalita lakadlem byt nemuze. Proto posloucham Wave ne pres DAB ale pres DVB-T kde ma 160 kbps MP2.
V teto souvislosti mne vyuziti nejakych "hifi DAB udelatek" pripada usmevne.
Já na to pohlížím z hlediska svého pohodlí a mám to pro sebe odstupńované asi nějak takhle :
1) Přijímač DAB. Vezmu prostě kuchyńské Pure Evoke 2S nebo kapesní Lingo. Zmáčknu jeden knoflík a mohu to poslouchat v obýváku, kuchyni, ložnici... Vzít si to s sebou do auta, do práce, na chalupu i na procházku se psem, dokonce i do hospody. Nemám s tím problém.
2) DVB-S. Zapnu externí STB, zapnu zesilovač. Ovšem poslech je omezen na místnost obýváku.
3) DVB-T, to už je problém. Tuner DVB-T mám integrovaný v zobrazovači. Ten nejde vypnout, takže zbytečně svítí, na víc blokuji televizor ženě, která chce koukat třeba na nějaký film...
4) NET, to je největší problém. zapínám, PC, monitor, zesilovač audio. Snižuji si tím rychlost u torrentů, blokuji si videohovory přes Skype nebo ICQ, narušuji si tím hrani hry ať single playeru nebo on line, komplikuji si tím práci do práce atd. Prostě zajisté PC media jako televize a rádio dovede. To ano, ale v podstatě mi takové používání přijde nevhodné.
Asi budu konzervativní. Ale televize je televize a v tom případě DVB.
A rozhlas je rozhlas a v tom případě DAB.
PC prostě používám na úplně jiné věci, nežli na media.